Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Χωρίς υπογραφή οργάνωσης

Με ένα κείμενο που δεν φέρει υπογραφή συγκεκριμένης οργάνωσης, άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορα αριστερα κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από «σκοτεινά κέντρα» και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι. Τρομοκράτηση είναι η ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων είχαν απομείνει), η απαξίωση της ζωής με την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών πλέον να είναι εφικτή από ολοένα και μικρότερα κομμάτια του πληθυσμού, οι αυτοκτονίες λόγω χρεών, η καταστολή με αριστερό προσωπείο, η αυξανόμενη ποινικοποίηση των αντιστάσεων και η προάσπιση με όλα τα μέσα του καπιταλισμού και των φιλελεύθερων απαιτήσεων».

Στο τέλος του κειμένου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων λέγοντας «πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ