Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου!

Ποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη ...

Πλήθος εκδηλώσεων θα "συνοδεύσουν" και φέτος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο που θα απολαύσουμε στον ουρανό αυτήν την Πέμπτη. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, όπως κάθε χρόνο, η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου.

Για την Πέμπτη 18 Αυγούστου

 -Στον κεντρικό αύλειο χώρο Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα δοθεί στις 21.00 συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα. Είσοδος ελεύθερη στη συναυλία και στις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου

ΕΦΑ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα  String Demons. To πρόγραμμά τους περιλαμβάνει διασκευές Κλασικών και Παραδοσιακών, Heavy Metal και Λαϊκών, Pop και Ρεμπέτικων, Εκκλησιαστικών- Βυζαντινών ύμνων σε ένα "Συμφωνικό Πανηγύρι" ειδικά διαμορφωμένο για έγχορδα. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου. Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως 21.00 (Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του από τις 18.30 ως τις 21.00). 

 

EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μουσική εκδήλωση θα γίνει στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών από τις 21:00 έως τις 24.00.

 

EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ       

Στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας θα δοθεί συναυλία με μουσική τζαζ και τραγούδια από διάφορα μιούζικαλ από τις 21.00 έως τις 24.00.

 

EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ       

Στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, 21:00 -24.00, θα γίνει μουσική εκδήλωση με τη μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάουσας και το συγκρότημα Echoes με rock έντεχνη μουσική. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

 

ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ         

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας το συγκρότημα TRIO JAZZ των Γιώργος Κοσίδης πιάνο, φωνητικά Χρήστος Κοσίδης jazz βιολί και μία γυναικεία φωνή θα χαρίσει στο κοινό μια μαγική βραδιά, ενώ ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00.

 

ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ         

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Λόγγου Έδεσσας θα λάβει χώραστις 21.00  η μουσική Εκδήλωση Jazz με το Quartetτo των Diego Rivera τενόρο σαξόφωνο, Oleg Chaly πιάνο, Giannis Papatriantafillou κοντραμπάσο, Giorgos Klountzos- Chrysidis τύμπανα. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

 

ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ         

Το μνημείο της Παλαιάς Μητρόπολης Έδεσσας θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 23:00.

 

ΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Στα Αρχαία Στάγειρα θα δοθεί συναυλία σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη. Το μουσικό σχήμα "ΜΟΝΤΑΖ" και η μεικτή χορωδία Αρναίας θα αναβιώσουν συνθέσεις Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου στο πλαίσιο του θεσμού των Αριστοτελείων αλλά και του εορτασμού του έτους Αριστοτέλη 2016 με αφορμή τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλοσόφου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 έως και 24:00.

 

 

ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ

Ο Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 08:00 έως 22:00. Τις ίδιες ώρες ανοικτό θα είναι και το  Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.

ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ

Στον Αρχαιολογικό χώρο Αγγίστας (Villa Rustica), στο πραύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας, θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία "Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ'' και ομιλία με θέμα "Μονή Αγίας Παρασκευής Δομήρου" από εκπρόσωπο της Εφορείας. Ο αρχαιολογικός χώρος ''Villa Rustica'' θα παραμείνει ανοικτός στο κοινό από τις 08.00 έως 22.00.

 

ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ         

Στον Αρχαιολογικό  χώρο Κίτρους (Αρχαία Πύδνα) ώρα 21.00 θα γίνει η μουσική εκδήλωση "Φεγγαράδα στην Πύδνα" με την Εστία Πιεριδών Μουσών. ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στον Αρχαιολογικό χώρο Λειβήθρων, Πάρκο Λειβήθρων θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 εκδήλωση μουσικής και λόγου με τίτλο «Ένα παράθυρο είναι το τραγούδι» με την πολιτιστικής ομάδα του δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και τη χορωδία Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς.

 

ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ         

Ο Βυζαντινός Επισκοπικός Ναός Πύδνας (Κάστρο Μακρυγιάλου) θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00

 

ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ         

Το Επισκοπικό Μέγαρο Κίτρους (Λουλουδιές) θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τις 22.00

 

ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Μακεδονικός Τάφος Heuzey θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00

 

ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ        

Το Κάστρο Πλαταμώνα θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τις 22.00

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ     

Στο Σπηλαίο Πετραλώνων θα είναι ελεύθερη είσοδος για το κοινό από τις 20:00 μέχρι τις 23.00.

 Στις 20 Αυγούστου

      

ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ      

Στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας θα δοθεί θεατρική παράσταση σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας από 21.00 έως 24.00.

Και την  Κυριακή 21 Αυγούστου 2016                     

Στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας, 21.00-24.00, θα γίνει η κινηματογραφική προβολή της ταινίας "Τρωάδες" του Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία  με τον Δήμο Νάουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ