Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης θα ζητήσει εντός της ημέρας η Ελλάδα

Ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, το οποίο θα βασίζεται πάνω στο κείμενο Μοσκοβισί

Την παράταση της δανειακής σύμβασης κατά μερικούς μήνες θα ζητήσει η Αθήνα, όπως δήλωσε χθες τη νύχτα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από τις Βρυξέλλες.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Ο ίδιος σημείωσε ότι για την παράταση αυτή θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις», αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα το οποίο θα καταθέσει η κυβέρνηση θα βασίζεται πάνω στο κείμενο Μοσκοβισί, για το οποίο ο κ. Βαρουφάκης είχε πει ότι θα μπορούσε πολύ ευχαρίστως να υπέγραφε.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα κατατεθεί το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, είπε ότι αυτό «θα γίνει σήμερα» και υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό. Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «η ελληνική πλευρά καταθέτει μία πρόταση που μπορεί να δώσει διέξοδο στις διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουμε σύντομα σε μία λύση» και διευκρίνισε ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα της παράτασης να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, αλλά και η δυνατότητα μιας δημοσιονομικής χαλάρωσης σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί