Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

O. Γεροβασίλη: Γίνεται προσπάθεια για να μην επιστραφούν τα χρήματα του ΕΚΑΣ

Αισιόδοξη ότι το θέμα θα διευθετηθεί δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Γίνεται προσπάθεια να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα χρήματα που είχαν πάρει, δήλωσε για το ζήτημα με το ΕΚΑΣ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το θέμα θα διευθετηθεί.

Μιλώντας στον Real FM, ανέφερε συγκεκριμένα:

Για το ΕΚΑΣ είναι συμφωνημένη από παλιά η πλήρης κατάργησή του. Στη συμφωνία του καλοκαιριού με την διαπραγματευτική προσπάθεια κατάφεραν οι δικοί μας διαπραγματευτές να έχουμε μια σταδιακή κατάργηση και αυτό είναι το γεγονός το οποίο, δεν είναι από τα ευχάριστα. Ωστόσο, επειδή θα έπρεπε να ισχύσουν αυτά από 01.01.2016, υπάρχει το ζήτημα των αναδρομικών τα οποία κλήθηκαν να επιστρέψουν οι άνθρωποι που τα είχαν πάρει. Αυτό, φυσικά, δεν είναι μια δίκαιη ρύθμιση, για αυτό και έγινε μια προσπάθεια -και εξακολουθεί να γίνεται- προκειμένου να μην επιστραφούν αυτά τα χρήματα.

Ερωτηθείσα αν το ζήτημα αυτό τίθεται ως προϋπόθεση για τη δόση ή αν είναι μια λεπτομέρεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να επιλυθεί.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως ζητήθηκε από τους θεσμούς να μην εξαιρεθούν και να είναι ελεύθερα να πωληθούν και τα δάνεια που έχουν εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

«Η δική μας προσπάθεια ήταν να μη συμβεί αυτό. Προσπαθούν τώρα να βρουν έναν τρόπο επίλυσης» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα αν αυτά είναι προαπαιτούμενα για τα 7,5 δισ., η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι προαπαιτούμενα για όλο το πακέτο, δηλ. για τα 10,5 δισ.

«Ωστόσο, υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες είναι απλές εξειδικεύσεις, αποσαφηνίσεις, οι οποίες είναι απλές και θα γίνουν. Και για μερικά ζητήματα τα οποία είναι σημαντικότερα συνεχίζει να γίνεται ένας διάλογος…» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τεράστια ταλαιπωρία στον Περιφερειακό - Ουρές από ΙΧ για χιλιόμετρα
Πολύ αυξημένη κίνηση και ταλαιπωρία για άλλη μια μέρα – Πού έχει μεγάλη κίνηση και στο εσωτερικό της πόλης
Θεσσαλονίκη: Τεράστια ταλαιπωρία στον Περιφερειακό - Ουρές από ΙΧ για χιλιόμετρα
Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει
Παράλληλα «τρέχει» και το «Καλάθι των νονών» ενώ έως τις 4 Μαΐου θα είναι σε ισχύ και το «Καλάθι της Σαρακοστής»
Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Ποια είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνει