Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Το καλοκαίρι έφτασε και γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

-Δείτε την ταινία «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη. σε μια ξεχωριστή προβολή που έχει προγραμματιστεί για τις 25/9 (ώρα 21.00) στον Πολυχώρο Πολιτισμού WE (3ης Σεπτεμβρίου 3, τηλ 2310284700) σε συνεργασία με την Ομάδα WHY NOT και με ελεύθερη είσοδο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό παρουσία του σκηνοθέτη.

 

-Επικές μάχες σώμα με σώμα, δεξιοτέχνες των πολεμικών τεχνών, γυναίκες-δολοφόνοι, ο θρυλικός Δρόμος του Μεταξιού και ιστορίες βίας και εξουσίας, πρωταγωνιστούν στο απολαυστικό αφιέρωμα «Ταινίες δράσης από το Χονγκ Κονγκ».

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το αφιέρωμα διοργανώνεται από το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται από την Κυριακή 25 έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Απόψε: 20:00 Η Τριάδα, 22:00 Το ξίφος του δράκου.

Η 3η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά το «Σεργιάνι στη λαϊκή μας Παράδοση» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Λαογραφικό Σύλλογο «Οι Φίλοι της Παράδοσης», την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19.30, στην πλατεία Στεργίου Πολυδώρου, στην  Άνω Πόλη.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική και χορό από τις περιοχές: Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Χαλκιδική, Φλώρινα, Έβρου, Καππαδοκία, Οινόη Ορεστιάδα και Ήπειρο. Η είσοδος  για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για παιδιά

Η Μουσική Σχολή Σείριος και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου «TΟ ΦΟΥΣΚΟΧΩΡΙ» την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Σχολής Σείριος

(Μικράς Ασίας 59, Πεύκα Θεσσαλονίκης). Για παιδιά από 6 ετών.

Εικαστικά

Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και 27 Νοεμβρίου 2016 η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί με χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.

Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Κυριακή πρωί στις 11:00 από τον Βασίλη Κολώνα επιμελητή της έκθεσης και Τετάρτη απόγευμα στις 17:00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές 9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί