Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Το καλοκαίρι έφτασε και υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Βραβευμένες ταινίες του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF θα προβληθούν στις 24/06 και 25/06 Ιουνίου 2016 (ώρα έναρξης 19.00μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, υπό την αιγίδα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για παιδιά

-Οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, συμμετέχουν για 5η συνεχή χρονιά, με 123 δράσεις, στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016 με τίτλο: "Γίνε εξερευνητής του κόσμου" από 16 Ιουνίου έως 16 Σεπτεμβρίου.

Άλλες 120 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν με προεγγραφή στις βιβλιοθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.kalamaria.gr/lib/

 

-H Κραυγή είναι ένα καλλιτεχνικό δρώμενο - ανάγνωση του ποιήματος “Ουρλιαχτό” του Άλλεν Γκίνσμπεργκ σε μετάφραση Γιάννη Λειβαδά. Θα γίνει απόψε στις 20.00, στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Κάτω από την φυσική δύση του ηλίου, σε ένα γαλήνιο και φορτισμένο από αναμνήσεις μιας άλλης Θεσσαλονίκης τοπίο, η ποιήτρια και ακτιβίστρια Σταυρούλα Γάτσου απαγγέλει και «μιλάει» βαθιά σκάβοντας στις καρδιές και τις αντιλήψεις μας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίας Κενανίδου. Η δράση είναι ανοιχτού χώρου και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Με την παρούσα εκδήλωση στοχεύουμε στην ενίσχυση του μηνύματος του σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride 2016. Η ΚΡΑΥΓΗ υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

-Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη δράση με τίτλο "Τρία πειράματα στην πόλη από την Candy Chang" σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, στο χώρο του πρώην Maison Crystal(Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 6). Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση τριών εγκαταστάσεων, δημιουργιών της καταξιωμένης εικαστικού, Candy Chang, που έχει ξεχωρίσει για τους πειραματισμούς της σε δημόσιους χώρους και για την παράλληλη ακτιβιστική της δραστηριότητα. Ώρες λειτουργίας: 12.00-20.00.

Εικαστικά

-Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Μπορούμε να γίνουμε ήρωες, μόνο για μια μέρα» με έργα σπουδαστών του τμήματος ενδυματολογίας των Εργαστηρίων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της 5ης Δημοτικής Κοινότητας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου της Μεσογείου, στη Νέα Παραλία.

Τα ενδύματα που θα παρουσιαστούν είναι εμπνευσμένα από την πολυσχιδή προσωπικότητα του David  Bowie, ο οποίος επηρέασε όσο λίγοι ήρωες της ποπ κουλτούρας τον κόσμο της μόδας.

Η έκθεση  θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, από τις 10.00 έως τις 22.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

-Στα πλαίσια του  επετειακού 20ου Ακριτικού Κύκλου που διοργανώνουν οι «Ακρίτες του Πόντου» έως τις 27 Ιουνίου 2016, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ο Δήμος Παύλου Μελά (Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού) και ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», παρουσιάζουν την Έκθεση «Πρόσφυγες 1914 -1921».

Ώρες επίσκεψης από τις 20.00 έως τις 23.00. Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

-Τρώγεται ο Λευκός Πύργος; Πώς θα αποκτήσω αναμνηστικά από τον ...Άδη; Πως θα κατεβάσω στο κινητό μου ελληνικές παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές; Μπορώ να έχω το δικό μου ανασκαφικό «εύρημα»; Κι εκείνους τους σελιδοδείκτες που ανακατεύουν και το κοκτέϊλ μου;

Η τέταρτη διοργάνωση (Vol.4) της έκθεσης It’sall, ohsosouvenirtome! μεταφέρεται στο βορρά! Περισσότεροι από 70 Έλληνες σχεδιαστές(25 εκ των οποίων Θεσσαλονικείς) παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τα δικά τους μοναδικά σουβενίρ, διαμορφώνοντας με τις προτάσεις τους το χώρο τέχνης ρώ(Ρωμανού 5). Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη – Τετάρτη: 18.00 – 20.30 / Πέμπτη – Παρασκευή: 12.00 – 20.30 /

Σάββατο: 11.00 - 14.00. Διάρκεια έως 10/7/2016.

-Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενείται η έκθεση «Απόστολος Παύλος» και του project «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» του καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη.

Διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και την Ιερή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Διάρκεια έως 15/9/2016. Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 8.00 - 20.00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καϊλή: Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν - Θα μετακομίσω στην Ιταλία
«Bελγικές αρχές με χώρισαν βίαια από τη δίχρονη κόρη μου. Κάτι που δεν εύχομαι σε καμία μητέρα» είπε η Εύα Καϊλή
Καϊλή: Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν - Θα μετακομίσω στην Ιταλία