Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χαστουκισμένα Κοτοπουλάκια στο Φωταγωγό φέρνουν τη… σιωπή

Με το έργο «Η σιωπή μόνο βλέπει» συνεχίζεται το Βήμα στους Νέους

Το Βήμα στους Νέους συνεχίζει με τη συμμετοχή της δεύτερης ομάδας: Τα Χαστουκισμένα Κοτοπουλάκια στο Φωταγωγό με την παράσταση «Η σιωπή μόνο βλέπει» από τις 3 έως τις 7 Μαϊου στις 21:30

Η θεατρική ομάδα Χαστουκισμένα Κοτοπουλάκια στο Φωταγωγό στο πλαίσιο της δράσης «Βήμα Στους Νέους 2017», που διοργανώνει το Σχήμα Εκτός Άξονα παρουσιάζει τη νέα της θεατρική δουλειά, Η σιωπή μόνο βλέπει. Πρόκειται για μια παράσταση – work in progress έξι νέων ατόμων, των οποίων κοινός παρανομαστής υπήρξε η υποκριτική, καθώς φοιτούν στην ίδια δραματική σχολή. Ωστόσο, ο ρόλος τους στην όλη διαδικασία δεν ήταν μόνο αυτός του ηθοποιού.

Το έργο - η παράσταση - η ομάδα:

 « -Γιατί το κάνεις αυτό;

- Για να ξεπεράσεις τους φόβους σου».

Ένα υπόγειο.

Δύο μικρόκοσμοι. Ή μήπως παραπάνω από δύο; Πολύ περισσότεροι από δύο; Μήπως όλος ο κόσμος;

Τέσσερις χαρακτήρες. Ή μήπως οχτώ; Ή δώδεκα;

Στο θέατρο λέμε «Παίζουμε» ∙ και στη ζωή λέμε «Παίζουμε θέατρο». Ένας φανταστικός κόσμος ζωντανεύει και γίνεται πραγματικότητα μπροστά στα μάτια μας. Ή μήπως πάλι ο ίδιος αυτός φανταστικός κόσμος αποτελεί καθρέφτη της ίδιας της πραγματικότητας; Ίσως τελικά αυτός ο κόσμος να είναι η μία και μοναδική πραγματικότητα και όχι η αντανάκλασή της. Κάποτε τα όρια φαντάζουν δυσδιάκριτα.

  Κι όταν κοιταζόμαστε σε αυτόν τον καθρέφτη, ποιο προσωπείο μας επιλέγουμε να δούμε; Άραγε σωπαίνουμε τότε, έστω μόνο για μια στιγμή; Βλέπουμε τον εαυτό μας; Τους γύρω μας; Ή παρασυρόμαστε στη δίνη της βίαιης πραγματικότητας;

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Βασίλης Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Πολυξένη Αϊμαλιώτη – Μαρία Ντίνου

Σκηνικό – κοστούμια: Η ομάδα

Ηχητική επιμέλεια: Η ομάδα / Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται αποσπάσματα από το τραγούδι Στο μαγγανοπήγαδο σε στίχους του κ.Σταμάτη Δαγδελένη και σε μουσική του κ. Νίκου Κυπουργού από την ταινία Οι Ακροβάτες του Κήπου, 2001, καθώς και αποσπάσματα από το τραγούδι Το τραγούδι του Σπουργίτη σε στίχους των κ. Μιχάλη Γκανά και κ. Νίκου Κυπουργού και σε μουσική του κ. Νίκου Κυπουργού από την ταινία Ο Δραπέτης, 1990.

Φωτισμοί: Η ομάδα

Φωτογραφική επιμέλεια: Νεφέλη Παπαδοπούλου

Επιμέλεια αφίσας: Μαργαρίτα Γεωργιάδου

Διανομή:

Βασίλης Βασιλείου

 Έλλη Δεσποτίδου

 Χρήστος Λοΐζος

 Λευτέρης Πεϊτζίκας

Πληροφορίες παράστασης:

Ημέρες παραστάσεων: 3 – 7 Μαϊου στις 21:30 στο Σχήμα Εκτός Άξονα – Πλάτωνος 35, Θεσσαλονίκη

Είσοδος με  ελεύθερη συνεισφορά

Πληροφορίες και κρατήσεις:

Τηλ.: 2310823444 [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ