Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαγωνισμός: Κερδίστε 10 προσκλήσεις για την «Ξεχασιάρα Μελίσσα»

Η παιδική παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο Αυλαία – Διαβάστε πώς μπορείτε να τη δείτε δωρεάν

«Η  Ξεχασιάρα Μελίσσα»/«Melissa Wanders» της Άννας Γαρεφαλάκη φιλοξενείται στο Θέατρο Αυλαία (ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή). Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά στα ελληνικά και στα αγγλικά (με υπέρτιτλους) από την ομάδα 2+2.

Το typosthes.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και δίνει τη δυνατότητα σε 10 αναγνώστες του να δουν την παράσταση της Κυριακής 19 Φλεβάρη δωρεάν. Πώς μπορείτε να είστε ανάμεσά τους; Στείλτε μας email στο [email protected] με θέμα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑ γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι και την Παρασκευή 17/2/2017 ώρα 16.00. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν.

Η υπόθεση

Mια Μελισσοκόμος - μέσα στις σκοτούρες της - βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και… δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας - με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! - θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

Σε σημείωμα της κας Γαρεφαλάκη αναφέρονται τα ακόλουθα: «O Αϊνστάιν όντως πρόβλεψε ότι τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση των μελισσών θα χαθεί και το ανθρώπινο γένος. Η κοινωνία τον μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και μείς μοιάζουμε με τη μικρή Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και τη μεμψιμοιρία και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη. Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση κάθε αδιέξοδο.

Φτιάξαμε μια παράσταση με ζωντανή πρωτότυπη μουσική και παραδοσιακό παιχνίδι ενταγμένο στη δράση. Την προσαρμόσαμε για δύο ηθοποιούς, αλλά τα πρόσωπα είναι περισσότερα. Κάθε ηλικία, από την προσχολική ως και την προεφηβεία βρίσκουν κάτι διαφορετικό στην παράσταση να τους κερδίσει! Τεχνικές σωματικού θεάτρου , γνώσεις για το θαυμαστό κόσμο των μελισσών κι ένας έρωτας γεμάτος περιπέτειες σε μια πρωτότυπη ιστορία για το σήμερα και το πάντα».     

 Κυριακές 3.30 μ.μ και για όλη την υπόλοιπη χρονιά σε οργανωμένες παραστάσεις ΧΑΝΘ,(πλευρά Πλατεία Χανθ (πλευρά Τσιμισκή), www.avlaiatheatre.gr τηλέφωνο θεάτρου: 2310237700 (κρατήσεις 10.30-13.30 και 5.30- 9μ.μ)

Τηλέφωνα επικοινωνίας για οργανωμένες παραστάσεις: 2315519710/6947712629

Τιμή: 6 ευρώ, Ομαδικό εισιτήριο (3 άτομα+) 4 ευρώ - ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κείμενο, σκηνοθεσία: Άννα Γαρεφαλάκη

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης

Χορογραφίες: Ελένη Γκιούρα

Σκηνικά/ Κοστούμια: Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Χριστοδούλου

Φωτισμοί: Κυριάκος Αλεξιάδης

Υπέρτιτλοι: Μαρία Αλεξανδρακη

Ενορχήστρωση/ κιθάρα Ροδόλφος Πάρτος

Παίζουν: Άννα Γαρεφαλάκη, Γιάννης Παγώνης

Διάρκεια 60΄

(η παράσταση παρουσιάζεται και στα αγγλικά για οργανωμένες παραστάσεις και με ελληνικούς υπέρτιτλους)

Το θεατρικό έργο «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα» της Άννας Γαρεφαλάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα