Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι «παίζει» αυτό το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική

Θεατρικές παραστάσεις συναυλίες και εκθέσεις... ...

Θεατρικές παραστάσεις συναυλίες και εκθέσεις θα μπορούν να απολαύσουν και αυτό το Σαββατοκύριακο όσοι βρεθούν στη Χαλκιδική.

Διαβάστε μερικές από αυτές:

Φεστιβάλ Θάλασσας, Ανοικτό Θέατρο Ν. Μουδανιών

ΣΑΒΒΑΤΟ  30/7 : ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ  (κωμωδία)

Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης. Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης & Βιολί : Βασιλική Μαζαράκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7:  ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ (Ζαχαρία Παπαντωνίου)

Σκηνοθεσία:Βασίλης Μαυρογεωργίου,Πρωταγωνιστεί:Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Το θεατρικό έργο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, μια από τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, συνεχίζει την πορεία του με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.

Τα σκηνικά της παράστασης εµπλουτίζονται µε ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούµενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του  βιβλίου όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πρώτη φορά σε οικογενειακή παράσταση ψηφιακές προβολές κινούμενων σχέδιων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν µε την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον, µε δάσος, άστρα και ουρανό.

17ο Φεστιβάλ Βαρβάρας

Στη Βαρβάρα Χαλκιδικής σήμερα Σάββατο, 30 Ιουλίου ο αγαπημένος Ορφέας Περίδης παρέα με την υπέροχη φωνή της Λιζέτας Καλημέρη (21.15) μας καλούν σε ένα ταξίδι γεμάτο νότες από τις πολύχρονες μουσικές τους βαλίτσες γεμάτες όνειρα. Κάτω από το Σαββατιάτικο φεγγάρι (23.45) με τις κλασσικές μελωδίες του σπουδαίου Θάνου Μικρούτσικου και του συνταξιδιώτη του για φέτος Μίλτο Πασχαλίδη θα κλείσει η βραδιά.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 12 ευρώ, ταμείο 14 ευρώ

Φεστιβάλ Κασσάνδρας, Αμφιθέατρο Σίβηρης

Σάββατο 30 Ιουλίου: Συναυλία Πέγκυ Ζήνα

Εως την Κυριακή 31 Ιουλίου θα διαρκέσει η εικαστική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου με τίτλο "...στις κάβες της Γερακινής 2016", η οποία φιλοξενείται στις Αποθήκες των Μεταλλείων στην παραλία Γερακινής. Φέτος είναι αφιερωμένη στο έργο και την δράση των Μεταλλείων Γερακινής. Γι' αυτό το λόγο συνοδεύεται από τον υπότιτλο "Ελληνικοί Λευκόλιθοι: Εικαστικές προσεγγίσεις μιας διαχρονικής συμβίωσης" με τα έργα των 24 συμμετεχόντων είναι εμπνευσμένα από αυτό. Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό όλες τις μέρες από τις 19.00 έως τις 23.00.

Συναυλία στο λιμάνι της Ιερισσού το Σάββατο,  30 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ θα δώσει η Τετραφωνική Χορωδία του Συλλόγου Ιερισσού "Ο Κλειγένης". Η Χορωδία τελεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σ. Καραμάνη.

Ν. Μουδανιά

Έκθεση Αριστουργημάτων και Γλυπτών της Φύσης του Κωνσταντίνου Κουτσού στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων του Δήμου Νέας Προποντίδας στα Ν. Μουδανιά. Τα εκθέματα είναι αριστουργήματα της φύσης, όπου για όλη του τη ζωή έχει συλλέξει και συνεχίζει να συλλέγει ο κ. Κουτσός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ