Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ στην Αθήνα

«Είναι μια έκθεση που δένει την Ελλάδα και τη Ρωσία» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού στα εγκαίνιά της

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς εγκαινίασε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, την έκθεση  «Εικόνες από την Πινακοθήκη Τρετιακόφ. Η Ρωσική Ζωγραφική εικόνων μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα σήμερα να εγκαινιάζω αυτή την έκθεση. Είναι ιδιαίτερη η χαρά ειδικά για αυτή την έκθεση, διότι ακούω Ρωσικά, και είναι ωραία να ακούς Ρωσικά στην Ελλάδα. Είναι μια έκθεση που δένει την Ελλάδα και τη Ρωσία. Τονίζει τις σχέσεις των δύο χωρών όπως αναπτύσσονται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «Ελλάδα-Ρωσία», που συνεχίζεται και τελειώνει σύντομα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ανταλλαγές θα συνεχιστούν και σε άλλα επίπεδα και με άλλες μορφές και οι σχέσεις των δύο χωρών θα ενισχυθούν περαιτέρω. 

Αυτή η έκθεση κατέστη δυνατή, προφανώς χάρη στις προσπάθειες της Πινακοθήκης Τρετιακόφ  και του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου μας και των ανθρώπων που συνεργάστηκαν αρμονικά στις δύο χώρες. Πρέπει επίσης να πω, πως την έκθεση αυτή υποστήριξε σημαντικά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων/Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας και προσωπικά ο κύριος Φωτάκης.

Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ για να ανοίξουμε όλοι μαζί αυτή την έκθεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ