Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στις ΗΠΑ για πενθήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ - Τελετάρχης στην παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Σε γεύμα που θα παραθέσει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), την άλλη Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι, στο Μακεδονία Παλλάς, θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου, μιλώντας προς εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του Βορρά αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την οικονομία και τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη και επίσημη επαφή του κ. Μητσοτάκη με τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος του κόμματος. Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης είναι ακόμη μεγαλύτερο δεδομένων των εξελίξεων τόσο στο πολιτικό πεδίο, όσο και στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανάμεσα στην Ελλάδα και το κουαρτέτο των εταίρων και δανειστών.

Στις ΗΠΑ για πενθήμερη επίσκεψη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο μεταξύ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες θα βρίσκεται το επόμενο πενθήμερο αναχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με πρόσκληση της Ομογένειας θα έχει τον ρόλο του τελετάρχη στη παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης για να τιμηθεί η επέτειος της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Κατά την παραμονή του στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, κεντρικούς παράγοντες της ομογένειας, πολιτικούς και επιχειρηματίες, ενώ θα διατρανώσει τη βούλησή του υπέρ της εφαρμογής του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος ψήφου του Απόδημου Ελληνισμού στις εθνικές εκλογές.

Η Ντ. Μπακογιάννη αύριο στην Κατερίνη

Εξάλλου, αύριο, Παρασκευή 8 Απρίλιου, στις 7.30 μ.μ., το Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με ομιλήτρια τη Βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Μπακογιάννη θα τιμηθεί για τις ενέργειές της ως Υπουργός Εξωτερικών, για την κατάργηση της τουριστικής βίζας για την Σερβία και τα Σκόπια, προωθώντας και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Πιερίας. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Αντ. Σαμαράς: «Οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποίησαν τη χώρα»

Τις απόψεις του για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα, σε συνέδριο επενδυτών στο Χονγκ Κονγκ. Αναφερόμενος στο «mail Χαρδούβελη», είπε ότι η διαφορά, τότε, ανάμεσα στους υπολογισμούς της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης ήταν μόλις 0,5% του ΑΕΠ, ήτοι λιγότερο από ένα δισ. ευρώ.

Περιέγραψε πώς το σκηνικό άλλαξε με τη λαϊκίστικη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: «Τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τις χάσαμε. Αν και οι πολιτικές μας είχαν αρχίσει ήδη να αποδίδουν χειροπιαστά αποτελέσματα από κάθε άποψη, το εκλογικό σώμα, εξαντλημένο από την μακροχρόνια ύφεση, δεν είχε προλάβει να αισθανθεί τη διαφορά ή να εκτιμήσει το γεγονός ότι η χώρα είχε πια αλλάξει κατεύθυνση». Εγκαλώντας για λαϊκισμό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε: «Σήμερα η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μείγμα ενός αριστερίστικου και ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται "στην ίδια γραμμή". Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την οικονομία. Και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα».

«Αλλά οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν γενικευμένη απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό. Αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να πολεμήσουμε τον εξτρεμισμό! Πρέπει να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό, που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα... Και πρέπει να καταπολεμήσουμε την απελπισία!», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ