Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Β. Κικίλιας: «Μόνο με νωπή λαϊκή εντολή ο χειρισμός του Σκοπιανού»

Ο βουλευτής Α' Αθηνών και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ

«Οι κύριοι Ζάεφ και Τσίπρας προχώρησαν στην επίλυση του ονοματολογικού, με μυστική διπλωματία και ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας των δύο λαών και τώρα θα δρέψουν τους καρπούς των πολιτικών τους αποφάσεων. Τα Σκόπια περνούν σε μία εποχή αστάθειας, σε ένα σπιράλ πολιτικής κρίσης που κανείς σήμερα που μιλάμε, δε μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγήσει» τονίζει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ερμηνεύοντας τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα capital.gr, ο βουλευτής Α’ Αθηνών τονίζει ότι «οι γείτονές μας έδειξαν ότι προτιμούν να παραμείνουν ο «φτωχός» Βαλκάνιος συγγενής, αρκεί να διατηρήσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια, όπως την αντιλαμβάνονται βέβαια οι ίδιοι, μετά από δεκαετίες προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και διαποτισμένη από παραλήρημα εθνικιστικού αλυτρωτισμού».

Ο κ. Κικίλιας επιτίθεται στην κυβέρνηση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν προκαταβολικά μακεδονική γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα, αρνούμενοι την ιστορική πραγματικότητα και βλάπτοντας τα εθνικά μας συμφέροντα με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό», ενώ επαναλαμβάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «το άνοιγμα του Σκοπιανού ήταν άκαιρο. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή για την Ελλάδα. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή».

«Η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Μια νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να καθορίσει τον τρόπο χειρισμού αυτού του ύψιστου εθνικού θέματος, από μια νέα κυβέρνηση. Για αυτούς δε που επιφύλαξαν στην Ελλάδα μια λύση επιζήμια και κόντρα στα συμφέροντα και τη βούληση του ελληνικού λαού, για αυτούς που τελικά δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση ούτε πως επιζούν οι λαοί, ούτε πως γράφουν Ιστορία, η απάντηση θα είναι εκκωφαντική», καταλήγει στο άρθρο του ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
Φέτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 προβολές σε φυσικούς χώρους και προβλήθηκαν 250 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους
Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα