Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επισκέψεις Γεννηματά σε πρότυπες μεταποιητικές μονάδες σε Λάρισα και Κοζάνη

Πιστεύω πραγματικά ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ...

Επισκέψεις σε πρότυπες συνεταιριστικές μεταποιητικές μονάδες στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιεί σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδεθεί άρρηκτα με την στήριξη του αγροτικού κόσμου και θεωρεί ότι βασικός πυλώνας ενός νέου εθνικού παραγωγικού σχεδίου αποτελεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό η επίσκεψη της κ. Γεννηματά, έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Κατά την επίσκεψη της στις εγκαταστάσεις ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Για την ομιλία του πρωθυπουργού

Θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα: Θα κάνει επιτέλους το αποφασιστικό βήμα και την στροφή στο ρεαλισμό και στην πραγματικότητα; Η θα συνεχίσει να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματός του; Να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός, το μέλλον της χώρας, η διαπραγμάτευση, η εξειδίκευση των μέτρων, η υπογραφή και ψήφιση του μνημονίου και εντέλει η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξαρτάται από τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις τους; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Το grexit είναι στην αυλή μας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι διακινδυνεύουν τη χώρα προς όφελος και μόνο του κομματικού τους συμφέροντος.

Για την επίσκεψη της και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορική και ισχυρή σχέση με την περιφέρεια και με το αγροτικό κίνημα. Έδωσε ζωή στη ξεχασμένη Ελλάδα με μικρές και μεγάλες υποδομές, με ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας, που κράτησε τους ανθρώπους στον τόπο τους και έδωσε αξιοπρέπεια και στήριξη στον Έλληνα αγρότη και στην Ελληνίδα αγρότισσα.

Πιστεύω πραγματικά ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα. Αν στηριχθεί στην παραγωγή μέσα από αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου έτσι ώστε η ελληνική γεωργία να συνδεθεί με ποιοτικά προϊόντα ταυτότητας και καινοτόμες ιδέες. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να στηρίξουμε τις συνεργασίες. Συνεταιρισμούς υγιείς αυτή τη φορά, συνεργασίες παραγωγών αλλά και συμβολαιακή γεωργία που μειώνουν το κόστος.. Και βεβαίως θα πρέπει να στηρίξουμε τις συνέργειες και με άλλους κλάδους. Κυρίως τη μεταποίηση, την εστίαση, τον τουρισμό. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εμπλέξουμε το τραπεζικό σύστημα αλλά και τα ερευνητικά κέντρα της πατρίδας μας έτσι ώστε η δουλειά των αγροτών να έχει προοπτική, να έχει μέλλον. Ο στόχος σε όλη αυτή τη προσπάθεια είναι η εξωστρέφεια, είναι οι εξαγωγές, είναι η επάρκεια των τροφίμων, είναι η μείωση των εισαγωγών, και τελικά το μεγάλο ζητούμενο είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για να χτυπήσουμε την ανεργία και να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας