Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ανανεώνουμε και ενισχύουμε τους ιστορικούς δεσμούς μας με τη Ρωσία»

Δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης εγκαινιάζοντας την Έκθεση «Το Βυζάντιο στο Πέρασμα των Αιώνων» στο Μουσείο Hermitage

«Εγκαινιάζοντας την έκθεση «Το Βυζάντιο στο Πέρασμα των Αιώνων», σε ένα πολύ σημαντικό μουσείο για όλη την ανθρωπότητα,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους  Ελλάδας – Ρωσίας 2016, επιβεβαιώνουμε  στην πράξη τις κοινές μας πολιτιστικές αξίες, δήλωσε από το Μουσείο Hermitage ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εγκαινιάζοντας την έκθεση "Το Βυζάντιο στο Πέρασμα των Αιώνων". Και συμπλήρωσε:

"Ταυτόχρονα εδραιώνουμε τις διμερείς μας σχέσεις και σε άλλα πεδία και  μεταλαμπαδεύουμε την κοινή μας κουλτούρα και στις νέες γενιές.

Είναι η Τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη Ρωσία και θα ήθελα να σας ενημερώσω  ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, υποστηρίζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ των πανεπιστημίων μας, όπως για παράδειγμα το Πρόγραμμα «ΙΑΣΩΝ» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με χαρά θα περιμένουμε και τον κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο, μια επίσκεψη που θα αναβαθμίσει τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο  «αδελφών»  πόλεων.

Εύχομαι  η σημερινή έκθεση να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω γνωριμία του ρωσικού λαού με τη βυζαντινή Τέχνη και το βυζαντινό πολιτισμό, όπου μπορεί να βρει αντανακλάσεις της ταυτότητάς του και θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό, κ. Medinskiy και τους διοργανωτές για τη φιλοξενία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα του FlyOver στον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)
Το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση αναμένει η ανάδοχος κατασκευαστική μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι τα έργα του FlyOver στον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)