Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Εκδήλωση με τίτλο «Κρασί και Σταφύλι», διοργανώνουν η 5η Δημοτική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι Άλσους Νέας Ελβετίας, θα συμμετάσχουν τα χορευτικά σχήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρεται δωρεάν στους παρευρισκόμενους κρασί και σταφύλι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

-To GREENWAVE FESTIVAL διοργανώνεται για 6η χρονιά φέτος, μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (στον πεζόδρομο των πρώην αναψυκτηρίων). Μια σειρά από δράσεις σας περιμένουν (συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσική). Στο χώρο θα υπάρχει bazaar αντικειμένων για αγορά.

Για παιδιά

Ο πρίγκιπας Άλεξ! Η πειρατίνα Ρούμπι! Ο πράκτορας DNA! Η νεράιδα Χαρά!

Οι λατρεμένοι ήρωες PLAYMOBIL SUPER 4 καταφθάνουν, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο ισόγειο του Οne Salonica για να γνωρίσουν από κοντά όλους τους μικρούς τους φίλους και να φωτογραφηθούν μαζί τους!

Aπό τις 12:30 έως τις 14:30, ένα μοναδικό δίωρο παρέα με τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες PLAYMOBIL!

To SUPER 4 event πραγματοποιείται στα πλαίσια των παιδότοπων PLAYMOBIL που υποδέχονται καθημερινά τους επισκέπτες του One Salonica για ολόκληρο το Σεπτέμβριο.

-Συναυλία θα δώσουν στις 20.00, τα μουσικά σχήματα «Κάρνια» και «Ηλεκτρική Κομπανία», στον αύλειο χώρο του  Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Πάρκο Σποράδων).  Είσοδος ελεύθερη.

Ένας θεσμός που υιοθετεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο οποίος ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2016 είναι το «Ανοιχτό Θέατρο». Συγκεκριμένα τα Θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγουν τις πόρτες τους σε κοινό και σε θεατρικές ομάδες και το θέατρο γίνεται πιο «προσιτό» από ποτέ

“Ποδαρικό” στο «Ανοιχτό Θέατρο» θα κάνει η θεατρική παράσταση «Εταιρεία Θαυμάτων» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία – διασκευή της Ευτυχίας – Νιόβη Κιτρίδη από την Θεατρική Ομάδα «Ψ.Α.Ο. Ε.Λ.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης» το Σαββάτο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της "Αρωγής Θεσσαλονίκης" (ομάδα εθελοντών πολιτών που «υιοθετεί» άπορες οικογένειες και τους προσφέρει  μηνιαίο πακέτο αξιοπρεπούς διαβίωσης).

Εικαστικά

-Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: Δημήτρης Μεσσίνης ¨προΣΩΠΑ" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

-Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και 27 Νοεμβρίου 2016 η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί με χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.

Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Κυριακή πρωί στις 11:00 από τον Βασίλη Κολώνα επιμελητή της έκθεσης και Τετάρτη απόγευμα στις 17:00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές 9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

-"Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες" είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας που φιλοξενείται στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από την ιστορία του ιδρύματος και την κτιριολογική και πολεοδομική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης. Η διαδρομή του ΑΠΘ παρουσιάζεται μέσα από κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως αναγορεύσεις προσωπικοτήτων σε επίτιμους διδάκτορες και εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Η πλούσια δραστηριότητα των φοιτητών περιγράφεται μέσα από την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους. Η Έκθεση φωτογραφίας είναι ένα μικρό δείγμα των πολυεπίπεδων δράσεων ενός μεγάλου πανεπιστημίου, όπως είναι το ΑΠΘ. Διάρκεια Έκθεσης: 5 Ιουλίου 2016 – 15 Οκτωβρίου 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ