25

ΣΕΠ
2017

Ανανεωμένο, με περισσότερα live, βήμα στο γυναικείο street dance και άλλες εκπλήξεις θα είναι το 8ο Streetmode Festival

Γιάννης Ευσταθίου: «Street κουλτούρα είναι να είσαι αυθεντικός»

13 Αυγ 201608.50

 Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

 

Περισσότερες μέρες, με περισσότερη μουσική, βήμα στο γυναικείο street dance, διαγωνισμούς για συμβόλαιο με εταιρεία management και για παρκούρ, και μια αγορά μέσα στην Αποθήκη Γ’ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία του 8ου Streetmode Festival που θα διεξαχθεί από 2 έως 4 Σεπτέμβρη 2016 στην πόλη μας, στο Λιμάνι.

Ένα φεστιβάλ που δείχνει μια κουλτούρα αυθεντική, ανεξάρτητη και με δικό της στυλ. Περισσότερα μάς είπε ο Γιάννης Ευσταθίου, δημιουργός του Street Mode Festival, ενώ παράλληλα τόνισε πως η γραφειοκρατία ήταν συχνά αντίπαλός τους.

 

-Ανανεώνετε και φέτος το ραντεβού σας με τη street κουλτούρα στο Λιμάνι. Τι ξεχωρίζει στο φετινό Street Mode Festival (συναυλίες, δράσεις κλπ);

-Πολλά! Πέρυσι είχαμε 1 stage, φέτος έχουμε 3! Το ένα είναι μόνο για συναυλίες, οι οποίες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, συνολικά 17 σχήματα, το άλλο είναι μόνο για street dance και flatland bmx shows, και έχουμε και ένα κλειστό, στην αποθήκη Γ’, για lives και after party!

Ένα καινούργιο contest που κάνουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι το Female All Style Battle, δηλαδή ένας διαγωνισμός street dance μόνο με γυναικείες συμμετοχές! Ένα ακόμα καινούργιο contest αφορά νέα μουσικά συγκροτήματα, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν 3 πολύ δυνατά έπαθλα, ένα από αυτά είναι και το συμβόλαιο με την εταιρεία management Access in Music! Και ένα τελευταίο καινούργιο είναι το wall contest που θα κάνουμε για πρώτη φορά στο parkour. Στις υπόλοιπες δράσεις που γνωρίζετε ήδη προσθέτουμε παραπάνω χώρο και κατασκευές.

Μια καινούρια δράση που πραγματοποιούμε, και πάλι για πρώτη φορά φέτος, είναι το Sunday market, μέσα στην Αποθήκη Γ, την Κυριακή 4/3. Η αγορά θα περιλαμβάνει βινύλια, είδη ένδυσης, second hand και χειροποίητα αντικείμενα, έργα τέχνης και πολλά άλλα εκθέματα από δημιουργούς και μικροπωλητές, που μπορεί και να τους βρεις και στον δρόμο κάνοντας μια βόλτα στην πόλη!

 

-Τι είναι η street κουλτούρα για εσάς;

-"Ακαδημαϊκά" θα μπορούσαμε να το θέσουμε ως εξής:

«Ως street κουλτούρα ορίζεται η υποκουλτούρα που πλαισιώνει δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε εξωτερικό - δημόσιο χώρο όπως το graffiti, το breaking, τα action sports κ.α. και εκπροσωπούνται κυρίως από την hip hop και punk rock μουσική σκηνή». Αυτός ο τρόπος ζωής όμως, στο πέρασμα των χρόνων, άφησε και κάποιους άγραφους κανόνες, που μπορούμε να πούμε πως πλέον είναι βασικά στοιχεία αυτής της κουλτούρας. Να είσαι ανεξάρτητος, να είσαι αυθεντικός, να μην αντιγραφείς, να δημιουργείς το δικό σου στυλ, να ψάχνεσαι για να έχεις -γιατί πρέπει να έχεις- άποψη, να σέβεσαι τους άλλους και κυρίως τους μεγαλύτερους σου κ.ο.κ. Αυτοί οι κανόνες βγήκαν από την τριβή παιδιών σαν και εμένα στον δρόμο, δηλαδή στην πραγματικότητα, κάνοντας ο καθένας την τρέλα του. Για μένα αυτό είναι η street κουλτούρα.

 

-Τι έχει αλλάξει από το πρώτο φεστιβάλ μέχρι το τωρινό; Βοήθησε στο να γίνουν πιο γνωστά το graffiti, η street art, το  street dance και τα action sports;

-Ναι, πιστεύω πως είναι εμφανές πλέον ότι το Street Mode έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους καλλιτέχνες και αθλητές, αλλά και για πολλά νέα event που προσπαθούν να καθιερωθούν στον χώρο. Όταν ξεκίνησε το Street Mode δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, και η σκηνή δεν ήταν τόσο διαδεδομένη, οπότε στο κομμάτι των event το Street Mode είναι φυσικό να είναι ο leader. Το ότι βλέπουμε την σκηνή να μεγαλώνει, όλο και περισσότερους νέους να δραστηριοποιούνται, και όλο και περισσότερο κόσμο να γνωρίζει το Street Mode και την ιστορία του μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

 

-Πόσο δύσκολο ήταν να γίνει;

-Είναι τόσο δύσκολο, που φτάνει σε σημείο πολλές φορές να φαντάζει ακατόρθωτο. Για όλους τους γνωστούς λόγους, αλλά και για πολλούς που δεν φαντάζεται ο κόσμος. Για παράδειγμα, οι διαγωνισμοί που κάνουμε θέλουν τριβή με το αντικείμενο όλη τη χρονιά. Αυτό δεν το φαντάζεται ο κόσμος, νομίζει ότι οργανώνονται το πολύ σε ένα μήνα, και είναι λογικό. Το στήσιμο των συναυλιών είναι τεράστιο επειδή οι μπάντες είναι πολλές και από διαφορετικά είδη μουσικής. Το επικοινωνιακό έχει πολλούς παραμέτρους γιατί αλλάζουν συνέχεια τα μέσα κ.ο.κ. Το αποτέλεσμα όμως πρέπει να είναι πάντα τέλειο. Όσον αφορά την γραφειοκρατία το κράτος είναι πάντα αντίπαλος. Ειδικά αν δεν είσαι παιδί του συστήματος, που ευτυχώς δεν είμαστε! Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να πω πως και στην προκειμένη περίπτωση το "τσουβάλιασμα" δεν είναι σωστό. Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι φορείς το ίδιο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε λάβει πολύ καλής αντιμετώπισης από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Όμως πολλοί άλλοι φορείς της πόλης είναι απαράδεκτοι. Και κάποιοι δεν έχουν καν λόγο ύπαρξης πλέον, πρέπει να κλείσουν επιτέλους!

 

-Φέτος συνεχίζεται η συμβίωση με το Thessalonink;

-Ο Γιώργος Μαυρίδης, ο άνθρωπος πίσω από το Thessalonink, αποφάσισε φέτος να μην το διεξάγει, λόγω φόρτου εργασίας με τις εκπομπές του κτλ. Παραμένει στο Street Mode σαν μέλος την διοργανωτικής ομάδας, και θα τον δείτε ζωντανά στο φεστιβάλ μιας και είναι ο κύριος παρουσιαστής!

 

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών

 

Παρασκευή 2/9

Γιάννης Αγγελάκας και οι 100 °C, Bad Movies, Στίχοιμα, Χατζηφραγκέτα,

Tuber

 

Σάββατο 3/9

Alpha Blondy & The Solar System, Vodka Juniors, 1000 Mods, Eισβολέας & The Tedd’s, Ταφ Λάθος, Naxatras, Κακό Συναπάντημα Soundsystem, Band Contest

 

Κυριακή 4/9

The Original Sugar Hill Gang, NightStalker, Ημισκούμπρια, 63 High,

Band Contest Winner

 

Εισιτήρια προπωλούνται ήδη ηλεκτρονικά στο viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/festival/limani-thessalonikis/8th-street-mode-festival, αλλά και στα Public, Ianos, Media Markt, Seven Spots, Ticket House, Tattooligans, Rover Bar, The Nephilim.

Εισιτήριο ημέρας: 10 €. Εισιτήριο 2ημέρου: 15 €. Εισιτήριο 3ημέρου: 20 €.

 

 

 

Πρόγραμμα δράσεων:

 

Graffiti & Street Art Action

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

12:00 - 19:00 - Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ

20 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην δράση graffiti & street art και δημιουργούν επάνω σε έναν τεχνητό τοίχο που θα στηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό στον εξωτερικό χώρο της Αποθήκης Γ!

Η επιλογή των καλλιτεχνών προέρχεται από ανοιχτό κάλεσμα και τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν στο δίκτυο του φεστιβάλ.

 

Freerunning - Parkour Action

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

16:00 - 19:00 - Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ

Η ομάδα parkour του φεστιβάλ, παρουσιάζει τις δυνατότητες του freerunning - parkour και άλλων action - lifestyle sport σε παιδιά και ενήλικες, μέσα από workshops και επιδείξεις καταξιωμένων αθλητών, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. To τριήμερο κλείνει με διαγωνισμό freerunning - parkour με έπαθλα και δώρα για τους νικητές!

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όποιον το επιθυμεί.

 

Street BMX & Flatland BMX Show

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

16:00 - 19:00 - Προαύλιος Χώρος Αποθήκης Γ & Open Air Live Stage

Κορυφαίοι αναβάτες bmx παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό show σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ στο live stage ο Αλέξης Αλεξανδρίδης παρουσιάζει μία μοναδική επίδειξη δεξιοτεχνίας πάνω στους 2 τροχούς του ποδηλάτου του!

 

Street Dance & Breaking Show

Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή

19:00 - 23:00 - Open Air Live Stage

Στο κομμάτι του street dance και του breaking, πραγματοποιούνται 2 διαγωνισμοί. Ένας διαγωνισμός female all style battle όπου 16 χορεύτριες κάθε είδους (all style) μάχονται για τον τίτλο της καλύτερης στην Ελλάδα, και ένας διαγωνισμός breaking όπου 16 χορευτές (b-boys) μάχονται αντίστοιχα για τον τίτλο του κορυφαίου b-boy της χρονιάς. Κάθε ημέρα συμπληρώνεται από special shows που περιλαμβάνουν χορογραφίες και επιδείξεις από τις πιο αναγνωρισμένες ομάδες της χώρας!

Female 1VS 1 All Style Battle

Παρουσιαστές: Jo, Saspens.

Κριτές: Manto, Popping Butterfly, Mira.

Διαγωνιζόμενες: Alexia-Solstice, Amalia, Danai Chan, Eirene, Ermioni, Eva Zafeiraki, Ilkou, Maria Molari, Marilena, Pitoulidou, Kat, Sonia, Sophia Lazo, Tsu, Venia, Youme.

1 VS 1 B-Boy Battle

Παρουσιαστής: Απόστολος Αριστείδου.

Κριτές: Tribal-X, Torch, Saspens.

Διαγωνιζόμενοι: Apro, Exist, Kelment, Lee, Onel, Pyro, Rennie, Revo, Roni, Rotwin, Tasulee Rock, Terpo, Wisco, X.B., Zerow, Zoob.

DJ Show: AmazeMe.

Special Shows: ΤΒΑ.

 

Band Contest

Σάββατο

16:00 - 20:00 - Αποθήκη Γ

 

Περισσότερα εδώ

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)

20 νέα έργα της Δόμνας Δέλλιου στην Κέρκυρα

Πολιτισμός22 Σεπ 201720.20

Στην ατομική της έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε


Η Αργυρώ Χιώτη. Φωτογραφία από Despoina Spurou

Αργυρώ Χιώτη: «Η “Θεία Κωμωδία” είναι ένα εσωτερικό ταξίδι»

Πολιτισμός22 Σεπ 201720.13

Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί την πολυσυζητημένη παράσταση που θα ανεβεί από την ομάδα VASISTAS και στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων

Θεσσαλονίκη: Μάθετε βυζαντινή και κινεζική καλλιγραφία

Πολιτισμός22 Σεπ 201719.10

Σε εργαστήριο που θα γίνει στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας – Κίνας


Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες φυτεύουν «σπόρους ενότητας» σε εικαστική έκθεση

Πολιτισμός22 Σεπ 201715.20

Έκθεση που συνδιοργανώνεται από τους Γιατρούς του Κόσμου και την οργάνωση Solidarity Now

Το «ΓΚΙΑΚ» πάει στο Εθνικό Θέατρο

Πολιτισμός21 Σεπ 201720.20

Το έργο που ανέβασε το ΚΘΒΕ και κέρδισε κοινό και κριτικούς θα φιλοξενηθεί στο Κτίριο Τσίλλερ


Χρήστος Δάντης και Θωμαή Απέργη στο Θέατρο Βεργίνα

Πολιτισμός21 Σεπ 201720.10

Σε μια σειρά από live με τίτλο «Ένα τραγούδι ακόμα»


Vodafone World of Difference


ΕΥΑΘ


ΕΛΠΕΚτήμα Χρηστίδη


Typosthes.gr - Twitter

Fix factoryTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία