Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Κωνσταντίνο Βαλιανάτο

Αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος έχει προσελκύσει την προσοχή ως ένα ξεχωριστό νέο μουσικό ταλέντο τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Στην πρώτη του εμφάνιση στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 20:30 έως 23:00 παρουσιάζει γνωστά έργα του ύστερου ρομαντισμού και του ιμπρεσιονισμού, καθώς και τη δημοφιλέστερη μεταγραφή της Chaconne του J.S.Bach. Σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου στο Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

J. S. Bach - E. Petri Sheep May Safely Graze, BWV 208

J. S. Bach - F. Busoni         Chaconne σε ρε ελάσσονα, BWV 1004

C. Debussy    Σουίτα ‘Pour le piano’

C. Franck - H. Bauer          Prelude, Fugue and Variation

J. Brahms     Variations and Fugue σε ένα θέμα του Händel, έργο 24

Ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος

Ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος έχει προσελκύσει την προσοχή ως ένα ξεχωριστό νέο μουσικό ταλέντο τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Αποδέκτης πολλών βραβείων, έχει κερδίσει έντεκα πρώτα βραβεία, έξι από αυτά σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επιπλέον, υπήρξε υπότροφος των ιδρυμάτων Τζίνα Μπαχάουερ, Yamaha, Ωνάση και ΙΚΥ κατόπιν διαγωνισμών. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως οι Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα του Montevideo, η Συμφωνική Las Colinas και η Συμφωνική του Aspen. Έχει παρουσιαστεί στο Μέγαρο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Salle Cortot, στο Weill και Zankel Halls. Με τον βιολονίστα Regi Papa και τον τσελίστα Benjamin Capps, ίδρυσαν το πολυβραβευμένο γκρουπ ‘Olympus Piano Trio’. Δίδαξε την τάξη υποχρεωτικού πιάνου στη σχολή Juilliard, ως υπότροφος του προγράμματος ‘Piano Minor’, ενώ από το 2015 είναι ο βοηθός του καθηγητή ιστορίας A. Wunsch στην ίδια σχολή. Ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες δισκογραφικές δουλειές του σε συνεργασία με τον τενόρο Martin Bakari για την Naxos και με το Olympus Piano Trio για την LP Classics. Κατέχει δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Α. Λεϊμονή), το Diplome d’Execution από την Ecole Normale στο Παρίσι (τάξη G. Mounier) και πτυχία Bachelor (τάξη J. Lowenthal) και Master (τάξη J. Martin και V. Kaplinsky) από το Juilliard, όπου συνεχίζει τις σπουδές του στο πρόγραμμα του διδακτορικού.

10 € - κανονικό

5 € - μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής κάρτας νέων, κάτοχοι κάρτας πολιτισμού, άνεργοι, πολύτεκνοι, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σπουδαστές του ΚΩΘ.

Προπώληση

Ηλεκτρονικά στο www.thessalonikipianofestival.gr

Γκαλερί Αγγελόπουλου , Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00, Τρ, Πε, Πα 18.00-20.00

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης αποτελεί μια μοναδική πολιτιστική εκδήλωση για την πόλη μας, αλλά και τη χώρα συνολικά. Στα τέσσερα χρόνια διοργάνωσης έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και να καθιερωθεί στη συνείδηση του φιλόμουσου κοινού σαν κυρίαρχος άξονας προβολής του πιανιστικού γίγνεσθαι των ημερών μας. Κάθε φθινόπωρο, για περισσότερο από ένα μήνα, 15 περίπου δράσεις με άξονα το πιάνο λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

5ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης: 5 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2016

Στην πέμπτη χρονιά σταθερής παρουσίας του, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από δύο καινοτομίες. Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πέντε ρεσιτάλ και δύο συναυλίες λήξης που θα πραγματοποιηθούν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, πλαισιώνεται αποκλειστικά από νέους σε ηλικία Έλληνες σολίστες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ακόμα, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά το πλήρες έργο του Frederic Chopin για πιάνο και ορχήστρα, που θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ σε συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Με πίστη στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ, οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν φέτος, όπως κάθε χρόνο, τετραήμερο Masterclass πιάνου με τον Δημήτρη Τουφεξή στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συναυλίες νέων καλλιτεχνών στην Καβάλα, τη Φλώρινα και την Αλεξανδρούπολη.

Τέλος, από τις 7 έως τις 11 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο ΚΩΘ και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους έλληνες πιανίστες έως 25 ετών, πέρα από τα χρηματικά έπαθλα, προσφέρει την ευκαιρία στους βραβευθέντες να εμφανισθούν σε χώρους αναγνωρισμένου κύρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας σε ρεσιτάλ, γκαλά πιάνου και συναυλίες με ορχήστρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σπείρα άδειαζε σπίτια σε Τούμπα και Καλαμαριά – Με αντικλείδια
Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία 2 δράστες – Λεία πάνω από 20.000 ευρώ, έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα, αντικείμενα και συσκευές
Θεσσαλονίκη: Σπείρα άδειαζε σπίτια σε Τούμπα και Καλαμαριά – Με αντικλείδια