19

JUN
2018

Από μπάντες, παιδικές χορωδίες, Πολιτιστικά Σωματεία και Συλλόγους

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

31 Dec 201520.05
Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσαν σήμερα, Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Έψαλλαν τα κάλαντα στον Πρ. Παυλόπουλο
Τα κάλαντα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς άκουσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο, από τη Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά, ενώ παιδική χορωδία έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό. Στο Προεδρικό Μέγαρο έψαλλαν τα Κάλαντα η Κιβωτός του Κόσμου, Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία της Αθήνας, το Χαμόγελο του Παιδιού, η χορωδία και το χορευτικό τμήμα παιδιών του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, τα Special Olympics Hellas και η χορωδία του ΟΤΕ. Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 13:30, υποδέχθηκε την Εθνική Ομάδα Αστέγων.

Κάλαντα και στον Αλ. Τσίπρα

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ήχησαν από τις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» έψαλλαν τα «Ζακυνθινά κάλαντα» πρώτοι στον Αλέξη Τσίπρα, στο πλευρό του οποίου βρίσκονταν ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ και ο Υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατάγεται από τη Ζάκυνθο.
Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός αστειεύτηκε με τον Υπουργό Αθλητισμού για τις ποδοσφαιρικές ομάδες, ενώ ο δεύτερος «βρήκε» και συμμαθητή του ανάμεσα στα μέλη της χορωδίας. Λίγο μετά τις 10:30 το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε με παιδικές φωνές, των μελών της χορωδίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Στις 11:00 τα κάλαντα έψαλλε χορωδία παιδιών συλλόγων Βορειοηπειρωτών.

Αλ. Τσίπρας: «Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος»

Η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση εκ μέρους των θεσμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι κρίσιμος μήνας, καθώς, όπως είπε, «είναι μπροστά μας το Ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το μεσοπρόθεσμο», ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την αξιολόγηση. Ειδικότερα, για το Ασφαλιστικό, είπε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση, «καθώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε συντάξεις», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις επικουρικές απάντησε πως στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το 2015 έκλεισε με καλά νέα για την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ύψους 5 δισ. ευρώ σε μόλις τρεις μήνες και δύο δισ. ευρώ στον αγροτικό τομέα.

Π. Καμμένος: «Χρονιά ανάκαμψης το 2016»
Η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και την Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το 2016 θα είναι μία χρονιά «στην οποία βάζουμε ως προτεραιότητα το ανθρώπινο δυναμικό, τη διοικητική μερίμνα, μία χρονιά που οι μονάδες της παραμεθορίου, ο Έβρος, τα νησιά, οι μάχιμες μονάδες έχουν την προτεραιότητα», καθώς, όπως είπε, στελεχώνονται άμεσα από το σύνολο των οπλιτών που κατατάσσονται και με ένα δίκαιο τρόπο μεταθέσεων, υπηρετούν όλοι τη θητεία τους χωρίς διακρίσεις. Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το 2015, παρά την οικονομική κρίση, παρά τις τεράστιες μειώσεις τις οποίες υπέστησαν έμειναν όρθιοι. Διαβεβαίωσε ότι το 2016 θα βελτιωθούν οι συνθήκες των Ελλήνων στρατευσίμων και των μονίμων στελεχών, ενώ έκανε αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις, που, όπως είπε, σημειώνονται, κάθε μέρα στο Αιγαίο. Καταλήγοντας επισήμανε ότι το 2016 είναι «μια χρονιά που θα αποτελέσει αφορμή για τον εορτασμό σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της τίμησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι λαοί οι οποίοι ξεχνούν, είναι λαοί οι οποίοι πεθαίνουν και ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά ούτε πεθαίνει».

Φ. Γεννηματά: «Δουλειά, αποφασιστικότητα και ενότητα χρειάζεται το 2016»

Δουλειά, αποφασιστικότητα και ενότητα χρειάζεται για το 2016 εκτιμά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι «είναι μία χρονιά που χρειάζεται να έχουμε δύναμη για μία νέα αρχή. Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τα τεχνάσματα. Κανείς δεν ξεγελιέται πια». «Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να δουλέψουμε για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της» σημειώνει. Προσθέτει δε «θέλω να ευχηθώ να είναι μία πολύ καλή χρονιά το 2016 για όλους, με υγεία πριν από όλα και πολλές προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές» προσθέτει. Νωρίτερα χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι» και από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Δ. Κουτσούμπας: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μπει ο λαός στον αγώνα»
Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε αυτή τη χρονιά ο λαός μας να μπει στην πάλη, στον αγώνα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, δήλωσε χθες ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού άκουσε τα κάλαντα από τη χορωδία του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος» στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό. Ο κ. Κουτσούμπας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Για την ανάπτυξη, προώθηση της λαϊκής, αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, δηλαδή μιας συμμαχίας όλου του λαού, ανεξάρτητα πού ο καθένας πιστεύει αυτή τη στιγμή, αλλά που όμως ταξικά ανήκει, στο λαό, στα λαϊκά στρώματα -είναι δηλαδή εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, νέος, γυναίκα των λαϊκών οικογενειών- μια συμμαχία που θα έχει σχέδιο και κατεύθυνση. Ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση του ΚΚΕ, που αποτελεί το βασικό πυλώνα, το βασικό στήριγμα σε αυτό τον αγώνα του λαού μας, για να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες, για ένα καλύτερο αύριο». «Εύχομαι υγεία, χαρά, προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και βεβαίως πολλές ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης» κατέληξε.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΤ. Χατζηγεωργίου: «Οι επόμενοι έξι μήνες θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου»

Πολιτική18 Jun 201820.09

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ μιλάει στο typosthes.gr για το Κυπριακό


Στο ΣτΕ προσφυγή ιερωμένων για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες

Πολιτική18 Jun 201820.00

Θα τεθούν σε κυκλοφορία και περιέχουν ηλεκτρονικό τσιπάκι με προσωπικά δεδομένα -Τι υποστηρίζουν οι ιεροί για το RFID chip


«Προυπόθεση η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ για ένταξη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ»

Πολιτική18 Jun 201815.50

Τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ινδίας

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 20 Ιουνίου πήρε ο Κ. Μπαρμπαρούσης

Πολιτική18 Jun 201814.50

Για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει

Θεσσαλονίκη: «Γυμναστική για Όλους» στο Πανόραμα

Πολιτική18 Jun 201813.40

Από την «Fitness Motivation Hellas», σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πάρκο Γαλανού

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι η ΠΓΔΜ να ονομαστεί «Βόρεια Μακεδονία»

Πολιτική18 Jun 201813.20

Μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας στις Πρέσπες

Έφυγε από τηλεοπτική εκπομπή «on air» ο Β. Κικίλιας (video)

Πολιτική18 Jun 201812.50

Μετά από κόντρα με τον Στ. Κούλογλου για το Σκοπιανό

Δ. Καμμένος: Η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με την οικονομία

Πολιτική18 Jun 201812.10

Δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή για τη στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ

Δ. Τζανακόπουλος: Νέο κεφάλαιο συνεργασίας στα Βαλκάνια

Πολιτική18 Jun 201811.20

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ


ΜασούτηςΕΛΠΕΔΕΘ
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία