Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Του κόσμου τα κόμικς στη Θεσσαλονίκη!

Για το Thessaloniki Comic Convention που θα γίνει 5-7 Μάη –Δωρεάν 10.000 κόμικς, παιχνίδι γνώσεων και το Χόλυγουντ στην…παραλία

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Τι δουλειά έχουν στη Θεσσαλονίκη ο Λούκι Λουκ, ο δημιουργός κοστουμιών του Hollywood Cristian Cordella, ο σχεδιαστής γνωστών κόμικς κ. Dave McKean και ο ελληνικής καταγωγής Nicolas Keramidas που έχει συνεργαστεί για το διάσημο «Mickey’s craziest adventures»;

Είναι μερικοί μόνο από τους… καλεσμένους του Thessaloniki Comic Convention που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην πόλη μας, 5-7 Μαΐου 2017.

Περισσότεροι από 100 έλληνες και ξένοι δημιουργοί, μεταξύ των οποίων καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας έχουν προσκληθεί για να πάρουν μέρος και να μας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης των κόμικς και του animation.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε διάσημους δημιουργούς και cosplayers από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, δράσεις, workshops και masterclasses, διαγωνισμοί και απίστευτα δώρα.

Σε ποιους χώρους; Στην Αποθήκη Γ’ και Αποθήκη 1 του λιμανιού τής Θεσσαλονίκης και στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μια πιο κοντινή ματιά

 

Πιο αναλυτικά, ο Hervé Darmenton (Achdé) που είναι σχεδιαστής του Λούκι Λουκ τα τελευταία 14 χρόνια, θα παρουσιάσει στην πόλη μας τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου κάουμπόι, τους αδελφούς Ντάλτον, ενώ θα φάει κι ένα κομματάκι τούρτας από τα 71α γενέθλια του αγαπημένου χάρτινου ήρωα.

Επίσης, ο Dave McKean (σχεδιαστής κόμικ όπως τα Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth», «Cages») θα έρθει στην πόλη μας, όπως και ο παγκοσμίου φήμης illustrator Cristian Cordella που έχει φτιάξει εργαστεί για ταινίες που έσπασαν το box office, όπως οι «Star Trek Beyond», «Civil War», «Captain America – The Winter Soldier», «300, Rise of an Empire», «Dawn of the Planet of the Apes», The Hunger Games» κα.

Ο παγκοσμίου φήμης illustrator Cristian Cordella

Ο Nicolas Keramidas θα αναφερθεί (και) στη συνεργασία του με τον Lewis Trondheim στο «Mickey’s craziest adventures», μια περιπέτεια που έχει αγαπηθεί από το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ο William Simpson, storyboard artist τής δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία τού «The Comic Con» με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ), για να πραγματοποιήσει masteclass όσον αφορά τον τρόπο που δημιουργείται το storyboard, αποκαλύπτοντάς μας (όσο του επιτρέπει το συμβόλαιό του…) τι θα συμβεί στον επερχόμενο, 7ο κύκλο τής τηλεοπτικής σειράς, που θα προβληθεί αυτό το καλοκαίρι αποκλειστικά από τα κανάλια τής Nova.

Επίσης με ενδιαφέρον αναμένονται: ο τούρκος δημιουργός Yildiray Cinar που έχει εργαστεί στη Marvel και στη DC, ο ιταλός σχεδιαστής των ιστοριών τής Disney κ.  Lorenzo Pastrovicchio που φέρνει μαζί του στη Θεσσαλονίκη τον Φάντομ Ντακ, η Giada Perissinotto, σχεδιάστρια του εφηβικού κόμικ «Witch» (που θα κάνει και σεμινάριο για τους μικρούς της φίλους στις 6/5/2017 Αποθήκης Γ', με δωρεάν συμμετοχή), η φημισμένη πολωνή cosplayer Shappi, αλλά και ο αργεντινός Leonardo Manco (δημιουργός κόμικς όπως τα «Hellstorm», «Blaze of Glory», «Apache Skies»).

Δωρεάν 10.000 κόμικς

Ακόμη, και φέτος, στις 6/5/2017 θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάν Κόμικς, με τους διοργανωτές να μοιράζουν δωρεάν περισσότερα από 10.000 τεύχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών κόμικς.

Ταινίες στο Ολύμπιον

Το σινεμά δεν θα μπορούσε να λείπει. Με τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβληθούν οκτώ ταινίες-αριστουργήματα του είδους («Κόκκινη Χελώνα» Μίκαελ Ντούντοκ ντε Βιτ, «Τρίο της Μπελβίλ» Σιλβέ Σομέι, «Princess» Άντερς Μόργκεντάλερ, «Ο Κούμπο και οι δύο χορδές» Τράβις Νάιτ, «Βαλς με τον Μπασίρ» Άρι Φόρμαν, «Βαϊάνα» Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ, «Fear(s) of the dark»). Εισιτήριο 3€.

Παιχνίδι γνώσεων

Εξάλλου το «The Comic Con 3» προσκαλεί τους λάτρεις των κόμικς και του animation σε ένα μεγάλο παιχνίδι γνώσεων, που θα πραγματοποιηθεί μέσα σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Συνολικά 230 παίκτες θα αγωνιστούν ταυτόχρονα, σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό.

Το Χόλυγουντ στην... παραλία

Το Χόλυγουντ στη Νέα Παραλία φέρνουν η διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού τού δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Thessaloniki Comic Convention!

Συγκεκριμένα από 1 έως 7 Μαΐου, στο γυάλινο περίπτερο στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, θα φιλοξενηθεί έκθεση με costume illustrations τού παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνη Christian Cordella. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν από κοντά σχέδια ενδυμάτων διά χειρός τού φημισμένου ιταλού δημιουργού, στα οποία στηρίχθηκαν τα κοστούμια ορισμένων από τις πιο συναρπαστικές ταινίες δράσης, αλλά και αρκετών τηλεοπτικών σειρών. Μεταξύ άλλων, θα θαυμάσει τα σχέδια για τα κοστούμια τού Nick Fury και του Steve Rogers από την ταινία «Captain America», του «Flash» και της «Supergirl» από τις ομώνυμες τηλεοπτικές σειρές, του Captain Kirk και της Jaylah από το «Star Trek Beyond» και πολλά ακόμη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

-Το «The Comic Con» έχει και φέτος, όπως κάθε χρονιά, έντονο τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Έτσι, μέρος των εσόδων τής φετινής διοργάνωσης θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Ώρες λειτουργίας (Αποθήκη Γ'): 10.00-21.00. Για τις προβολές στην Αποθήκη 1 του ΟΛΘ και στο "Ολύμπιον" συμβουλευτείτε το σχετικό πρόγραμμα.

Εισιτήρια: €6 (εισιτήριο ημέρας ενηλίκων), €10 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση), €12 (εισιτήριο τριημέρου).

Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών: €3. €3 (γενική είσοδος για τις προβολές στο The Comic Con@The Movies).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Το κίνημα των φοιτητών μεγαλώνει και θυμίζει τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του ‘68 για το Βιετνάμ
ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ