Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Flea Market και Street Food από 3 φίλους στη Θεσσαλονίκη!

«Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο την ευκαιρία να ανταλλάξει πράγματα, να μάθει την εναλλακτική χρήση παλιών αντικειμένων», σημειώνουν και μας περιμένουν στις 24 και 25/9 στο Μύλο

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Σας έχει τύχει να πάτε στο εξωτερικό και να δείτε κάτι που σας άρεσε, μια δράση, και να σκεφτήκατε «γιατί όχι και στην πόλη μας»; Κάπως έτσι ο Ντέμης Σαμαράς, ο Κώστας Καρατζιάς και ο Νίκος Κυριαζής, που απαρτίζουν την ομάδα Upnloud, αποφάσισαν να κάνουν το "1o Flea Market & Street Food SKG" στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα γίνει στις 24 και 25 Σεπτέμβρη στο Μύλο.

«Συνήθως όταν ακούμε flea market φέρνουμε στο νου μας μεταχειρισμένα ρούχα και χειροτέχνες. Εμείς θέλαμε να δείξουμε πως είναι μια κουλτούρα που έχει τα πάντα: σκέψου πως είσαι ιδιώτης και έχεις κάτι στο σπίτι σου που δεν το θέλεις πχ παλιά βιβλία, δίσκους, έπιπλα, ό,τι μπορείς να φανταστείς και να είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο. Έχουμε όρεξη να δείξουμε στον κόσμο την ευκαιρία να ανταλλάξει πράγματα, να μάθει την εναλλακτική χρήση παλιών αντικειμένων, να μάθει την αξία του παλιού και τη χαρά να το μεταποιείς σε κάτι νέο.

Θέλουμε να διασκεδάσουν όλοι μαζί, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μέσω της γεύσης (street food), τα παιδιά να γίνουν ενεργά (action - outdoor games), να ανοίξουμε τα μάτια μας για τα προβλήματα γύρω μας (ευαισθητοποίηση για τους έχοντες ανάγκη: βοήθεια σε αστέγους, μετανάστες, αδέσποτα ζώα).

Γενικά προσπαθήσαμε να φέρουμε την εκδήλωση στα δικά μας μέτρα και σταθμά. Δεν ήταν εύκολο, όμως τα καταφέραμε», μάς δήλωσε ο Ντέμης Σαμαράς. Συμπλήρωσε πως πολύτιμη ήταν η στήριξη που τους παρείχε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σχολίασε ωστόσο πως στο εξωτερικό τέτοιες διοργανώσεις συνήθως στηρίζονται πλήρως από το δήμο. Παράλληλα εστίασε στο γραφειοκρατικό κομμάτι που βάζει εμπόδια σε τέτοιες δράσεις και ανέφερε πως οι ίδιοι αποφάσισαν να ανακοινώσουν την εκδήλωσή τους από τον Απρίλη προκειμένου να γίνουν όλα όπως έπρεπε. Υπογραμμίζει δε πως όλα θα είναι νομότυπα και θα κόβονται αποδείξεις στο flea market.

Όσο για τον ανταγωνισμό; Χαίροντα να βλέπουν παρόμοιες εκδηλώσεις στην πόλη όπως πχ η δράση που έγινε τον Ιούνιο εντός της ΔΕΘ ή το παζάρι που κάνει το Σωματείο Παλαιοπωλών Καταστηματαρχών Θεσσαλονίκης.

Τι θα υπάρχει στο Flea Market;

-Ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια

-Street food: με στόχο να γνωρίσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες γεύσεις (θα συμμετέχουν Brothers in Law, Hola, High School Pizza Bar, Join the Juice και Cocktail bar)

-Βρεφονηπιακός σταθμός για φύλαξη και παιχνίδι με τα παιδιά

-Μουσικές εκδηλώσεις με DJs και συγκροτήματα (Έλενα Αγγελίδου, Πηνελόπη, Λεωνίδας Δεδέογλου, Δάνης Κοσμίδης κ.ά.)

-Χώρος για οργανώσεις για την ενημέρωση του προσφυγικού και συλλογής αγαθών για πρόσφυγες και αστέγους

-Χώρος για τις φιλοζωϊκές για ενημέρωση και διάθεση αδέσποτων ζώων.

-Εργαστήρια κατασκευής μάσκας με ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο Flea Market το παρών θα δώσουν η ΜΚΟ «Πνοή Ελπίδα» που θα συλλέγει τρόφιμα και ρούχα για οικογένειες που έχουν ανάγκη, η Praxis που θα συλλέγει φάρμακα για ευπαθείς ομάδες και η Fair Trade που θα ενημερώνει για το έργο της.

Θα λειτουργεί 10.00-22.00 με ελεύθερη είσοδο.

Για συμμετοχές δείτε περισσότερα ΕΔΩ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ