11

ΔΕΚ
2017

Από Μουσεία, Θέατρα αλλά και το Μέγαρο Μουσικής

Εργαστήρια για μικρά και μεγάλα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

18 Σεπ 201612.00

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

 

Το πρώτο κουδούνι έχει χτυπήσει, και μαζί του άρχισαν δειλά δειλά και οι πρώτες ανακοινώσεις για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά. Εργαστήρια όμως γίνονται και για ενήλικες. Διοργανωτές; Μουσεία, Θέατρα, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής.

Αν έχετε παιδιά ή είστε παιδιά στην καρδιά, και με καλλιτεχνικές ανησυχίες, σίγουρα τα παρακάτω θα σας ενδιαφέρουν.

 

ΚΘΒΕ: Όλος ο κόσμος μια σκηνή!  

 

Το  ΚΘΒΕ διοργανώνει και φέτος Θεατρικά Εργαστήρια για νήπια, παιδιά και εφήβους από 4 έως και 17 ετών.

Θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμοί, παιχνίδια ρόλων και τεχνικές δράματος στην εκπαίδευση προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ομαδικότητα με την καθοδήγηση έμπειρων θεατροπαιδαγωγών.

Η μαγεία του θεάτρου ξεκινάει στις 15/10 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο Βασιλικό Θέατρο, και από φέτος τα θεατρικά εργαστήρια επεκτείνονται και δημιουργούνται νέα τμήματα στη Μονή Λαζαριστών.

Οι εγγραφές αρχίζουν στις 27/9 και ισχύει η ίδια τιμολογιακή πολιτική που τηρήθηκε την περσινή χρονιά. Διάρκεια θεατρικών εργαστηρίων από 15 Οκτωβρίου 2016 έως 27 Μαΐου 2017.

Περισσότερα για μέρες, ώρες και κόστος στην ιστοσελίδα www.ntng.gr ή επικοινωνήστε με την κ. Κωνσταντίνα Ματζίρη, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 09.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ. στο τηλέφωνο 2315200029.

 

«Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» στο ΜΜΣΤ

 

Να παίζουν, να μαθαίνουν και να δημιουργούν σε συνεργασία με το γονέα τους, να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, και να μάθουν τις βασικές αρχές του βιομηχανικού σχεδιασμού, και επιλεγμένων τεχνικών animation είναι μερικά μόνο από τα όσα προσφέρουν τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης «Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ» του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ) που γίνονται με την ευγενική δωρεά της Ελένης Λαζαρίδου. Παράλληλα θα διεξαχθεί το πρόγραμμα Adult Art Lab που αποσκοπεί στην ανάδειξη και την οικειοποίηση των συλλογών του ΜΜΣΤ από το ενήλικο κοινό της πόλης.

Περισσότερα για κόστος, μέρες και ώρες στο Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μ.Μ.Σ.Τ. τηλ 2310-240002, Ε-mail:mmca.education@gmail.com.

 

Στο Τελλόγλειο


Στον μαγικό κόσμο της τέχνης έχουν την ευκαιρία να μυηθούν παιδιά ηλικίας 4 ως 12 ετών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.(Αγίου Δημητρίου). Ο πρώτος φετινός κύκλος θα γίνει από τις 15 Οκτωβρίου 2016 ως τις 29 Ιανουαρίου 2017 και περιλαμβάνει εικαστικά, θεατρικά εργαστήρια, εργαστήριο χορού, comics καθώς και σεμινάρια μουσικοθεραπείας.

Οι μικροί δημιουργοί θα έρθουν σε επαφή με τις περιοδικές εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ΄21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού» που θα φιλοξενηθούν στο Τελλόγλειο από τον Οκτώβριο. Τα παιδιά θα γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες, κινήματα και ρεύματα της ιστορίας της τέχνης και θα χρησιμοποιήσουν την αποκτημένη γνώση καλλιεργώντας την προσωπική έκφραση.

Πληροφορίες στα τηλ: 2310 991611 και 2310 999074.

 

Ολυμπιακό Μουσείο: Εικαστικά, θεατρικά και μαγειρική

 

Μπορεί να προβάλει τον αθλητισμό, όμως το Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού (Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου) έχει ετοιμάσει μια σειρά από εργαστήρια που επικεντρώνονται στην τέχνη και την μαγειρική.

Συγκεκριμένα φέτος τα Σάββατα θα γίνονται: Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής και Ελεύθερης Έκφρασης με χορό μουσική και κίνηση (11:00-12:00), θεατρική Ακαδημία (12:15-14:15) με τα παιδιά να ετοιμάζουν τις δικές τους παραστάσεις με την καθοδήγηση των έμπειρων θεατροπαιδαγωγών, Εργαστήρι Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής (10:00-12:00) και Εικαστικών Τεχνών (12:15-14:15).

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ 2310968531-2 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: edu@olympicmuseum.org.gr.

 

Μέγαρο Μουσικής: Ήχοι από… ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες

 

Ήχοι από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, γυάλινα μπουκάλια και πλαστικά κουτάλια. Δονήσεις από τα σπλάγχνα ενός ανοικτού πιάνου. Παρτιτούρες χωρίς νότες, αλλά γραμμένες με εικόνες. Σύντομες λέξεις από σιωπή και ζωηροί διάλογοι με ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα και πιατίνια.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει νέους δρόμους στο πεδίο της δημιουργικής έκφρασης, προτείνει εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και προσκαλεί το ευρύ κοινό να γνωρίσει τα συστατικά υλικά του κόσμου των ήχων.

Θέλοντας να καταδείξει το «πώς φτιάχνεται η μουσική», αναλαμβάνει για πρώτη φορά ενεργό ρόλο στον τομέα της συμμετοχικής διδασκαλίας και διοργανώνει νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως εάν έχουν ή όχι γνώσεις μουσικών οργάνων ή θεωρίας της μουσικής. 

Ο κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δομείται σε τρία διαφορετικά εργαστήρια, τα οποία διαχωρίζονται με κριτήριο την ηλικία και απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Τα εργαστήρια θα διαρκέσουν τρεις μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, και θα φιλοξενηθούν στο νέο κτήριο (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις εγγραφής θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2310.895.915, e-mail eduprograms@tch.gr, ιστοσελίδα: www.tch.gr.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος Θεσσαλονίκης


Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Κριτική: 8 νέες ταινίες στα σινεμά της Θεσσαλονίκης!

Πολιτισμός10 Δεκ 201722.48

Δείτε ποιες νέες ταινίες ξεκίνησαν να παίζονται στους κινηματογράφους της πόλης

Φωτογραφία αρχείου

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη!

Πολιτισμός10 Δεκ 201711.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…


Θεσσαλονίκη: Το πρώτο θρίλερ μόνο σε σπήλαια από φοιτητές ΑΠΘ! (ΦΩΤΟ)

Πολιτισμός09 Δεκ 201715.22

Ζητούν οικονομική στήριξη για το φιλόδοξο εγχείρημά τους 

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός09 Δεκ 201711.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…


Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα με παιδικές παραστάσεις σε 2 θέατρα

Πολιτισμός09 Δεκ 201701.00

Τι έχουν ετοιμάσει οι δύο σκηνές για τους μικρούς τους φίλουςΘεσσαλονίκη: Δράση Μαγιακόφσκι από το ΚΘΒΕ στο Ισλαχανέ

Πολιτισμός08 Δεκ 201718.00

Με τίτλο «H ιστορία του Β. Μ. - ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα»


Θεσσαλονίκη: 130 ταινίες μικρού μήκους προβάλλονται στο Λιμάνι

Πολιτισμός08 Δεκ 201717.50

Στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: «Η λίμνη των κύκνων» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός08 Δεκ 201717.40

Από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας για 3 παραστάσεις


Θεσσαλονίικη: «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» πήραν παράταση

Πολιτισμός08 Δεκ 201717.00

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στην Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία


Θεσσαλονίκη: Ο Τάσος Βρεττός εγκαινιάζει τα“Artist Talks”

Πολιτισμός08 Δεκ 201716.50

Η να σειρά εκδηλώσεων του ΜΦΘ έχει συζήτηση για τη φωτογραφίαΑστερόκοσμος


ΕΛΠΕ

ΕΥΑΘ

Mollers


Interlife KidsTyposthes.gr - Twitter

Χριστούγεννα Δήμος ΘεσσαλονίκηςΘέατρο ΤTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία