Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Το καλοκαίρι έφτασε και γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.
Καλή διασκέδαση!

Προβολή
Το "Φρανκενστάιν Τζούνιορ" του Μελ Μπρουκς, από τις ωραιότερες κωμωδίες όλων των εποχών, θα προβληθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, 
στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (μετά την αναβολή της λόγω καιρικών συνθηκών την προηγούμενη εβδομάδα). Η προβολή είναι ανοιχτή στο κοινό.

Γιορτή
-Το WE, Πολυχώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού (3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη Τηλέφωνο: 2310284700), αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια ημέρα δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
Ski, snowboard, rollers, skateboards, longboards, τσίρκο, ακροβατικά, αναρρίχηση, τοξοβολία και δημιουργικά εργαστήρια. 
Το βράδυ τα φώτα χαμηλώνουν, η διάθεση ανεβαίνει και οι Polkar "καταλαμβάνουν" την αυλή και φτιάχνουν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με τρομπέτες, ακορντεόν, γιουκαλίλι, indie και swing μουσικές. Αξιολόγηση 
 Έναρξη από τις 11 το πρωί.

Θέατρο
- Διασκευασμένη απόδοση του έργου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Ελίζα» από την θεατρική ομάδα εφήβων του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Καλλίστη", σε σκηνοθεσία και γενική επιμέλεια της Μαριάνας Αλεξανδρή θα ανεβεί στο Πολ. Κέντρο Αλέξανδρος - Κινηματογράφος Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1 Τηλ: 2310287724) στις 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

Εικαστικά 
Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και 27 Νοεμβρίου 2016 η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η έκθεση θα λειτουργεί με χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά. 
Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Κυριακή πρωί στις 11:00 από τον Βασίλη Κολώνα επιμελητή της έκθεσης και Τετάρτη απόγευμα στις 17:00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ. 
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές 9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ