Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κορεατική Πολιτιστική Εβδομάδα στην πόλη- Όλες οι εκδηλώσεις

Δωρεάν μουσικοχορευτική παράσταση αύριο ...

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Κορεατικής Πολιτιστικής Εβδομάδας ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου, με ομιλία του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας AHN Youngjip, στο Αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ,  και θα διαρκέσουν έως Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελλάδας.

 Το πρόγραμμα των δράσεων διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100 και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επισημαίνεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένη με την πόλη Μπουσάν της Ν. Κορέας, από το 2010.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

21.00: Μουσικοχορευτική παράσταση «Στριφογυρνάω, Χοροπηδάω, Πετάω» από τις καταξιωμένες κορεάτικες ομάδες παραστατικών τεχνών και χορού, «Gwangdae» και «Jinjo», στο Θέατρο της ΕΜΣ (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.15 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Κορέας (Korea Foundation).

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

19.30: Εκδήλωση Υποδοχής στην Αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης» (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

20.00: Προβολή της ταινίας «The Thieves» (Περιπέτεια με ελληνικούς υπότιτλους) – Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Κορέας (Korea Foundation) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

11-14 Μαΐου 2017

Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13, Σταντ 76, ΔΕΘ-      Helexpo)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ