Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ευχαριστώ» των ΗΠΑ στον Ν. Κοτζιά

Για τη συμβολή του στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευχαριστήριο μήνυμα για τη συμβολή του Νίκου Κοτζιά στην ενίσχυση των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων και στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε το αμερικανικό State Department.

«Παρακολουθούμε την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, και τον ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη αφοσίωση που έδειξε στην ενίσχυση της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και για τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε χαρακτηριστικά, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο ίδιος μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στη “Μακεδονία” να πάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, την ασφάλεια και την  ευημερία».

Και κατέληξε: «Καθώς το κοινοβούλιο της “Μακεδονίας”΄ συνεχίζει τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές παροτρύνουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική και να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα ως ένα πλήρες μέλος των δυτικών θεσμών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της Ουάσιγκτον, ευχαριστήριο μήνυμα στον κ. Κοτζιά, ο οποίος την Τετάρτη υπέβαλε την παραίτησή του, απέστειλαν τα Τίρανα και η Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
Ορίστηκαν με απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστα καταστήματα – Ποια είναι, ποια η παράβαση
Βρέθηκαν μετά από ελέγχους στην αγορά - «Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση της νομιμότητας απ’ όλους» είπε ο Κώστας Σκρέκας
Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστα καταστήματα – Ποια είναι, ποια η παράβαση