Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κ. Παπακώστα: «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον

Τι είπε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Αν η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

«Θα ζυγίσουμε τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσουμε» ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στον Ant1 όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας πως «μπορεί με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, να πάμε σε ένα σενάριο μιας συμφωνίας διαφορετικού τύπου από ό,τι η σημερινή».

«Δεν είμαστε ακόμα μία θετική ψήφος», απάντησε ερωτηθείσα για το αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή, διαχωρίζοντας ωστόσο «την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την ψήφο στη συμφωνία».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι «μπήκε στην κυβέρνηση για μία ακόμα ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών» η κ. Παπακώστα απάντησε ότι «δεν ήθελε καρέκλα» αλλά της δόθηκε «από τον λαό».

Σημείωσε ακόμη πως η ίδια δεν ανήκει «στην κατηγορία αυτών που ύψωσαν σημαία σε καμία από τις δύο πλευρές» και πρόσθεσε πως «έχουμε καθαρή θέση στο ΝΕΟ στο ζήτημα, σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, που φέρει ως κομιστή την Σπυράκη».

Επισήμανε παράλληλα πως «υπάρχει αστάθεια και κινητικότητα στην περιοχή και αυτό δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για τα Βαλκάνια» και εξέφρασε την εκτίμηση πως αν η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν επωφελής για τους Σκοπιανούς, θα πήγαιναν και θα ψήφιζαν με χέρια και πόδια».

Ερωτηθείσα αν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι «το ΝΕΟ θα κατέβει στις εκλογές» και επανέλαβε εκ νέου ότι για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, υπήρξαν δύο προϋποθέσεις «η σύγκλιση στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ