Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Το One Salonica προσκαλεί τους μικρούς αλλά και τους πιο μεγάλους φίλους του σε ένα τρίωρο happening με δύο σκιτσογράφους, έναν που σκιτσάρει ρεαλιστικά και έναν που σκιτσάρει καρτουνίστικα. Την πρώτη και την τελευταία ώρα του happening, οι σκιτσογράφοι θα σκιτσάρουν με σειρά προτεραιότητας τους ενδιαφερόμενους ενώ την ενδιάμεση ώρα θα πραγματοποιηθεί ειδικό workshop σχεδιασμού κόμικ για παιδιά!

Στο 2ο όροφο του One Salonica (Γιαννιτσών61 με Κωλέττη 34). Σάββατο: 12:00 με 15:00.

Η συμμετοχή στο workshop είναι ελεύθερη. Για τα δωρεάν σκίτσα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου «Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου» (Μεταίχμιο) θα παρουσιαστεί  στις 12 το μεσημέρι, στον Παιδικό Ιανό (Μητροπόλεως 73)

και το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία), στις 18:30.

-Η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στις 12.00 στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7, πατάρι)  το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει, εκδόσεις Διάπλαση. Θα μιλήσει η Κυριακή Σαούλη Ψυχολόγος ΑΠΘ-Εκπαιδευμένη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Τραυματοθεραπεύτρια EMDR. Συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Μια ιστορία για τη σωστή συμπεριφορά και ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και στην πίστα του... ΣΚΙ!

-Ο τομέας Κοινωνικής Συνοχής και Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΘ "Ιπποκράτειο", με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του ψυχιάτρου-παιδοψυχιάτρου και καθηγητή Κρίτωνα Χριστιανόπουλου, με τίτλο "Πώς να μην μεγαλώσετε τα παιδιά σας".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο θα προλογίσει ο διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΘ "Ιπποκράτειο" Βάιος Νταφούλης.

«Ο Άμλετ αλλιώς» απόψε στις 20.00 στην Αίθουσα Θεάτρου, στο Βαφοπούλειο. Είσοδος με προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, τοματοχυμούς, ζάχαρη, λάδι κ.ά.) ή προϊόντων καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας (είδη χαρτικών, σαμπουάν, σαπούνια, αποσμητικά, αφρόλουτρα, σερβιέτες κ.ά.) για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στις 18.00 στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας(Αλεξανδρείας 113 Τηλέφωνο: 2310423133), ο καθηγητής Αστρονομίας στο ΑΠΘ και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, κ. Σταύρος Αυγολούπης, θα δώσει ομιλία με θέμα "Μια σύγχρονη ματιά στο "Περί Ουρανού" έργο του Αριστοτέλη". Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Ομίλου. Είσοδος ελεύθερη.

Εικαστικά

-Τριπλή έκθεση και μία εικαστικής εγκατάστασης στους διακριτούς χώρους της Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου) στις 20.00.

Στην Κεντρική Αίθουσα: νέα σειρά έργων του γνωστού Πειραιώτη ζωγράφου Γιώργου Καραφωτιά με τίτλο “Ονείρων Απολαύσεις”. Στον χώρο Myrό Project Room : η Αλεξάνδρα Μάντζαρη παρουσιάζει έργα υπό τον τίτλο “Στίγματα”.  Επίσης φιλοξενείται η ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα με τίτλο “Συμπλέγματα”.  Τέλος, η Myrό Gallery φιλοξενεί στον χώρο της βιτρίνας της την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο “Οργή” του Κωνσταντίνου Αρώνη.

-Συνεχίζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2)η έκθεση «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου» (έως 30/4/2017).

Η είσοδος είναι ελεύθερη​ για το κοινό. Χειμερινό ωράριο λειτουργίας (ΜΒΠ και Λευκός Πύργος): 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2017 Κάθε μέρα 9.00 - 16.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 34χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το Λευκό Πύργο
«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη