Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Το βιβλίο του με τίτλο «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» (εκδ. Μεταίχμιο) θα παρουσιάσει ο Κώστας Ακρίβος την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Αριστοτέλους 7).

Θα μιλήσουν η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου και ο συγγραφέας-πανεπιστημιακός Νικόλας Σεβαστάκης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο φοιτητής Νομικής Ιάκωβος Τεχνόπουλος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Εικαστικά

-Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Πρόσωπα και Μνήμες», με έργα από τη νέα συλλογή της εικαστικού, Ανδρονίκης Μπαμπαράτσα, διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα, στις εγκαταστάσεις της (Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη).

Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 16 Δεκεμβρίου 2016, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09.00 έως 14.00 και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Πέμπτης, από τις 17.30 έως τις 20.00.

-Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δράσεων του μεγάλου φεστιβάλ της πόλης μας «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016», παρουσιάζει την Έκθεση με ζωγραφικά έργα του Nikola Saric με τίτλο «Παραβολές και Μάρτυρες». Η Έκθεση φιλοξενείται στους εκθεσιακούς χώρους του Μεγάρου Νεδέλκου έως το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017. Παρουσιάζονται 45 έργα με θέματα από τον κύκλο των Παραβολών του Ιησού (Παραβολή του σπορέα, Παραβολή του καλού Σαμαρείτη κ.λπ.) καθώς και από Μάρτυρες και Προφήτες της Εκκλησίας. Ανάμεσα σ' αυτούς ξεχωρίζουν οι μορφές του Πρωτομάρτυρα Στέφανου, του Προφήτη Ιωνά και πολλών άλλων. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 16:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 20:00, Σάββατο: 09:00 – 14:00.

-Ως ένα παιχνίδι με το Instagram, που αναπτύχθηκε σε μια ισχυρή σχέση, αντιμετώπισε τις φωτογραφικές της δημιουργίες η Κική Χούρου. Με τον καιρό αυτό το παιχνίδι κι αυτή η σχέση παρήγαγαν όλο και πιο απαιτητικές ή ευφάνταστες φωτογραφικές στιγμές, γεγονός που οδήγησε την επαγγελματία γραφίστρια κι ερασιτέχνη φωτογράφο στην απόφαση να αναπτύξει έτι περαιτέρω αυτήν της τη ενασχόληση.

Το αποτέλεσμα είναι μια έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών της που έβαλε στο Instagram και που φιλοξενείται στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21) μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

 

-Έκθεση Φωτογραφίας της Νέλλης Τραγουστή με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΑ και ΧΩΡΟΙ» φιλοξενείται στις Πρώην Αποθήκες Στρατού Προβλήτα Α, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια: 10.11.2016 – 17.12.2016. Είσοδος ελεύθερη

-Έκθεση εικαστικών διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Η έκθεση, που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών και εγκαταστάσεων μελών του συλλόγου, θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017 και θα  λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 21.00, καθώς και Σάββατο από τις 09.00 έως τις 14.00.

-Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και 30 Δεκεμβρίου 2016 η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Η έκθεση θα λειτουργεί με χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.

Ξεναγήσεις στην έκθεση θα πραγματοποιούνται Κυριακή πρωί στις 12:00 από τον Βασίλη Κολώνα επιμελητή της έκθεσης και Τετάρτη απόγευμα στις 17:00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές 9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

 

-Παρατείνεται μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017, η διάρκεια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Ελληνικές Χάρτινες Εικόνες, Οδός Επικοινωνίας Ελλάδας-Ρωσίας» η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Κρατικού Μουσείου Ιστορίας της Θρησκείας στην Αγία Πετρούπολη και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2016, Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Μετά την επίσημη λήξη της έκθεσης στις 11 Δεκεμβρίου και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, τα πρωτότυπα έργα του ρωσικού Μουσείου, που πρέπει να επιστρέψουν στην Αγία Πετρούπολη θα αντικατασταθούν από φωτογραφικές αναπαραγωγές, σε υψηλή ανάλυση, των αυθεντικών έργων. Στην έκθεση θα παραμείνουν τα πρωτότυπα έργα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού που προέρχονται από τη Συλλογή χαρακτικών της μεγάλης δωρήτριας Ντόρης Παπαστράτου.  Με τον τρόπο αυτό θα συνεχιστεί η σημαντική αυτή έκθεση μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τα έργα στο σύνολό τους.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Public Τσιμισκή, η Μελίνα Ασλανίδου παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ «Με φωνάζουνε με το μικρό μου». Ο νέος δίσκος της Μελίνας Ασλανίδου, περιλαμβάνει 11 τραγούδια μεταξύ των οποίων τις μεγάλες επιτυχίες «Να Με Δικαιολογήσεις», «Προσωπική Επιλογή», «Μες Στο Σπίτι Δε Μένει Κανείς» και τη νέα τεράστια επιτυχία «Νερό και Χώμα», μια συνεργασία με τους Stavento! Τραγούδια που ήδη αγαπήσαμε και άλλα νέα που σίγουρα θα λατρέψουμε, με την μοναδική ερμηνεία της Μελίνας Ασλανίδου. Μια μελωδική περιπλάνηση, μια διαδρομή ανάμεσα σε πολλά μουσικά είδη, δίνει το στίγμα της μοναδικής “δικής μας ” Μελίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για άλλη μια σεζόν με θετικό πρόσημο, αναφέρει ο Αλέξανδρος Βασιλικός
ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις