Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κλικ στα «Ίχνη της απεραντοσύνης»

Έκθεση φωτογραφίας των Damir Buzurovic και Bojan Petrovic στο πλαίσιο της Βαλκανικής Πλατείας

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) συνεχίζοντας τη μακροχρόνια συνεργασία του με το Δήμο Νεάπολης - Συκεών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του δεύτερου με τίτλο "Βαλκανική Πλατεία 2016", διοργανώνει μία έκθεση φωτογραφίας των Damir Buzurovic και Bojan Petrovic (SER) με τίτλο «Ίχνη της απεραντοσύνης".

Οι δύο φωτογράφοι συνεκθέτουν με έργα σε συνύπαρξη/αλληλοδιάδραση  στηριγμένη στη μοναδική δυνατότητα του φωτογραφικού μέσου να καταγράφει αδιόρατες περιόδους του ρέοντος χρόνου δίνοντάς τους πνευματικότητα.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Όψεις της Βαλκανικής Φωτογραφίας» έναν μακροχρόνιο (από το 1995) μοναδικό στην ουσία του διεθνή θεσμό, για το διάλογο επί της φωτογραφίας με φορείς, ιδρύματα και δημιουργούς της Χερσονήσου του Αίμου.

Μία από αυτές τις δράσεις ήταν και η παρουσία Ελλήνων φωτογράφων, με μία μεγάλη ομαδική έκθεση, στο Τσάτσακ της Σερβίας πριν από μερικούς μήνες, στο πλαίσιο του εκεί θεσμού "Ημέρες της Φωτογραφίας στο Τσάτσακ".

Εκεί, εκτός των άλλων, έγινε και η γνωριμία με το έργο και την προσωπικότητα των φιλοξενούμενων στη Θεσσαλονίκη Σέρβων φωτογράφων.

Στην εκεί παρουσία των Ελλήνων οφείλεται και η μικρή ομαδική έκθεση των έξι που συνοδεύει την παρούσα (των δύο Σέρβων) έκθεση.

Οι Έλληνες φωτογράφοι με εντελώς συμβολικό τρόπο παρουσιάζουν στο κοινό της πόλης μας εικόνες από την πόλη του Τσάτσακ, την πόλη όπου συντελέστηκε η δημιουργική φωτογραφική και ανθρώπινη επαφή. Φυσικά, την παρουσιάζουν με ελλειπτικό τρόπο και με το ιδίωμα (φωτογραφικό) του καθενός, κάτι που μόνο "καρποσταλιακές" ή περιγραφικές του Τσάτσακ φωτογραφίες να μην περιμένει να δει ο θεατής.

Στη συμβολική αυτή συμμετοχή παρουσιάζουν φωτογραφίες τους οι:

Άννυ Βλαχοπούλου, Εύη Δαλλίδου, Βασίλης Καρκατσέλης, Βασίλης Μαντάς, Μένη Σεϊρίδου, Άγγελος Σοφιανίδης

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ίδιας ημέρας

Τετάρτη 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

► Πάνος Μουζουράκης 

Στο παρακείμενο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης, με την ξεχωριστή φωνή και σκηνική παρουσία, θα ερμηνεύσει τραγούδια δικά του, αλλά και πρωτότυπες έως και χιουμοριστικές διασκευές από ελληνικά και ξένα τραγούδια που τον σημάδεψαν.

.Rock, swing, funk και φυσικά αγαπημένες ελληνικές μελωδίες σε εντελώς νέες εκδοχές μπλέκονται αριστοτεχνικά με κάποια από τα ολοκαίνουργια τραγούδια του.

Eίσοδος 5 ευρώ

          

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ