Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλ. Τσίπρας: «Καταθέτουμε προτάσεις, ευελπιστώ να περάσουμε τον κάβο»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ενημέρωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο» τόνισε ο πρωθυπουργός, για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο· ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειά σας, για να δει καλύτερες ημέρες ο λαός».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Κάρολο Παπούλια: «Είμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης. Δεν έχει γίνει κάτι που δεν το περιμέναμε. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν αυτή η ανάταση, η περηφάνια του λαού μας».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός υπάρχουν ακόμη δύο παράγοντες που βοηθούν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση: οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη για το δίκιο της Ελλάδας, καθώς και οι επαφές που έχει η κυβέρνηση με ηγέτες με στόχο να στηρίξουν τα αιτήματά μας.

«Είμαστε σε κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Τα παρακολουθώ όλα. Βλέπω τις δυσκολίες. Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο».

«Ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειά σας. Το περιμένει ο λαός· η προσμονή είναι μεγάλη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, για να δει καλύτερες ημέρες ο λαός» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.682 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης
Ουκρανία: Εκκενώνονται δύο νοσοκομεία στο Κίεβο υπό το φόβο ρωσικών επιδρομών
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση
Eάν ληφθεί υπόψη το εισόδημα που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά, τότε θεωρείται η δεύτερη ακριβότερη χώρα στη στέγαση
«Ακριβό μου σπίτι»: Δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα - Πόσος μισθός πάει για στέγαση