Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η πόλη γιορτάζει σήμερα την Πανσέληνο του Αυγούστου!

Δωρεάν εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις για την σημερινή πανσέληνο περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Ας δούμε τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη:

Κεντρικός αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης: Συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα. Ώρα έναρξης 21.00. Είσοδος ελεύθερη στη συναυλία και στις εξωτερικές μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου

Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα String Demons.To πρόγραμμά τους περιλαμβάνει διασκευές Κλασικών και Παραδοσιακών, Heavy Metal και Λαϊκών, Pop και Ρεμπέτικων, Εκκλησιαστικών- Βυζαντινών ύμνων σε ένα "Συμφωνικό Πανηγύρι" ειδικά διαμορφωμένο για έγχορδα. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο αίθριο του Μουσείου.Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως 21.00 (Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του από τις 18.30 ως τις 21.00).

Στη Χαλκιδική:

Χαλκιδική, Αρχαία Στάγειρα: Συναυλία σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη, Το μουσικό σχήμα "ΜΟΝΤΑΖ" και η μεικτή χορωδία Αρναίας θα αναβιώσουν συνθέσεις Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου στο πλαίσιο του θεσμού των Αριστοτελείων αλλά και του εορτασμού του έτους Αριστοτέλη 2016 με αφορμή τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλοσόφου. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 έως και 24:00.

Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα:

Αύλειος Χώρος του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, Ημαθία: Μουσική εκδήλωση. Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 - 24.00.

Αύλειος Χώρος του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας: Συναυλία με μουσική τζαζ και τραγούδια από διάφορα μιούζικαλ. Διάρκεια εκδήλωσης 21.00 - 24.00

Αρχαίο Θέατρο Μίεζας: Μουσική εκδήλωση με τη μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάουσας και το συγκρότημα Echoes με rock έντεχνη μουσική. Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 -24.00 Σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας: Μουσική Εκδήλωση Jazz με το συγκρότημα TRIO JAZZ των Γιώργος Κοσίδης πιάνο, φωνητικά Χρήστος Κοσίδης jazz βιολί και μία γυναικεία φωνή στις 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00.

Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου Έδεσσας: Μουσική Εκδήλωση Jazz με το Quartetτo των Diego Rivera τενόρο σαξόφωνο, Oleg Chaly πιάνο, Giannis Papatriantafillou κοντραμπάσο, Giorgos Klountzos- Chrysidis τύμπανα. Ώρα εκδήλωσης 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας:Το μνημείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 23:00.

Σέρρες, αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 08:00 έως 22:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης: Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 08.00 έως 22.00

Αρχαιολογικός χώρος Αγγίστας (Villa Rustica): Ανοιχτή εκδήλωση στο πραύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγγίστας σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία "Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ'' και ομιλία με θέμα "Μονή Αγίας Παρασκευής Δομήρου" από εκπρόσωπο της Εφορείας. Ο αρχαιολογικός χώρος ''Villa Rustica'' θα παραμείνει ανοικτός στο κοινό από τις 08.00 έως 22.00.

Πιερία, αρχαιολογικός χώρος Κίτρους (Αρχαία Πύδνα): "Φεγγαράδα στην Πύδνα". Μουσική εκδήλωση με την Εστία Πιεριδών Μουσών. Ώρα έναρξης 21.00

Αρχαιολογικός χώρος Λειβήθρων, Πάρκο Λειβήθρων: Εκδήλωση μουσικής και λόγου με τίτλο "¨Ένα παράθυρο είναι το τραγούδι" με την πολιτιστικής ομάδα του δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και τη χορωδία Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς. Ώρα έναρξης 21.00

Βυζαντινός Επισκοπικός Ναός Πύδνας (Κάστρο Μακρυγιάλου): Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00

Επισκοπικό Μέγαρο Κίτρους (Λουλουδιές):Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00

Μακεδονικός Τάφος Heuzey: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00

Κάστρο Πλαταμώνα: Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 22.00

Σπηλαίο Πετραλώνων: Ελεύθερη είσοδος στο σπήλαιο για το κοινό από τις 20:00 μέχρι τις 23.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου: Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό μέχρι τις 22.00, ενώ ο αύλειος χώρος του Μουσείου θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αρχαιολογικός χώρος Ανακτορούπολης Νέας Περάμου: Μουσική παράσταση . Ώρα έναρξης 21.00

Αρχαίο θέατρο Φιλίππων :Μουσική παράσταση σε συνεργασία με την ΠΕ Καβάλας με ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ελληνικά μουσικά θέματα με τη χωρωδία "Δομέστικοι της Δράμας" (μαέστρος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ) και το μουσικό σχήμα "Τετραφωνική ρίζα" (μαέστρος Ιωάννης Κανάκης)

Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας: Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό κατά τις ώρες 19.00 έως 22.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας : To μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από τις 20:00 έως 22:00.

Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης :Μουσική εκδήλωση με τους Οδοιπόρους Καλής Βρύσης με τίτλο "Στου Φεγγαριού τη λάμψη".

Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Πλατανιάς: Μουσική εκδήλωση με τίτλο "Πανσέληνος στην Ακρόπολη Πλατανιάς".

Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη: Μουσική εκδήλωση, κουαρτέτο "Saos Quartet" με θέμα " Οι Ελληνικοί Χοροί", έργο του συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης. Οι συντελεστές του κουαρτέτου είναι οι εξής: Θεοδώρα Σερελέα, (βιολί), Κατερίνα Κόρδη (βιολί), Δημήτρης Αντωνακάκης (βιόλα), Κωνσταντίνος Σερελέας (τσέλο). Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.

Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων: Ιστορικός περίπατος και βραδιά ποίησης από τις 19.00 - 24.00

Αρχοντικό Τσιατσιαπά στο Απόζαρι Καστοριάς: Μουσική εκδήλωση με τους Blues Wire (Μπλουζ- Ροκ συγκρότημα) και ξενάγηση στο μνημέιο από αρχαιολόγους της Εφορείας. Το μνημείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 20:00 έως 24:00

Γρεβενά, πλατεία Παλαιού Δημοτικού Σχολείου ΤΚ Σπηλαίου (εντός της αρχαίας οχύρωσης): 1. Ομιλία κ. Σ. Δημάκη, Προϊσταμένης ΕΦΑ Γρεβενών με θέμα:" Το αρχαιολογικό παλίμψηστο του Σπηλαίου από την προϊστορική έως τη ρωμαϊκή εποχή", ώρα 20.30 έως 21.00 2. Ομιλία της κ. Ζ. Λόλα, αρχαιολόγου ΕΦΑ Γρεβενών με θέμα: "Βυζαντινές και μεταβυζαντινές αρχαιότητες του Σπηλαίου" ώρα 21.00 έως 21.30. 3. Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με το σχήμα του Λ. Τσιοτίκα, ώρα 21.30 έως 22.30

Κοζάνη, Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείο: 1. εγκαίνια έκθεσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας με τίτλο "Σημεία των χειρών" της Χρ. Καραντώνη, ώρα 20.00. 2. Εγκαίνια και παρουσίαση των έργων του εικαστικού εργαστηρίου (δημιουργίες του θερινού εικαστικού εργαστηρίου) ώρα 21.00. Στον αύλειο χώρο του Μουσείου: μουσική βραδιά με τοπικό συγκρότημα ώρες: 21.00 με 24.00. Για τις εκδηλώσεις το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό έως 24.00 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ