Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παίζουν «κρυφτό» με τα μέτρα, τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία

Στάση αναμονής στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη για την εξέλιξη στη διαπραγμάτευση

Στάση αναμονής τηρούν στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την εξέλιξη στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης – βλέποντας ότι ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος, είναι αποφασισμένοι «να τα δώσουν όλα» προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Όπως σημειώνουν στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας – αν αποφασίσει να κλείσει την αξιολόγηση – θα δραματοποιήσει μέχρι τέλους τη διαπραγμάτευση – σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει συνθήκες οριακές για τους βουλευτές του που πιέζονται με την ψήφιση των μέτρων – αφήνοντας για το τέλος το «τυράκι» του ανασχηματισμού.

Στόχο της κυβέρνησης να «κρυφτούν» τα μέτρα που έρχονται

Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να συντηρήσει ή ακόμη και να ενισχύσει το πολιτικό του φλερτ με τους ευρωσοσιαλιστές σε μια προσπάθεια να στριμώξει το ΠΑΣΟΚ και τη Φ. Γεννηματά που όπως ξέρουν στη ΝΔ, πιέζεται από συγκεκριμένα στελέχη, να κοιτάξει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική του κ. Τσίπρα, όπως πιστεύουν στη ΝΔ, έχει ως μοναδικό στόχο να «κρυφτούν» τα μέτρα που έρχονται, με ή χωρίς μηχανισμό διόρθωσης, το νέο ασφαλιστικό και η φορολογική λαίλαπα που θα σαρώσει την αγορά. Αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει – αυτή τη στιγμή -στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη για τη διαπραγμάτευση και για τα πιθανά επόμενα βήματα του κ. Τσίπρα για τον οποίο, ωστόσο, ουδείς στη ΝΔ μπορεί να προβλέψει εάν τελικά θα προχωρήσει με την αξιολόγηση ή θα τα τινάξει όλα στον αέρα δείχνοντας το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, τα συμφέροντα και τη διαπλοκή.

Συνεχείς συσκέψεις για τον πρόεδρο της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος μπήκε από χθες σε κανονικούς ρυθμούς με συνεχείς συσκέψεις στο γραφείο του ενόψει Eurogroup, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμά ότι στο Μαξίμου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το τι θα βρει μπροστά της η ελληνική αποστολή στις 9 Μαΐου και κυρίως για την τελική απόφαση που θα πάρουν οι ευρωπαίοι ως προς το ρόλο και την τύχη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Η κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ για το χρέος και τους ευρωπαίους για τη Eurostat» σχολίασε γαλάζιο στέλεχος εκτιμώντας πως στο τέλος της ημέρας, η Αθήνα κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς απτή δέσμευση για το χρέος, αλλά με πολλά δισ. μέτρων στην πλάτη της από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα όταν μιλάμε για τον Τσίπρα αλλά η αγάπη που έχει για την εξουσία υπερκαλύπτει τα πάντα» σημείωνε το ίδιο στέλεχος εκτιμώντας ότι εάν τελικά ο πρωθυπουργός κλείσει την αξιολόγηση, θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, θα περιμένει τα καλά νέα από το μέτωπο του τουρισμού και στη συνέχεια θα έχει έναν επαρκή «καθαρό χρόνο» μπροστά του για να διαχειριστεί το προσφυγικό και το εσωτερικό επικοινωνιακό μέτωπο που έχει ανοίξει με τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ