Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόρεια Ελλάδα: Γιορτάζοντας λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο!

Με μουσική αλλά και με θέατρο και χορό σε Χαλκιδική, Πιερία, Καβάλα και Σίνδο

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η Θεσσαλονίκη συνηθίζεται να είναι άδεια λίγες ημέρες πριν και μετά το Δεκαπενταύγουστο. Τα θέατρα δεν λειτουργούν, συναυλίες δεν γίνονται μέσα στην πόλη, έτσι το πολιτιστικό ενδιαφέρον στρέφεται σε κοντινούς προορισμούς. Χαλκιδική, Πιερία, Καβάλα, αλλά και γειτονικοί δήμοι έχουν προγραμματίσει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που θα γίνουν από τις 12 μέχρι και τις 14 Αυγούστου.

Τρεις μέρες γιορτή στη Σίνδο

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιείται και φέτος στη Σίνδο με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Τρεις ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Σίνδου, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου (οδός Μ. Αλεξάνδρου).

Συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ. ο Λαογραφικός Σύλλογος Σίνδου «Ο Ρόδακας» θα παρουσιάσει χορούς από τη περιοχή της Ηπείρου (Παιδικό Τμήμα) της Ανατολικής Ρωμυλίας (Εφηβικό Τμήμα) της Μακεδονίας (Γυναικείο Τμήμα) και της Δυτικής Θράκης (Τμήμα Επιδείξεων), επίσης θα ακολουθήσουν χοροί από το ΚΑΠΗ.

Στις 13/8, ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί Λαϊκό Πρόγραμμα, με ζωντανή ορχήστρα για να ψυχαγωγήσει τον κόσμο.

Και στις 14 Αυγούστου, ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Μάνο Πυροβολάκη (είσοδος ελεύθερη).

Στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας

 

Την Κυριακή 14 Αυγούστου η Μελίνα Ασλανίδου θα κάνει στάση στο αμφιθέατρο Σίβηρης και στο 24ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο πλαίσιο της καλοκαιρινή της περιοδείας, με τίτλο «Καλοκαίρι αγκαλιά μου...». Παρέα με τους μουσικούς της θα παρουσιάσουν αγαπημένα της τραγούδια. Ετοιμαστείτε για «μια περιπλάνηση σε μονοπάτια που το λαϊκό φλερτάρει με το παραδοσιακό, το κλασσικό συναντά νέα δροσερά τραγούδια».

Είσοδος: Προπώληση 12€, Στο ταμείο 14€. Προμηθευτείτε τα από:

-Σίβηρη Χαλκιδικής: Παπανικολάου Ευάγγελος Super Marketτηλ: 23740 22279 (ανοιχτά κάθε μέρα όλη μέρα).

-Κασσανδρεία Χαλκιδικής: βιβλιοπωλείο Scrable Παπαρουλιας Δημήτριος τηλ: 23740 23830 (Ωράριο: 08:30-14:30 και 18:00-21:00, στον κεντρικό δρόμο, δίπλα στα ΚΤΕΛ).

-Καλλιθέα Χαλκιδικής: Πρακτορείο ΟΠΑΠ (Χατζηβασιλείου), ΤΗΛ. 6996926689

-Πευκοχώρι Χαλκιδικής: "Tabacco Ψιλικά τσιγάρα (ΤΗΛ. 23740 61755).

Νταλάρας σε Νέα Μουδανιά και Δίον

 

Δύο συναυλίες έχει ετοιμάσει ο Γιώργος Νταλάρας. Την Παρασκευή 12/8 θα βρίσκεται στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, στο Φεστιβάλ Θάλασσας και στις 13/8 στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Στις δύο βραδιές θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή.  Θα πει κομμάτια όπως τα: «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς», «Ένας κόμπος η χαρά μου», «Μ’ έκοψαν με χώρισαν στα δυο» κ.ά..

Καλεσμένοι θα είναι οι τραγουδιστές Ζαχαρίας Καρούνης και Ασπασία Στρατηγού αλλά και η Μαρία Κουγιουμτζή, κόρη του Σταύρου.  Είσοδος: 12 ευρώ.

Daniel Hope στο Sani

 

O Daniel Hope θα χαράξει ένα µπαρόκ, μουσικό ταξίδι στην ιστορία του Λόφου της Σάνης το Σάββατο, 13 Αυγούστου στις 21:30.

Ο Βρετανός διεθνής βιρτουόζος του βιολιού µε µέντορα τον Yehudi Menuhin, έρχεται στη Χαλκιδική για μια ξεχωριστή συναυλία.

Η εµφάνισή του στο Sani Festival γίνεται µε τους Air, ένα σύνολο σολίστ της µπαρόκ µουσικής, µεταξύ των οποίων ο πολυβραβευµένος Θεσσαλονικιός Σίµος Παπάνας µε τη διεθνή σολιστική καριέρα στο µπαρόκ βιολί και εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, έχει στόχο να χαράξει ένα µπαρόκ ταξίδι. Γενική Είσοδος: 15€, Είσοδος αριθμημένης θέσης: 25€.

Προπώληση:

Θεσσαλονίκη: Stereodisk (Αριστοτέλους 4),  Κωνσταντινίδης Book & Style

(Μητροπόλεως 92, Τ: 2310256173), Public (Τσιµισκή 24 - Μητροπόλεως 33 και Mediterranean Cosmos), Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, Δίκτυο καταστηµάτων

SEVEN Spots, RELOAD, Media Markt.

Χαλκιδική: στα ξενοδοχεία του SANI RESORT και στο K-Books στη SANI MARINA, Τ: 23740 99400

και ONLINE µέσω της πλατφόρµας viva.gr, µε χρέωση πιστωτικής κάρτας στο έξης link: https://www.viva.gr/tickets/festival/lofos-sanis/hiromi-the-trio-project/.

«Το σώσε» στον Πολύγυρο

Με τη θεατρική παράσταση «Το σώσε»,  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσάνδρειας, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 21.00 και στο ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.

Πρόκειται για την κωμωδία του Μάικλ Φρέιν σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου, Άννας Παναγιωτοπούλου, Σταμάτη Φασουλή. Οι ηθοποιοί της παράστασης προσπαθούν να κάνουν πρόβα για την πρεμιέρα του έργου, να θυμηθούν τα λόγια τους, να συντονίσουν τις κινήσεις τους, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους… να δουν τη βασιλική παρέλαση, να πουλήσουν το σπίτι στο Σεΐχη, να στεγάσουν έναν παράνομο έρωτα, να κρύψουν τους φακέλους από την εφορία, να κάνουν διάρρηξη, να απολαύσουν -επιτέλους- ένα νόστιμο πιάτο με πικάντικες σαρδέλες. Τι γίνεται όμως όταν «βγαίνουν στη φόρα» τα προσωπικά τους; τι γίνεται εντός και εκτός σκηνής; Ποιος θυμώνει με ποιόν, ποιος κυνηγάει ποιον; Ποιος είναι ερωτευμένος με ποιόν; Ποιος μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτό το χάος; «Μύλος γίνεται… Το Σώσε!!!».

Παίζουν: Δήμητρα Σαμαρά, Στέφανος Διαμαντής, Δημήτρης Θεοδοσιάδης, Όλγα Κουρεντα, Δήμητρα Πετκοπούλου, Γαλάνης Δημήτρης, Αλεξάνδρα Πετκοπούλου, Τσιάλα Στέλλα, Ζτούπας Γιώργος. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Κουπόνι ενίσχυσης: 5 ευρώ.

«Πλούτος» στους Φιλίππους

Η παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.«Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει», αναφέρει ο σκηνοθέτης σε σημείωμά του.

Μαζί με τον Γιώργο Κιμούλη (Πλούτος & Πενία) πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων).

Γενική Είσοδος: 20€ κανονικό, 15€ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων)

-Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 μέχρι 14:00 και τις 18:00 μέχρι 21:00, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.

-Δράμα: «Granazi Store» 19ης Μαϊου 89 & Γεωργίου Παπανδρέου 21, Τηλ. 2521045812

-Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο Δύο -2-, Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - 3.000 σελίδες η δικογραφία
Για συνολικά 158 κατηγορούμενους σχετικά με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στου Ρέντη και το θάνατο του αστυνομικού
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες - 3.000 σελίδες η δικογραφία
Video - σοκ: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα στη Μαλαισία - Νεκροί οι επιβαίνοντες
Κατά τη διάρκεια πρόβας για μια εορταστική εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού – Επέβαιναν τουλάχιστον 10 άνθρωποι
Video - σοκ: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα στη Μαλαισία - Νεκροί οι επιβαίνοντες
Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 5 οχημάτων στον Περιφερειακό – Με λεωφορείο και φορτηγό
Συγκρούστηκαν στρατιωτικό λεωφορείο, απορριμματοφόρο και τρία αυτοκίνητα - Τραυματίστηκε ελαφρά ένας από τους οδηγούς
Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 5 οχημάτων στον Περιφερειακό – Με λεωφορείο και φορτηγό