Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μουσικές του σινεμά στην αυλή του Παλαιού Σχολείου της Σίνδου!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή έναρξης του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Σε ένα υπαίθριο… Μέγαρο Μουσικής μετατράπηκε χθες η αυλή του Παλαιού Σχολείου της Σίνδου, κατά την τελετή έναρξης του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που διοργανώνει ο Δήμος Δέλτα και ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός και σκηνοθέτησαν οι Ρίτα και Γιάννης Πουταχίδης. Επί σκηνής, ο ηθοποιός Στάθης Παπουλίδης ταξίδεψε το κοινό σε σπουδαίες μουσικές της 7ης τέχνης, οι μικρές χορεύτριες της ομάδας σύγχρονου χορού Nemeldia, τα κορίτσια της ομάδας ρυθμικής γυμναστικής «Αρμονία» και η εκπληκτική Ορχήστρα Νέων Σίνδου υπό τη μπαγκέτα του Μίλτου Πολυχρονίδη, πρόσφεραν μοναδικές στιγμές τους θεατές που κατέκλυσαν την πλατεία. Μάγεψε κυριολεκτικά η φωνή και η σκηνική παρουσία της Στέλλας Φαρμάκη, που ερμήνευσε τραγούδια από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. 

Εκτός από τον Δήμαρχο Δέλτα Ε. Φωτόπουλο, παρόντες μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Γ. Αρβανιτίδης, Θ. Καράογλου και Γ. Λαζαρίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Μπισμπινά, Κ. Γιουτίκας και Αλ. Θάνος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα Μ. Δημοπούλου, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότσης, οι Αντιδήμαρχοι Δέλτα Ε. Βαμβάκος και Δ. Σκουλαριώτης, ο Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Ηρ. Τσακαλίδης, εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα Γ. Γλώσσης, Β. Γκλαβέρης και Ν. Πάντη δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Δέλτα, εκπρόσωποι των χορηγών του Φεστιβάλ κ.ά.

Ο κ. Φωτόπουλος αφού καλωσόρισε τους 500 και πλέον προσκεκλημένους μουσικούς, τους κάλεσε να μεταφέρουν την ελληνική κουλτούρα στις πατρίδες τους. Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τους εθελοντές αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση. Τέλος, κάλεσε το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελλος συνεχάρη τους διοργανωτές και ζήτησε από τους προσκεκλημένους να μεταφέρουν επιπλέον στις πατρίδες τους το μήνυμα ότι ο πολιτισμός ενώνει, δε χωρίζει ποτέ.

Με κεντρικό μήνυμα «Η μουσική μας ενώνει», το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό. Συμμετέχουν περισσότεροι από 500 νέοι μουσικοί καθώς και μουσικά σχήματα από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, τη Λαμία, το Δοξάτο Δράμας, το Αιγίνιο, την Πέλλα, την Καλαμαριά, τους Αμπελόκηπους και τη Σίνδο.

Οι εκδηλώσεις είναι καθημερινές και το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00, στον ίδιο χώρο. Την ίδια μέρα, Κυριακή 28/8, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Αυγούστου, ώρα 21.00

•        Φιλαρµονική Ορχήστρα Δήµου Αµπελοκήπων-Μενεµένης, Ελλάδα

•        Ορχήστρα Πανεπιστημίου Επιστημών Ζωής Βαρσοβίας, Πολωνία

•        Ορχήστρα «Μάτζικ Μπρας» (Λαµία), Ελλάδα

 

Σάββατο 27 Αυγούστου, ώρα 21.00

•        Κλιμάκιο Δημοτικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών Αιγινίου, Μακρυγιάλου, Δοξάτου, Καλαμαριάς & Πέλλας, Ελλάδα

•        Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λάρνακας, Κύπρος

•        Νεανική Ορχήστρα Πνευστών «Λόβετς», Βουλγαρία

Κυριακή 28 Αυγούστου

Παρέλαση Σχηµάτων - Κεντρικοί δρόµοι Σίνδου, ώρα 19.30

•        Φιλαρµονική Ορχήστρα δήµου Αµπελοκήπων-Μενεµένης

•        Ορχήστρα Πανεπιστημίου Επιστημών Ζωής Βαρσοβίας

•        Ορχήστρα «Μάτζικ Μπρας» (Λαµία)

•        Κλιμάκιο Δημοτικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών Αιγινίου, Μακρυγιάλου, Δοξάτου, Καλαμαριάς & Πέλλας, Ελλάδα

•        Νεανική Ορχήστρα Πνευστών «Λόβετς»

Τελετή λήξης, ώρα 21.00

•        Αύλειος Χώρος Παλαιού Σχολείου | Ώρα: 20:30

•        Συναυλία Ορχήστρας: Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα

•        Απονοµές

•        Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ

Περισσότερες πληροφορίες: youthbandfestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ