Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας… ...

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

-Tο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού φιλοξενεί συναυλία του μουσικού σχήματος EchoEs, σήμερα, Κυριακή 21 Μαΐου στις 20:00,  στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου. Θα παρουσιαστούν έργα από το ομώνυμο project Echoes.  Πρόκειται για μια ηχητική περιπλάνηση βασισμένη κυρίως στη μινιμαλιστική νοοτροπία, με τζαζ/έθνικ επιρροές και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

-Συναυλία της Ορχήστρας του ΑΠΘ με τίτλο: «Η Ορχήστρα του ΑΠΘ συναντά τον Μάρκο και τον Τσιτσάνη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 21:00,  στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Στη συναυλία συμμετέχουν οι χορωδίες: Χορωδιακό Εργαστήρι και μέλη της Χορωδίας "Τρισεύγενη Καλοκύρη" του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. Μουσική προετοιμασία-διεύθυνση: Εριφύλλη Δαμιανού. Χορωδία Δωματίου Κοζάνης. Μουσική προετοιμασία-διεύθυνση: Έμη Τσούρα. Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτρης Δημόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.

- Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει παιδική  θεατρική παράσταση «Του Τέντζερη Καμώματα». Ελληνικά λαϊκά παραμύθια  από την Θεατρική ομάδα «Ντουέντε» Θέατρο και τέχνη σκηνοθεσία: Ράνια Μιχαηλίδου. Κυριακή 21 Μαΐου 2017  και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Είσοδος ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής.

- Οι  Πολυφωνικές  Χορωδίες του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης – Μίκρας – Ταγαράδων – Ν. Ραιδεστού  με οδηγό τους την αγάπη και το μεράκι για το τραγούδι, οργανώνουν  για μια ακόμη φορά ένα χορωδιακό φεστιβάλ  γεμάτο τραγούδια από υπέροχες χορωδίες. Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Είσοδος Ελεύθερη. Ώρα έναρξης 19.00.

- Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (ΕΣΧΘ) και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) διοργανώνουν στην Πλατεία Αριστοτέλους το "thesshand 2017" με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Η εκδήλωση street handball θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00. Τα παιδιά μπορούν να σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε μία αθλητική γιορτή με κοινωνικό χαρακτήρα, δράσεις, διαγωνισμούς, happenings. Επίσης, θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

--Η έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια» φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108). Διάρκεια έκθεσης έως τις 2 Ιουλίου 2017. Ταυτόχρονα, στην έκθεση θα παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «Το τελευταίο βλέμμα», σε σενάριο-σκηνοθεσία του Νίκου Πανουτσόπουλου, αφιερωμένο στη δουλειά του Αβραάμ Παυλίδη, το οποίο προβλήθηκε στη σειρά της ΕΡΤ «Οπτική γωνία». Η έκθεση συνοδεύεται από ομότιτλο κατάλογο, με κείμενο του Ηρακλή Παπαϊωάννου.Διάρκεια έως 2 Ιουλίου 2017. Ωράριο λειτουργίας Από Τρίτη έως και Κυριακή: 10.00-18.00. Δευτέρα: κλειστά. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ