Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Το Κρατικό Ωδείο φιλοξενεί, την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 20.00 την παρουσίαση του δίσκου “ Görkem ” (Γκιορκέμ) και συναυλία με την καλλιτέχνιδα. Μία δισκογραφική δουλειά από την Görkem Saoulis, με μοναδική αισθητική και έντονο άρωμα Ανατολής. Η παρουσίαση του δίσκου θα πλαισιωθεί και από άλλες μουσικές επιλογές (Ορχηστρική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σαούλη. Τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη,  (του Αλέκου Μπατζανού), Ανατολία (Πόντος) και Αζερμπαϊτζάν.) Είσοδος ελεύθερη.

Αγιωργίτικα στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Σήμερα

Ι.Μ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

7.30 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Ίμβρου και Παν.Τσαλδάρη)

-11.30 π.μ.: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με τη συμμετοχή των συλλόγων:

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Γαϊτάνι», Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα Κάστρα», Χορευτικό Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών «Εστία», Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων «Παρχάρ», Χορευτικό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μετεώρων, Χορευτικό Σωματείο και Σύλλογος Φίλων Χορευτικού «Χοροστάτες», Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης

-8 μ.μ.: Χορωδία ΚΑΠΗ

-8.30 μ.μ.: Χορωδία Συλλόγου Γυναικών «Εστία»

-9 μ.μ.: Έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα με τον Σωκράτη Παπαϊωάννου.

Εικαστικά

-Περισσότερα από 500 έργα των μαθητών του δημοτικού και του γυμνασίου περιλαμβάνει η 17η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έως τις 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos.

Η φετινή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο έργο του καταξιωμένου καλλιτέχνη,  Γιάννη Μόραλη.

Με πινέλα, χρώματα και μεράκι οι μαθητές του σχολείου μας, ηλικίας 5 έως 14 ετών, ήρθαν σε επαφή με την μοντέρνα λαϊκή τέχνη και έζησαν στιγμές δημιουργίας επιχειρώντας να προσεγγίσουν το έργο του Γιάννη Μόραλη.

Τα έργα των μαθητών φιλοξενούνται  στην κεντρική πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί