Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Θέατρο

-Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα… στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης(Βασ. Όλγας 68),  σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, απόψε στις 20.00.

Πέντε γυναικεία κοστούμια του ΚΘΒΕ, που ζουν μια δεύτερη ζωή στους χώρους του εμβληματικού κτιρίου της Β. Όλγας, περιμένουν τους καλεσμένους για να αφηγηθούν την ιστορία τους. Την ιστορία της κάθε γυναίκας από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα. Με οδηγούς τον Αριστοφάνη, τον Βυζάντιο αλλά και τους Μπέρτολτ Μπρεχτ και Ναζίμ Χικμέτ, 4 ηθοποιοί ξετυλίγουν ένα ιστορικό νήμα, ψάχνοντας για απαντήσεις στο ερώτημα: «πώς προσδιορίζεται ουσιαστικά η γυναίκα στη σύγχρονη εποχή μας, αυτός ο οικείος ξένος, αυτή Η Άνθρωπος;» Eίσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τηλέφωνο του μουσείου: 2310 889 840.

-Στις 19.00 19.00, στο Public Τσιμισκή, ο Zak Ebrahim παρουσιάζει το βιβλίο «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Keybooks.

 

-H Χρυσούλα Μελισσά-Χαλικιοπούλου παρουσιάζει στις 19.00 στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλου 7) το βιβλίο της «Πού ανήκω επιτέλους;», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Θα μιλήσουν οι: Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος Φιλόλογος-Συγγραφέας, Τριανταφυλλιά Νατσιοπούλου Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας, ΑΤΕΙΘ, Κωνσταντίνος Μυλωνάς Ηθοποιός-Ιστορικός.

Εικαστικά

-Τριπλή έκθεση και μία εικαστικής εγκατάστασης στους διακριτούς χώρους της Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου) στις 20.00.

Στην Κεντρική Αίθουσα: νέα σειρά έργων του γνωστού Πειραιώτη ζωγράφου Γιώργου Καραφωτιά με τίτλο “Ονείρων Απολαύσεις”. Στον χώρο Myrό Project Room : η Αλεξάνδρα Μάντζαρη παρουσιάζει έργα υπό τον τίτλο “Στίγματα”.  Επίσης φιλοξενείται η ατομική έκθεση γλυπτικής του Στράτου Πάλλα με τίτλο “Συμπλέγματα”.  Τέλος, η Myrό Gallery φιλοξενεί στον χώρο της βιτρίνας της την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο “Οργή” του Κωνσταντίνου Αρώνη.

-Συνεχίζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2)η έκθεση «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου» (έως 30/4/2017).

Η είσοδος είναι ελεύθερη​ για το κοινό. Χειμερινό ωράριο λειτουργίας (ΜΒΠ και Λευκός Πύργος): 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2017 Κάθε μέρα 9.00 - 16.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Θέλει να περιορίσει τον μαζικό τουρισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών που θέλουν να διανυκτερεύσουν
Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες