Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ψίχουλα Τσίπρα και Μητσοτάκη για να εξαπατήσουν τον λαό»

Δηλώνει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής

«Δίνουν κάποια ψίχουλα με σκοπό να εξαπατήσουν τον λαό και να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που είναι σε όφελος του κεφαλαίου», δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» για τα προγράμματα που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.

«Μιλάμε σε μια περίοδο που ουσιαστικά είναι προεκλογική», είπε ο κ. Βαρδαλής, εκτιμώντας πως οι ομιλίες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη έδειξαν «την ανάγκη τους να συνεχιστεί η ίδια πολιτική και μετά την τυπική λήξη των μνημονίων, που θα φέρνει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Έχουμε έστω και αυτή την ανεμική ανάπτυξη και υπάρχει ανάγκη εξαπάτησης του λαού κι ενόψει των εκλογών και ενόψει των εξελίξεων κυρίως στη βάση της κοινωνίας όπου μεγαλώνει η αγανάκτηση [...] Εξαγγελίες υπήρχαν και για φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, διάφορα κίνητρα και διευκολύνσεις στους επενδυτές», επισήμανε.

Παρατήρησε δε ότι «όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, παρά την τυπική λήξη των μνημονίων, θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται». «Πασχίζουν να βρουν πού διαφέρουν δηλαδή, γιατί ουσιαστικά στα κρίσιμα ζητήματα, στις διευκολύνσεις συνολικά του κεφαλαίου, στην εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων, στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε αυτά όλα συμφωνούν, αυτό είναι το κύριο.

Και ρίχνουν κάποια ψίχουλα, για να κάνουν συνένοχο τον λαό, να τον ενσωματώσουν στους στόχους που έχει το μεγάλο κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να στηρίξουν αυτή την πολιτική, γι' αυτό δίνουν αυτά τα ψίχουλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία