Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεν έρχεται σε Θεσσαλονίκη και Ειδομένη η Τζολί

Μετά την επίσκεψή της στη Λέσβο, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για το Λονδίνο

Στη Λέσβο θα ολοκληρωθεί η παρουσία της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, η οποία αναμένεται να αναχωρήσει για το Λονδίνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά και τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Το πρωί η Α. Τζολί επισκέφτηκε Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, από όπου είπε ότι «δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων». Στη Γενική Γραμματεία, όπου η κ. Τζολί κατευθύνθηκε αμέσως μετά την άφιξη της στο νησί, είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η κ. Τζολί υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Έπειτα, η Α. Τζολί επισκέφτηκε το hot spot στη Μόρια όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής, ενώ επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hot spot. Συνάντησε επίσης ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Αυτή την ώρα η κ. Τζολί έχει συνάντηση με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κ. Τζολί θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για το Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους