Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημ. Τσιόδρας: «Πολιτικό “pacman” ο Πάνος Καμμένος»

«Όμηρο του κ. Καμμένου» χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού

«Έχει αναδειχθεί (ο κ. Καμμένος) σε πολιτικό pacman, προχωράει, ο κ. Φίλης διαφωνεί μαζί του και φεύγει από την κυβέρνηση, ο κ. Μουζάλας το ίδιο, ο κ. Κοτζιάς τώρα... Έχουμε μια σειρά υπουργών, οι οποίοι έχουν έρθει σε σύγκρουση με τον κ. Καμμένο και βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως σημείωσε, αυτό που αποδεικνύεται είναι πως «ο κ. Τσίπρας θέλει τη διατήρηση του κυβερνητικού συνασπισμού». «Είναι κωμικό να ακούς από τον πρωθυπουργό πως δεν θα ανεχθεί καμία διαφωνία και δεν διώχνει από την κυβέρνηση αυτόν, ο οποίος έχει διαφωνήσει αλλά αυτόν που είναι ο κατ' εξοχήν υπερασπιστής της κυβερνητικής γραμμής», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Παρατήρησε ακόμη πως η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ΠΓΔΜ εν όψει της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή της γειτονικής χώρας, εκτιμώντας πως η εξέλιξη αυτή «σίγουρα λειτουργεί αρνητικά, γιατί βλέπουν ότι [...] σε μια σύγκρουση μ' αυτόν που ήταν αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών κερδίζει ο κ. Καμμένος, ο οποίος ήταν εναντίον».

Όπως είπε «στέλνεται έτσι ένα μήνυμα στη γειτονική χώρα και τους βουλευτές του VMRO, που πιθανώς σκέφτονταν να ψηφίσουν (υπέρ των συνταγματικών αλλαγών)». Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «η μείωση έχει ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και ήταν ένα μέτρο που δεν θα χρειαζόταν αν είχαμε ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία τα τελευταία χρόνια» και εξέφρασε την ευχή «να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ισχύσει».

Αναφορικά με το συνέδριο του Ποταμιού που θα διεξαχθεί στις 3-4 Νοεμβρίου, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι θα τεθεί και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών. «Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, αυτή είναι η διακηρυγμένη θέση μας, από εκεί και πέρα έχουμε κάνει μια πρόταση 7 σημείων, την οποία θα εξειδικεύσουμε περαιτέρω στο συνέδριο, για συνεργασία με το πρώτο κόμμα μετεκλογικά, στη βάση αυτών των αρχών» διευκρίνισε, προσθέτοντας:

«Όποια συνεργασία, θα πρέπει να συζητείται πρώτα πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο• αυτό το πλαίσιο θα καταθέσουμε και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με το πρώτο κόμμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη