Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Το καλοκαίρι είναι εδώ και υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

- Σε κάθε τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών οι «Μελωδιστές», αυτό το μοναδικό συγκρότημα… μουσικών περιπλανήσεων, κρύβουν και μια έκπληξη. Αυτήν τη φορά, πάντα στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Σκηνής», θα παρουσιάσουν μια συναυλία – απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας τους, από την ίδρυσή τους πριν από 19 χρόνια! Έναρξη 21.30. Είσοδος ελεύθερη.

-Μουσική βραδιά με το παραδοσιακό σύνολο «Το Σεργιάνι» στις 20.00 στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Θέρμης Δρώμενα.

 

-Έως την Κυριακή 28 Αυγούστου διοργανώνεται το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών υπό τη σκέπη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού. Με κεντρικό μήνυμα «Η μουσική μας ενώνει», αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό. Είσοδος ελεύθερη.

-Πριν δύσει ο ήλιος, κάποιος μπορεί να σας ψιθυρίσει έναν στίχο του Σεφέρη ή του Καβάφη. Εκεί γύρω στις 7 το απόγευμα, την ώρα που κάνετε βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης μπορεί να σας ρωτήσουν… Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα;

Είναι έξι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, οπλισμένοι… με ποιήματα, που έβαλαν στόχο να ομορφύνουν τον περίπατό σας μέσα από την ποίηση. Γιατί η ποίηση δεν γράφεται μόνο για να διαβάζεται, αλλά για να μιλιέται και ν' ακούγεται.

Περίοδος: Από 25 Αυγούστου μέχρι 9 Σεπτέμβρη 2016, 7:00 με 8:00 το απόγευμα κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Σινεμά

-Επτά ταράτσες της πόλης θα φιλοξενήσουν πάνω από 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 37 χώρες, προσφέροντας ένα πολυδιάστατο και εμπνευσμένο πρόγραμμα προβολών για το σινεφίλ κοινό του Taratsa International Film Festival.

Οι ταράτσες είναι οι εξής:

T1 Ε.Β.Ε.Θ. (Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), Τσιμισκή 29. Χωρητικότητα: 120

T2 ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θρ), Στρ. Καλλάρη 5. Χωρητικότητα: 50

T3 TIF Helexpo (Αίθουσα Αιμίλιος ριάδης), Εγνατία 154. Χωρητικότητα: 200

T4 Δ.Σ.Θ. (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης), Τσιμισκή 103 & Βύρωνος (είσοδος από την οδό Ισαύρων). Χωρητικότητα: 50

T5 Secret Terrace Lounge # Anatolia Hotel Thessaloniki, Λαγκαδά 13

T6 Urania Bar, Πάικου 4 & Καποδιστρίου 7 (είσοδος από Πάικου)

Για τεχνικούς λόγους, η Καντίνα Τροπικάνα -η οποία θα φιλοξενούσε κομμάτι των Παράλληλων Προβολών ως ταράτσα Τ7- δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στους χώρους του 3ου Taratsa IFF.Oι διοργανωτές , σε συνεργασία και μετά από συνεννόηση με τη Δ.Ε.Θ. (την οποία και ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση) ορίσανε ως νέο χώρο για την Τ7, την ταράτσα του περιπτέρου 6 της Δ.Ε.Θ. (δίπλα στο Βελλίδειο)

Πληροφορίες :www.taratsaiff.com

Εικαστικά

- Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στην Casa Bianca, από τις 7 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, την έκθεση "Πρόσωπα και Μορφές", μία επιλογή έργων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών από τη συλλογή έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης. Λειτουργεί: 10-17.00 καθημερινά. Σάββατο 11.00-17.00. Είσοδος ελεύθερη.

-"Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες" είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας που φιλοξενείται στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από την ιστορία του ιδρύματος και την κτιριολογική και πολεοδομική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης. Η διαδρομή του ΑΠΘ παρουσιάζεται μέσα από κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως αναγορεύσεις προσωπικοτήτων σε επίτιμους διδάκτορες και εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Η πλούσια δραστηριότητα των φοιτητών περιγράφεται μέσα από την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους. Η Έκθεση φωτογραφίας είναι ένα μικρό δείγμα των πολυεπίπεδων δράσεων ενός μεγάλου πανεπιστημίου, όπως είναι το ΑΠΘ. Διάρκεια Έκθεσης: 5 Ιουλίου 2016 – 15 Οκτωβρίου 2016.

-Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενείται η έκθεση «Απόστολος Παύλος» και του project «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» του καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη.

Διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και την Ιερή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Διάρκεια έως 15/9/2016. Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 8.00 - 20.00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης