Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Εικαστικά

-Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και 27 Νοεμβρίου 2016 η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί με χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.

Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Κυριακή πρωί στις 11:00 από τον Βασίλη Κολώνα επιμελητή της έκθεσης και Τετάρτη απόγευμα στις 17:00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές 9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

-Η καθημερινότητα της ζωής του Παρισιού, η κίνηση των δρόμων της, η παρουσία των απλών ανθρώπων, μικρές και "ασήμαντες" λεπτομέρειες από κτίρια και χώρους είναι το θέμα της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (NOUVELLE AMICALE), στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων. Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου

Διάρκεια έως 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:30 με 13:00 και 18:00 με 20:30, Σάββατο: 10:30 με 13:00.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, από 22.

-«Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΟΖAΜΑΝΗ» στον κήπο του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Βας.Όλγας, δίπλα από το Goethe).

Από τις 7 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου ο δικαστικός και ζωγράφος Ηλίας Κοντοζαμάνης μας ξεναγεί στην Αγία Θεοδοσία, στο Κοσμίδιο για να παραβρεθούμε στην τελευταία λειτουργία γιατί την ημέρα της άλωσης , μας ταξιδεύει στο Κοντοσκάλι , τη μεγαλύτερη ψαραγορά της Πόλης , Στον Ιππόδρομο και  στα πολύβουα καπηλειά μας κλείνει ραντεβού με πρόσωπα της Ιστορίας καθημερινά, αλλά και αυτοκράτορες, πριγκήπισες και μεγάλες προσωπικότητες του Βυζαντινού Κόσμου.

-Στο ξενοδοχείο Metropolitan Θεσσαλονίκης (Βασιλίσσης Όλγας 65 Τηλέφωνο: 2310824221) φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Τρεις Γυναίκες Δημιουργοί". Ώρες 11.00-22.00.

 

-"Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες" είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας που φιλοξενείται στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες από την ιστορία του ιδρύματος και την κτιριολογική και πολεοδομική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης. Η διαδρομή του ΑΠΘ παρουσιάζεται μέσα από κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως αναγορεύσεις προσωπικοτήτων σε επίτιμους διδάκτορες και εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Η πλούσια δραστηριότητα των φοιτητών περιγράφεται μέσα από την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους. Η Έκθεση φωτογραφίας είναι ένα μικρό δείγμα των πολυεπίπεδων δράσεων ενός μεγάλου πανεπιστημίου, όπως είναι το ΑΠΘ. Διάρκεια Έκθεσης: 5 Ιουλίου 2016 – 15 Οκτωβρίου 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ