Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κινδύνευσε το «σπίτι της καρέτα» από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Ευτυχώς, η άμεση απειλή αποσοβήθηκε από τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των ανθρώπων του ΕΘΠΖ αλλά και του πυροφύλακα και της υπόλοιπης ομάδας του WWF Ελλάς  ...

Η πρόσφατη φωτιά στη Ζάκυνθο έφτασε στο κατώφλι της σημαντικότερης παραλίας ωοτοκίας της Caretta caretta στη Μεσόγειο, τα Σεκάνια. Ευτυχώς, η άμεση απειλή αποσοβήθηκε από τις προσπάθειες δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, των ανθρώπων του ΕΘΠΖ αλλά και του πυροφύλακα και της υπόλοιπης ομάδας του WWF Ελλάς στην περιοχή, όπως επισημαίνει η WWF Ελλάς σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: Λόγω των έντονων φαινομένων διάβρωσης στην ευρύτερη περιοχή, μία ενδεχόμενη καταστροφή της επιφανειακής βλάστησης θα μετέφερε μεγάλες ποσότητες χώματος στην παραλία και θα αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά της άμμου, όπου οι Caretta caretta φτιάχνουν τις φωλιές τους.

Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Νομό Ζακύνθου και την Πελοπόννησο καθώς και το εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΘΠΖ με το πυροσβεστικό όχημα του, επιχείρησαν για να σβήσουν τα πολλαπλά μέτωπα. Στην κατάσβεση συνέβαλαν δια αέρος αεροπλάνα και ελικόπτερα, που ευτυχώς έκαναν το θαύμα τους!

Ο πυροφύλακας του WWF Ελλάς ειδοποίησε άμεσα την πυροσβεστική μόλις ξέσπασε η φωτιά ενώ σε όλη τη διάρκειά της συνεργάτες του WWF βρίσκονταν σε συντονισμό με την πυροσβεστική, την ΠΕ Ζακύνθου και τον Δήμο ώστε να διευκολύνουν την ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό από τις εγκατεστημένες από το WWF υδατοδεξαμενές στην περιοχή (40 κυβικά), εφόσον θα υπήρχε ανάγκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκρέκας: Στα περυσινά επίπεδα και χαμηλότερα, οι τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι
«Η προσπάθειά μας δεν μένει μόνο στο θέμα του καλαθιού. Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά παρεμβάσεων», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης
Σκρέκας: Στα περυσινά επίπεδα και χαμηλότερα, οι τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι