Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-«Το μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ από τη θεατρική ομάδα του ΑΠΘ Μωβ-Αμόκ απόψε στις 21.00 στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται μαθητικά εισιτήρια ΟΑΣΘ υπέρ του Ορφανοτροφείου Μέλισσα.

-Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Ιάκωβος Μαρτίδης στις 19.00 στο πατάρι του Ιανού (Αριστοτέλους 7) συζητά με το κοινό για το πως μπορούμε, ως γονείς, να πλάσουμε ευτυχισμένα παιδιά, με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά, εκδόσεις Αρμός.

«Το βιβλίο πραγματεύεται και αναλύει με έναν απλό και κατανοητό τρόπο εικοσιτέσσερα σημαντικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών - παιδιών βασιζόμενο στην ελληνική πραγματικότητα. Ενθαρρύνει τους γονείς να δουλέψουν για τη δημιουργία σχέσεων που θα βασίζονται στην αγάπη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Συμβάλλει να διαχειρίζονται ποιοτικότερα και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν. Είναι μοναδικό και πρωτότυπο στο είδος του.

Βοηθάει γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς να δώσουν απαντήσεις ζωής σε πράγματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.Συνδυάζει την τεκμηριωμένη παιδαγωγική άποψη, την επιστημονική γνώση με την πρακτική της εφαρμογή με παραδείγματα, χωρίς θεωρητική ορολογία. Ένας πρακτικός «οδηγός» για το πως κτίζεις μια υγιή σχέση με τα παιδιά σου και –γιατί όχι;– πως μπορείς να πλάσεις ευτυχισμένα παιδιά!».

-Η Βασιλική Τσούνη παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο "Οι νύμφες της Εροιβιάς" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάτι στις 19.00 στο Public Τσιμισκή (Στοά Χιρς).

Εικαστικά

-Το 1ο εργαστήριο ζωγραφικής των εικαστικών εφαρμοσμένων τεχνών του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2 A) διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Γιώργου Σκυλογιάννη, με τίτλο "Εγώ όπως εμείς". Μπορείτε να τη δείτε: Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00 με 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

 

-Μέχρι και 30 Ιουνίου πήρε παράταση η έκθεση με τίτλο «Οι ζωγραφιές της μικρής Σελίνα», που φιλοξενείται στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Φράγκων  15,  Τ: 2310522157.

Πρόκειται για 14 πρωτότυπα έργα, που αποτυπώνουν εικόνες πολέμου και προσφυγιάς όπως τα βίωσε ένα δεκάχρονο παιδί.

Λειτουργεί καθημερινά: 09:00 - 20:00.Η υπεύθυνη της έκθεσης κα Ελένη Πεσιρίδου θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 18:30 ως τις 20:00  για ενημέρωση σχετικά με την έκθεση.

Είσοδος ελεύθερη.

-Ο εικαστικός χώρος ρώ (Ρωμανού 5, περιοχή Λευκού Πύργου) μάς προσκαλεί

στην έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Νάστα με τίτλο «Διαδρομές». Διάρκεια έκθεσης 18-27 Μαϊου 2017.

-Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) φιλοξενείται η έκθεση στη μνήμη του εικαστικού Γιάννη Βαλαβανίδη (1939-2017) που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Προσχέδια εξωφύλλων, μακέτες, γραφιστικές και εικονογραφικές εργασίες παρουσιάζονται μαζί με έργα ζωγραφικής, ως διαφορετικές εκδοχές εικαστικής έκφρασης του ίδιου καλλιτέχνη. Την έκθεση επιμελήθηκαν η Μάρθα-Έλλη Χριστοφόγλου και η Πέγκυ Κουνενάκη. Διάρκεια έκθεσης 11/5 - 30/6 2017.  Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-18:00, Κυριακή 11:00-15:00.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου "Το Κοράκι του Εντγκαρ Άλλαν Πόε", στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη. Λειτουργεί: Δευτέρα: 10:00 με 15:30, Τρίτη: 10:00 με 20:00, Τετάρτη: 10:00 με 15:30, Πέμπτη: 10:00 με 20:00, Παρασκευή: 10:00 με 20:00, Σάββατο: 10:00 με 16:00.

 

-Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, η οποία είχε παρουσιαστεί στην Αθήνα το 2014, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, με αφορμή τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αναδεικνύει πτυχές της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, ενώ παράλληλα εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και στη διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό. Τα τεκμήρια της έκθεσης, φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση στεγάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου) και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2017. Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-14:00 & 18:00-21:00.

-Η έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια» φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή - Βασιλίσσης Όλγας 108). Διάρκεια έκθεσης έως τις 2 Ιουλίου 2017.

Ταυτόχρονα, στην έκθεση θα παρουσιάζεται το ντοκιμαντέρ «Το τελευταίο βλέμμα», σε σενάριο-σκηνοθεσία του Νίκου Πανουτσόπουλου, αφιερωμένο στη δουλειά του Αβραάμ Παυλίδη, το οποίο προβλήθηκε στη σειρά της ΕΡΤ «Οπτική γωνία».

Η έκθεση συνοδεύεται από ομότιτλο κατάλογο, με κείμενο του Ηρακλή Παπαϊωάννου.Διάρκεια έως 2 Ιουλίου 2017.

Ωράριο λειτουργίας Από Τρίτη έως και Κυριακή: 10.00-18.00. Δευτέρα: κλειστά. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί