Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στις κάλπες σήμερα οι διευθυντές σχολείων

Μέχρι και τις 17.00 θα είναι ανοιχτές οι κάλπες - Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Παρασκευή, οι διευθυντές των σχολείων της χώρας, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, προκειμένου να εκλέξουν νέους διευθυντές εκπαίδευσης.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας έχει ξεκινήσει από τις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00.

Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων.

Αντιδράσεις

Υπάρχουν ωστόσο αντιδράσεις από ορισμένες Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), οι οποίες έχουν εκφράσει την καχυποψία τους σχετικά με τη χρησιμότητα της μυστικής ψηφοφορίας, τη στιγμή που έχει επανέλθει η προφορική συνέντευξη στη διαδικασία επιλογής και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν ήδη υπάρχει εικόνα για τις μοριοδοτήσεις και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα, η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, καλεί τους διευθυντές και υποδιευθυντές σχολείων να μη συναινέσουν στη διαδικασία και να ψηφίσουν λευκό, ενώ η ΕΛΜΕ Πειραιά τούς καλεί να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απέχουν. Επίσης, ορισμένοι αιρετοί των ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από τα συμβούλια επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης και την προφορική συνέντευξη.

Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία
Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν και σήμερα τις εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας
Θεσσαλονίκη: Έργα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μουδανιών – Σε ποια σημεία