23

JUN
2018

Από Μουσεία, Θέατρα αλλά και το Μέγαρο Μουσικής

Εργαστήρια για μικρά και μεγάλα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

18 Sep 201612.00

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

 

Το πρώτο κουδούνι έχει χτυπήσει, και μαζί του άρχισαν δειλά δειλά και οι πρώτες ανακοινώσεις για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά. Εργαστήρια όμως γίνονται και για ενήλικες. Διοργανωτές; Μουσεία, Θέατρα, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής.

Αν έχετε παιδιά ή είστε παιδιά στην καρδιά, και με καλλιτεχνικές ανησυχίες, σίγουρα τα παρακάτω θα σας ενδιαφέρουν.

 

ΚΘΒΕ: Όλος ο κόσμος μια σκηνή!  

 

Το  ΚΘΒΕ διοργανώνει και φέτος Θεατρικά Εργαστήρια για νήπια, παιδιά και εφήβους από 4 έως και 17 ετών.

Θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμοί, παιχνίδια ρόλων και τεχνικές δράματος στην εκπαίδευση προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ομαδικότητα με την καθοδήγηση έμπειρων θεατροπαιδαγωγών.

Η μαγεία του θεάτρου ξεκινάει στις 15/10 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βασιλικό Θέατρο, και από φέτος τα θεατρικά εργαστήρια επεκτείνονται και δημιουργούνται νέα τμήματα στη Μονή Λαζαριστών.

Οι εγγραφές αρχίζουν στις 27/9 και ισχύει η ίδια τιμολογιακή πολιτική που τηρήθηκε την περσινή χρονιά. Διάρκεια θεατρικών εργαστηρίων από 15 Οκτωβρίου 2016 έως 27 Μαΐου 2017.

Περισσότερα για μέρες, ώρες και κόστος στην ιστοσελίδα www.ntng.gr ή επικοινωνήστε με την κ. Κωνσταντίνα Ματζίρη, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 09.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ. στο τηλέφωνο 2315200029.

 

«Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» στο ΜΜΣΤ

 

Να παίζουν, να μαθαίνουν και να δημιουργούν σε συνεργασία με το γονέα τους, να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, και να μάθουν τις βασικές αρχές του βιομηχανικού σχεδιασμού, και επιλεγμένων τεχνικών animation είναι μερικά μόνο από τα όσα προσφέρουν τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης «Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ» του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ) που γίνονται με την ευγενική δωρεά της Ελένης Λαζαρίδου. Παράλληλα θα διεξαχθεί το πρόγραμμα Adult Art Lab που αποσκοπεί στην ανάδειξη και την οικειοποίηση των συλλογών του ΜΜΣΤ από το ενήλικο κοινό της πόλης.

Περισσότερα για κόστος, μέρες και ώρες στο Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μ.Μ.Σ.Τ. τηλ 2310-240002, Ε-mail:mmca.education@gmail.com.

 

Στο Τελλόγλειο


Στον μαγικό κόσμο της τέχνης έχουν την ευκαιρία να μυηθούν παιδιά ηλικίας 4 ως 12 ετών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.(Αγίου Δημητρίου). Ο πρώτος φετινός κύκλος θα γίνει από τις 15 Οκτωβρίου 2016 ως τις 29 Ιανουαρίου 2017 και περιλαμβάνει εικαστικά, θεατρικά εργαστήρια, εργαστήριο χορού, comics καθώς και σεμινάρια μουσικοθεραπείας.

Οι μικροί δημιουργοί θα έρθουν σε επαφή με τις περιοδικές εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ΄21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού» που θα φιλοξενηθούν στο Τελλόγλειο από τον Οκτώβριο. Τα παιδιά θα γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες, κινήματα και ρεύματα της ιστορίας της τέχνης και θα χρησιμοποιήσουν την αποκτημένη γνώση καλλιεργώντας την προσωπική έκφραση.

Πληροφορίες στα τηλ: 2310 991611 και 2310 999074.

 

Ολυμπιακό Μουσείο: Εικαστικά, θεατρικά και μαγειρική

 

Μπορεί να προβάλει τον αθλητισμό, όμως το Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού (Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου) έχει ετοιμάσει μια σειρά από εργαστήρια που επικεντρώνονται στην τέχνη και την μαγειρική.

Συγκεκριμένα φέτος τα Σάββατα θα γίνονται: Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής και Ελεύθερης Έκφρασης με χορό μουσική και κίνηση (11:00-12:00), θεατρική Ακαδημία (12:15-14:15) με τα παιδιά να ετοιμάζουν τις δικές τους παραστάσεις με την καθοδήγηση των έμπειρων θεατροπαιδαγωγών, Εργαστήρι Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής (10:00-12:00) και Εικαστικών Τεχνών (12:15-14:15).

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ 2310968531-2 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: edu@olympicmuseum.org.gr.

 

Μέγαρο Μουσικής: Ήχοι από… ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες

 

Ήχοι από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, γυάλινα μπουκάλια και πλαστικά κουτάλια. Δονήσεις από τα σπλάγχνα ενός ανοικτού πιάνου. Παρτιτούρες χωρίς νότες, αλλά γραμμένες με εικόνες. Σύντομες λέξεις από σιωπή και ζωηροί διάλογοι με ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα και πιατίνια.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει νέους δρόμους στο πεδίο της δημιουργικής έκφρασης, προτείνει εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και προσκαλεί το ευρύ κοινό να γνωρίσει τα συστατικά υλικά του κόσμου των ήχων.

Θέλοντας να καταδείξει το «πώς φτιάχνεται η μουσική», αναλαμβάνει για πρώτη φορά ενεργό ρόλο στον τομέα της συμμετοχικής διδασκαλίας και διοργανώνει νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως εάν έχουν ή όχι γνώσεις μουσικών οργάνων ή θεωρίας της μουσικής. 

Ο κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δομείται σε τρία διαφορετικά εργαστήρια, τα οποία διαχωρίζονται με κριτήριο την ηλικία και απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Τα εργαστήρια θα διαρκέσουν τρεις μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, και θα φιλοξενηθούν στο νέο κτήριο (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις εγγραφής θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2310.895.915, e-mail eduprograms@tch.gr, ιστοσελίδα: www.tch.gr.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΔωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός23 Jun 201811.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…


4ο Parthenώn Film Festival: Σινεμά στο χωριό κάτω από τα αστέρια

Πολιτισμός23 Jun 201801.00

Το σινεμά συναντά την αγάπη για την πατρίδα, στο φεστιβάλ που διοργανώνει μια ομάδα νέων στον παραδοσιακό οικισμό Παρθενώνας στην Χαλκιδική


Θεσσαλονίκη: Σάββατο βράδυ με… χορούς στη Νέα Παραλία!

Πολιτισμός22 Jun 201819.47

Στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών


Θεσσαλονίκη: Το ΜΜΣΤ κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε μουσικούς

Πολιτισμός22 Jun 201818.50

Για να φιλοξενήσει μουσικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρό του


Θεσσαλονίκη: Το “13” πάει στο Θέατρο Κήπου για καλό σκοπό

Πολιτισμός22 Jun 201818.40

Τα έσοδα θα δοθούν στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών


1ο Μykonos Αrt Festival με Τσόκλη, Ξαρχάκο και Πρωτοψάλτη

Πολιτισμός22 Jun 201818.30

Θα είναι πρωταγωνιστές στα εγκαίνια του


Θεσσαλονίκη: Νέα ονόματα για το φετινό Reworks

Πολιτισμός22 Jun 201818.20

Ποιοι θα έρθουν στην πόλη μας για live


Ο δήμος Μήλου προσκαλεί τη Μπιγιονσέ για να πετύχει επιστροφή αρχαίου αγάλματος

Πολιτισμός22 Jun 201815.50

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για τον επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης στην «πατρίδα της»

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν συναυλία στους Βασιλικούς Μακεδονικούς Τάφους των Αιγών

Πολιτισμός22 Jun 201812.20

Με τίτλο «Μπαρόκ Άριες και Ρομαντικοί Χοροί» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός22 Jun 201811.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…ΜασούτηςΕΛΠΕMollers


ΔΕΘ

Typosthes.gr - Twitter

Θέατρο ΤπαρτυTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία