Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα «βόμβα» Λεβέντη: Τσίπρας-Φλαμπουράρης δεν θεωρούν λάθος την οικουμενική!

Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων για τον Αλ. Φλαμπουράρη, τον Αλ. Τσίπρα και την πρόταση για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν θεωρεί λανθασμένη την άποψη περί ανάγκης σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο Β.Λεβέντης επικαλέστηκε προσωπικές συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι και ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ της λύσης αυτής.

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε: «Ο Τσίπρας θέλει την οικουμενική, όπως και ο Φλαμπουράρης όταν μιλάω μαζί του, όταν μιλάω για οικουμενική δεν μου λέει λάθος. Ακούει. Αυτή τη στιγμή είναι με αυτή την κυβέρνηση και αφού είναι μέλος της κυβέρνησης υποτίθεται ότι στηρίζει την άποψη να μείνει ο Τσίπρας ως έχει, ή έστω ενισχυόμενος κατάτι.

» Αυτή την άποψη στηρίζει επίσημα ο Φλαμπουράρης. Όταν όμως του λες ότι θέλουμε πολιτική σταθερότητα, ότι θέλουμε προς τα έξω η εικόνα της χώρας να εμπλουτιστεί και να ενισχυθεί και τα λοιπά δεν σου λέει όχι είναι στραβό αυτό. Απλά λέει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν καλή, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν καλή γιατί βάλανε Πάγκαλο, Άδωνι, Βορίδη, δεν ήταν τεχνοκρατών αυτή, είχε έναν τεχνοκράτη επικεφαλής αλλά οι άλλοι ήταν πολιτικάντηδες».

Σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό την χαρακτήρισε «αδιανόητη», σημειώνοντας πως μέχρι τώρα «λέγανε θα θυσιάσουμε μόνο τις επικουρικές, τώρα επειδή είδαν ότι ο κόσμος μπορεί να μην ψηφίσει, καμιά δεκαριά βουλευτές είναι πάλι, έντεκα, το γυρίζουν και λένε θα βρούμε άλλα ισοδύναμα, δεν θα πειράξουμε καθόλου τις συντάξεις».

Σχετικά με το πολιτικό «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει τίποτα, «ούτε έχω ζητήσει από κανέναν τίποτα», διασαφηνίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει ζητήσει να μπει σε κυβέρνηση, «αλλά να φτιάξουν μια κυβέρνηση καλύτερη ζητάω, πιο σοβαρή».

Αναφορικά με τη ΝΔ και την σχέση Καραμανλή-Καμμένου, ο κ. Λεβέντης είπε πως «τα στοιχεία μιλούν μόνα τους», καθώς «ο Καραμανλής τηλεφωνιέται με τον Τσίπρα, άρα ενδιαφέρεται για τη χώρα, μπορεί να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του ως πρώην πρωθυπουργός και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενδιαφέρεται για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ