Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η ΚΟΘ φέρνει τη… Βιέννη στη Θεσσαλονίκη!

Σε μια ξεχωριστή συναυλία αυτή την Παρασκευή στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μάς προσκαλεί σε ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι στο χρόνο, με επίκεντρο την Βιέννη, την αναμφισβήτητη παγκόσμια πρωτεύουσα της μουσικής και οδηγό τον πολυτάλαντο David Greilsammer, που διευθύνει την ορχήστρα και ερμηνεύει ταυτόχρονα στο πιάνο. Πότε; Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:30 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ..

Άψογα δείγματα των πρώιμων περιόδων του κλασικισμού, του ρομαντισμού και του εξπρεσιονισμού, από κορυφαίους εκπροσώπους του κάθε είδους, που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις μετέπειτα μουσικές εξελίξεις.

Ο Βέμπερν, μόλις ολοκλήρωσε την 4χρονη μαθητεία του δίπλα στον Σαίνμπεργκ το 1908, έγραψε το έργο ‘Πασακάλια για ορχήστρα’, ένα άψογο δείγμα εξπρεσιονισμού με φανερές μεν επιρροές από τον πιονέρο δάσκαλό του, πάνω όμως σε μία μουσική φόρμα του 17ου αιώνα!

Στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν ο Μότσαρτ καλλιεργούσε ακόμη με αξιοζήλευτο ζήλο και ιδιαίτερη στοργή τη φόρμα του κοντσέρτου, γράφοντας αριστουργήματα για κάθε όργανο, συνέθεσε και ένα από τα πιο ωραιότερα κοντσέρτα για πιάνο που έχουν γραφεί ποτέ.

Η μουσική μας περιπλάνηση ολοκληρώνεται στα 1828, όταν ο Σούμπερτ έγραψε την επικών διαστάσεων ‘Μεγάλη Συμφωνία’ του. Ένα έργο ανυπέρβλητης γοητείας που στέκεται στην πρώτη γραμμή της μετά-Μπετόβεν περιόδου και ανοίγει διάπλατα το δρόμο στον επερχόμενο ρομαντισμό.

Διεύθυνση ορχήστρας/πιάνο: David Greilsammer

Άντον Βέμπερν (1883-1945): Πασακάλια για ορχήστρα, έργο 1

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Κοντσέρτο για πιάνο αρ.20 σε ρε ελάσσονα, Κ.466

Φραντς Σούμπερτ (1797-1828): Συμφωνία αρ.9 σε ντο μείζονα, D.944 («Μεγάλη Συμφωνία»)

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €

Εξώστης 10 €

Μειωμένο 5 €

Προπώληση από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)

και από το www.tsso.gr

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Η είσοδος για τους φοιτητές του Α.Π.Θ. και του Τ.Μ.Ε.Τ. του ΠΑ.ΜΑΚ. είναι δωρεάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ