Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των επόμενων 6 μηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Με εισιτήρια που ξεκινούν από μόλις 5 ευρώ

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Από κλασσική μουσική μέχρι και Queen και Abba, προσκεκλημένο τον Benny Andersson του γνωστού σουηδικού συγκροτήματος στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών –Νεανικών Χορωδιών Freedom, έμφαση στο θέατρο, παλαιά μουσική, διαλέξεις, ζωντανές αναμεταδόσεις και σινεμά, χορωδιακή μουσική και εκπαιδευτικούς θεσμούς, εμφανίσεις νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για το α’ εξάμηνο του 2017.  

«Με τα πόδια στη γη και το κεφάλι στα σύννεφα, με ένα πρόγραμμα που κινείται ανάμεσα στο εφικτό και το υπερβατικό», και με εισιτήρια που ξεκινούν από μόλις 5 ευρώ υποδέχεται το κοινό της πόλη μας το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό το μεσημέρι της Πέμπτης. Σημαντική για την προετοιμασία και το σχεδιασμό του ήταν η συλλογικότητα, οι συνεργασίες οι οποίες είναι πλέον μονόδρομος και η τόλμη, εξήγησε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΜΜΘ κ. Νικήτας Μυλόπουλος υπογράμμισε: «Στόχο μας συνεχίζει να αποτελεί το Μέγαρο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Είμαστε εμφανώς υποστελεχωμένοι σε προσωπικό και με κρατική επιχορήγηση στο λιγότερο από 1.5 εκ ευρώ, ποσό μειωμένο στο ½ σε σχέση με την εποχή έναρξης της κρίσης. Και σε μια περίοδο που οι χορηγίες είναι δυσεύρετες καταφέρνουμε να είμαστε ένας υγιής οικονομικά οργανισμός», σχολίασε.

Παράλληλα κάλεσε το κοινό να επισκεφθεί την ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΜΜΘ (www.tch.gr), ενώ αναφέρθηκε πως πολύτιμη είναι η ένταξη του Μεγάρου Μουσικής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creativity Europe.

Μια ματιά στο τι θα δούμε και θα ακούσουμε

Αναφορικά με τις συναυλίες και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί ξεχωρίζουν:

-η δυναμική που αποκτά η ενότητα “Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά”,

- συμμετοχές καταξιωμένων καλλιτεχνών και σχημάτων σε κύκλους όπως η  “Μουσική Δωματίου” (προηγήθηκε το Borusan Quartet στις 16/1- συνεργασία με το Τουρκικό Προξενείο, θα παίξει το Lyskamm Quartet (6/2), το κουιντέτο Δόμνας Ευνουχίδου με Ανδρέα Παπανικολάου, Δημήτρη Χανδράκη, Χαρά Σειρά και Δημήτρη Τραυλό(30/1), ντουέτο του βιολοντσελίστα Δημήτρη Πάτρα και της Μαριλένας Λιακοπούλου (πιάνο) (6/3) κ.α.

-διαλέξεις του Λευτέρη Κογκαλίδη  με τίτλο “Αστέρια της Μουσικής και του Κινηματογράφου”

-η συνέχεια του επιτυχημένου κύκλου προβολών «Σινεμά με θέα» το καλοκαίρι

-συνεργασίες του Μεγάρου με πολιτιστικούς φορείς και θεσμούς όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ΚΟΘ, η ΣΟΔΘ,  το ΚΘΒΕ,  το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ή το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

-νέες θεματικές ενότητες: «1ο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων» με συμμετοχή καλλιτεχνών από τον χώρο της έντεχνης, της παραδοσιακής, της σύγχρονης και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής (Xylouris – White (25/2), Udopia του Θύμιου Ατζακά(22/2), Κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου 8 Winds(24/2), ο James Wylie και Ziad Rajab (26/2) κ.α.) και «Νέοι Ανερχόμενοι Αστέρες», με ταλαντούχους μουσικούς (όπως η Wiktoria Szubelak (27/2), ο Γιώργος Ιατρού 24/4 κ.ά.).

-συναυλίες από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

-φιλοξενία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινίδου που θα παρουσιάσουν δύο ιδιαίτερα συμφωνικά έργα, τα οποία αναδεικνύουν τη μουσική των ABBA και των Queen μέσα από το Συμφωνικό ιδίωμα (5/5)

-συναυλίες της MOYSA 

-8 συναυλίες διαφορετικών φοιτητικών μουσικών συνόλων του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας

-νέοι καταξιωμένοι και διεθνείς πιανίστες (Γιάννης Βακαρέλης, Cyprien Katsaris, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης και Hélène Mercier, διεθνής διαγωνισμός Γιώργος Θυμής –τελικός την Παρασκευή 20/1-, τελικός του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 11/4)

-12 συναντήσεις με τίτλο Παραμυθιάσματα στο Μέγαρο - Διαβάζοντας για τους Άλλους

-σε συνεργασία με ΚΘΒΕ: «Δεν σε Ξέχασα Ποτέ» του Λέοντα Ναρ, «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» του Μάικ Κένι (21,22/1)

-ο Καλιγούλας του Καμύ σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (23/4) με Γιάννη Στάνκογλου, Στέλα Φυρογένη και Κώστα Αρζόγλου

-το σχήμα ΤΑΚΙΜ σε ένα μουσικό ταξίδι του προσφυγικού Ελληνισμού μέσα στο χρόνο (17/3)

-ζωντανές μεταδόσεις από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον  ΑΝΤ1

-δύο συναυλίες για το Πάσχα (Μεγάλη Δευτέρα, «Συμφωνία Της Αναστάσεως» του Gustav Mahler και Μεγάλη Τετάρτη «Stabat Mater» του Vivaldi)

-το 7ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών (3-9/4) που θα φιλοξενήσει 21 παιδικές και νεανικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα, σε αυτό θα λάβει μέρος η διεθνούς φήμης σοπράνο, Barbara Hendricks και έχει προσκληθεί το μέλος των ABBA Benny Andersson.

Περισσότερα στο site: www.tch.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι»
Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)