16

JUL
2018

Ανανεωμένο, με περισσότερα live, βήμα στο γυναικείο street dance και άλλες εκπλήξεις θα είναι το 8ο Streetmode Festival

Γιάννης Ευσταθίου: «Street κουλτούρα είναι να είσαι αυθεντικός»

13 Aug 201608.50

 Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

 

Περισσότερες μέρες, με περισσότερη μουσική, βήμα στο γυναικείο street dance, διαγωνισμούς για συμβόλαιο με εταιρεία management και για παρκούρ, και μια αγορά μέσα στην Αποθήκη Γ’ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία του 8ου Streetmode Festival που θα διεξαχθεί από 2 έως 4 Σεπτέμβρη 2016 στην πόλη μας, στο Λιμάνι.

Ένα φεστιβάλ που δείχνει μια κουλτούρα αυθεντική, ανεξάρτητη και με δικό της στυλ. Περισσότερα μάς είπε ο Γιάννης Ευσταθίου, δημιουργός του Street Mode Festival, ενώ παράλληλα τόνισε πως η γραφειοκρατία ήταν συχνά αντίπαλός τους.

 

-Ανανεώνετε και φέτος το ραντεβού σας με τη street κουλτούρα στο Λιμάνι. Τι ξεχωρίζει στο φετινό Street Mode Festival (συναυλίες, δράσεις κλπ);

-Πολλά! Πέρυσι είχαμε 1 stage, φέτος έχουμε 3! Το ένα είναι μόνο για συναυλίες, οι οποίες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, συνολικά 17 σχήματα, το άλλο είναι μόνο για street dance και flatland bmx shows, και έχουμε και ένα κλειστό, στην αποθήκη Γ’, για lives και after party!

Ένα καινούργιο contest που κάνουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι το Female All Style Battle, δηλαδή ένας διαγωνισμός street dance μόνο με γυναικείες συμμετοχές! Ένα ακόμα καινούργιο contest αφορά νέα μουσικά συγκροτήματα, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν 3 πολύ δυνατά έπαθλα, ένα από αυτά είναι και το συμβόλαιο με την εταιρεία management Access in Music! Και ένα τελευταίο καινούργιο είναι το wall contest που θα κάνουμε για πρώτη φορά στο parkour. Στις υπόλοιπες δράσεις που γνωρίζετε ήδη προσθέτουμε παραπάνω χώρο και κατασκευές.

Μια καινούρια δράση που πραγματοποιούμε, και πάλι για πρώτη φορά φέτος, είναι το Sunday market, μέσα στην Αποθήκη Γ, την Κυριακή 4/3. Η αγορά θα περιλαμβάνει βινύλια, είδη ένδυσης, second hand και χειροποίητα αντικείμενα, έργα τέχνης και πολλά άλλα εκθέματα από δημιουργούς και μικροπωλητές, που μπορεί και να τους βρεις και στον δρόμο κάνοντας μια βόλτα στην πόλη!

 

-Τι είναι η street κουλτούρα για εσάς;

-"Ακαδημαϊκά" θα μπορούσαμε να το θέσουμε ως εξής:

«Ως street κουλτούρα ορίζεται η υποκουλτούρα που πλαισιώνει δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε εξωτερικό - δημόσιο χώρο όπως το graffiti, το breaking, τα action sports κ.α. και εκπροσωπούνται κυρίως από την hip hop και punk rock μουσική σκηνή». Αυτός ο τρόπος ζωής όμως, στο πέρασμα των χρόνων, άφησε και κάποιους άγραφους κανόνες, που μπορούμε να πούμε πως πλέον είναι βασικά στοιχεία αυτής της κουλτούρας. Να είσαι ανεξάρτητος, να είσαι αυθεντικός, να μην αντιγραφείς, να δημιουργείς το δικό σου στυλ, να ψάχνεσαι για να έχεις -γιατί πρέπει να έχεις- άποψη, να σέβεσαι τους άλλους και κυρίως τους μεγαλύτερους σου κ.ο.κ. Αυτοί οι κανόνες βγήκαν από την τριβή παιδιών σαν και εμένα στον δρόμο, δηλαδή στην πραγματικότητα, κάνοντας ο καθένας την τρέλα του. Για μένα αυτό είναι η street κουλτούρα.

 

-Τι έχει αλλάξει από το πρώτο φεστιβάλ μέχρι το τωρινό; Βοήθησε στο να γίνουν πιο γνωστά το graffiti, η street art, το  street dance και τα action sports;

-Ναι, πιστεύω πως είναι εμφανές πλέον ότι το Street Mode έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους καλλιτέχνες και αθλητές, αλλά και για πολλά νέα event που προσπαθούν να καθιερωθούν στον χώρο. Όταν ξεκίνησε το Street Mode δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, και η σκηνή δεν ήταν τόσο διαδεδομένη, οπότε στο κομμάτι των event το Street Mode είναι φυσικό να είναι ο leader. Το ότι βλέπουμε την σκηνή να μεγαλώνει, όλο και περισσότερους νέους να δραστηριοποιούνται, και όλο και περισσότερο κόσμο να γνωρίζει το Street Mode και την ιστορία του μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

 

-Πόσο δύσκολο ήταν να γίνει;

-Είναι τόσο δύσκολο, που φτάνει σε σημείο πολλές φορές να φαντάζει ακατόρθωτο. Για όλους τους γνωστούς λόγους, αλλά και για πολλούς που δεν φαντάζεται ο κόσμος. Για παράδειγμα, οι διαγωνισμοί που κάνουμε θέλουν τριβή με το αντικείμενο όλη τη χρονιά. Αυτό δεν το φαντάζεται ο κόσμος, νομίζει ότι οργανώνονται το πολύ σε ένα μήνα, και είναι λογικό. Το στήσιμο των συναυλιών είναι τεράστιο επειδή οι μπάντες είναι πολλές και από διαφορετικά είδη μουσικής. Το επικοινωνιακό έχει πολλούς παραμέτρους γιατί αλλάζουν συνέχεια τα μέσα κ.ο.κ. Το αποτέλεσμα όμως πρέπει να είναι πάντα τέλειο. Όσον αφορά την γραφειοκρατία το κράτος είναι πάντα αντίπαλος. Ειδικά αν δεν είσαι παιδί του συστήματος, που ευτυχώς δεν είμαστε! Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να πω πως και στην προκειμένη περίπτωση το "τσουβάλιασμα" δεν είναι σωστό. Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι φορείς το ίδιο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε λάβει πολύ καλής αντιμετώπισης από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Όμως πολλοί άλλοι φορείς της πόλης είναι απαράδεκτοι. Και κάποιοι δεν έχουν καν λόγο ύπαρξης πλέον, πρέπει να κλείσουν επιτέλους!

 

-Φέτος συνεχίζεται η συμβίωση με το Thessalonink;

-Ο Γιώργος Μαυρίδης, ο άνθρωπος πίσω από το Thessalonink, αποφάσισε φέτος να μην το διεξάγει, λόγω φόρτου εργασίας με τις εκπομπές του κτλ. Παραμένει στο Street Mode σαν μέλος την διοργανωτικής ομάδας, και θα τον δείτε ζωντανά στο φεστιβάλ μιας και είναι ο κύριος παρουσιαστής!

 

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών

 

Παρασκευή 2/9

Γιάννης Αγγελάκας και οι 100 °C, Bad Movies, Στίχοιμα, Χατζηφραγκέτα,

Tuber

 

Σάββατο 3/9

Alpha Blondy & The Solar System, Vodka Juniors, 1000 Mods, Eισβολέας & The Tedd’s, Ταφ Λάθος, Naxatras, Κακό Συναπάντημα Soundsystem, Band Contest

 

Κυριακή 4/9

The Original Sugar Hill Gang, NightStalker, Ημισκούμπρια, 63 High,

Band Contest Winner

 

Εισιτήρια προπωλούνται ήδη ηλεκτρονικά στο viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/festival/limani-thessalonikis/8th-street-mode-festival, αλλά και στα Public, Ianos, Media Markt, Seven Spots, Ticket House, Tattooligans, Rover Bar, The Nephilim.

Εισιτήριο ημέρας: 10 €. Εισιτήριο 2ημέρου: 15 €. Εισιτήριο 3ημέρου: 20 €.

 

 

 

Πρόγραμμα δράσεων:

 

Graffiti & Street Art Action

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

12:00 - 19:00 - Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ

20 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην δράση graffiti & street art και δημιουργούν επάνω σε έναν τεχνητό τοίχο που θα στηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό στον εξωτερικό χώρο της Αποθήκης Γ!

Η επιλογή των καλλιτεχνών προέρχεται από ανοιχτό κάλεσμα και τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν στο δίκτυο του φεστιβάλ.

 

Freerunning - Parkour Action

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

16:00 - 19:00 - Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ

Η ομάδα parkour του φεστιβάλ, παρουσιάζει τις δυνατότητες του freerunning - parkour και άλλων action - lifestyle sport σε παιδιά και ενήλικες, μέσα από workshops και επιδείξεις καταξιωμένων αθλητών, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. To τριήμερο κλείνει με διαγωνισμό freerunning - parkour με έπαθλα και δώρα για τους νικητές!

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όποιον το επιθυμεί.

 

Street BMX & Flatland BMX Show

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

16:00 - 19:00 - Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ & Open Air Live Stage

Κορυφαίοι αναβάτες bmx παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό show σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ στο live stage ο Αλέξης Αλεξανδρίδης παρουσιάζει μία μοναδική επίδειξη δεξιοτεχνίας πάνω στους 2 τροχούς του ποδηλάτου του!

 

Street Dance & Breaking Show

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

19:00 - 23:00 - Open Air Live Stage

Στο κομμάτι του street dance και του breaking, πραγματοποιούνται 2 διαγωνισμοί. Ένας διαγωνισμός female all style battle όπου 16 χορεύτριες κάθε είδους (all style) μάχονται για τον τίτλο της καλύτερης στην Ελλάδα, και ένας διαγωνισμός breaking όπου 16 χορευτές (b-boys) μάχονται αντίστοιχα για τον τίτλο του κορυφαίου b-boy της χρονιάς. Κάθε ημέρα συμπληρώνεται από special shows που περιλαμβάνουν χορογραφίες και επιδείξεις από τις πιο αναγνωρισμένες ομάδες της χώρας!

Female 1VS 1 All Style Battle

Παρουσιαστές: Jo, Saspens.

Κριτές: Manto, Popping Butterfly, Mira.

Διαγωνιζόμενες: Alexia-Solstice, Amalia, Danai Chan, Eirene, Ermioni, Eva Zafeiraki, Ilkou, Maria Molari, Marilena, Pitoulidou, Kat, Sonia, Sophia Lazo, Tsu, Venia, Youme.

1 VS 1 B-Boy Battle

Παρουσιαστής: Απόστολος Αριστείδου.

Κριτές: Tribal-X, Torch, Saspens.

Διαγωνιζόμενοι: Apro, Exist, Kelment, Lee, Onel, Pyro, Rennie, Revo, Roni, Rotwin, Tasulee Rock, Terpo, Wisco, X.B., Zerow, Zoob.

DJ Show: AmazeMe.

Special Shows: ΤΒΑ.

 

Band Contest

Σάββατο

16:00 - 20:00 - Αποθήκη Γ

 

Περισσότερα εδώ

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκη: Ο Στέφανος Κορκολής στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Πολιτισμός14 Jul 201820.58

Ερμηνεύει μαζί του η Σοφία Μανουσάκη, στο «Η μουσική είναι Μία»


Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.500 θεατές στην πρεμιέρα του "Ορέστη" (ΦΩΤΟ)

Πολιτισμός13 Jul 201819.00

Εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ


Αυξήθηκαν οι επισκέπτες στα μουσεία της χώρας τον Μάρτιο

Πολιτισμός13 Jul 201816.10

Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017


Θεσσαλονίκη: Μαγικές νύχτες με σινεμά κάτω απ’ τ’ αστέρια…

Πολιτισμός13 Jul 201815.40

Το πρόγραμμα των προβολών στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών 

Θεσσαλονίκη: Μαγική βραδιά στη Νέα Παραλία – Το νέο ραντεβού! (ΦΩΤΟ)

Πολιτισμός13 Jul 201815.00

Νέες παραστάσεις έρχονται στο μικρό αμφιθέατρο του Κήπου Εποχών στις 15 και 16 Ιουλίου

Έρχονται τα 53α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη - Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Πολιτισμός13 Jul 201814.40

Με θέατρο, χορό, μουσική, performances, εικαστικά, συνέδρια, εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις

Γιάννης Κότσιρας και ορχήστρα Ρυθμός απόψε στη Μονή Λαζαριστών

Πολιτισμός12 Jul 201817.00

Παλιά και νέα κομμάτια του καλλιτέχνη αλλά και άλλων δημιουργών


Θεσσαλονίκη: Το 3ο Festival Stand Up Comedy έρχεται στο Mediterranean Cosmos!

Πολιτισμός12 Jul 201814.00

Ετοιμαστείτε για... πολύ γέλιο, με τρεις μοναδικές παραστάσεις

Ξεκινά το τριήμερο Φεστιβάλ Κούλας στις Πρέσπες

Πολιτισμός12 Jul 201812.50

Με συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εξορμήσεις στη φύση και πολλές άλλες δράσεις 

Θεσσαλονίκη: Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους από το ΚΘΒΕ

Πολιτισμός12 Jul 201810.20

Σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους


Coca-Cola το σχολείοMediterranean CosmosΜασούτηςBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘ

Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία