19

JUN
2018

Ταξίδια σε Βεργίνα, Μετέωρα και Άγιο Όρος με οδηγό μια βορειοελλαδίτικη εταιρεία του διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Νέα εταιρεία μας ταξιδεύει low – cost σε 3 «θησαυρούς»

24 May 201719.10

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Πιο κοντά φέρνει τη Θεσσαλονίκη με τρεις σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς, τη Βεργίνα με τον μεγάλης ιστορικής σημασίας αρχαιολογικό ιστό, τα Μετέωρα με τα βυζαντινά μοναστήρια και το Άγιον Όρος στην Ουρανούπολη, σε “θαλασσινό περίπατο” γνωριμίας με ένα σπουδαίο τμήμα της Αθωνικής Πολιτείας, μια νέα Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο με στόχο τη συμβολή στην Ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού.

Με λίγα μόλις κλικ στο site της εταιρείας AMMONexpress, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη  από τον Δημήτρη Κιούκα (ιδιοκτήτη της εταιρείας Πολιτισμού AΤTRACT και του ξενοδοχείου Le Palace Art Hotel), ο επισκέπτης μπορεί να κλείσει θέση για εκδρομές στους τρεις παραπάνω προορισμούς «εύκολα, γρήγορα και απλά», όπως ανέφεραν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι της 12μελούς ομάδας που έβαλε σε τροχιά αυτή την ιδέα. Όλοι τους είναι από την Μακεδονία και με εμπειρία στο χώρο του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς στη συνέχεια θα προσθέσουν ταξίδια σε περισσότερα σημεία των σημαντικότερων ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων του τόπου μας.

Η ιδέα…

 

«Λέμε πως ο πολιτισμός είναι η “βαριά βιομηχανία”, όμως χρησιμοποιώντας τον όρο “βιομηχανία” ίσως υποβαθμίζουμε την έννοια του τουρισμού. Ο τουρίστας είναι ο ξένος που αφήνει το σπίτι του και βρίσκεται σε έναν άγνωστο τόπο και ίσως να νιώθει ανασφάλεια, να έχει κάποια αρνητικά συναισθήματα. Εμείς καλούμαστε να ανατρέψουμε αυτά τα συναισθήματα με τη φιλοξενία, το hospitality, που θα αποτελέσει ένα τρόπον τινά θεραπευτήριο. Η φιλοσοφία του AMMONexpress βασίζεται σε αυτό. Και πολύτιμοι αρωγοί στο έργο μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας», σημείωσε ο κ. Κιούκας. Η εταιρεία έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει, καθώς από τους τουρίστες που έρχονται Θεσσαλονίκη μόλις το 17% βγαίνει εκτός πόλης για να δει και άλλα αξιοθέατα. Επίσης προσφέρει πιο εύκολη πρόσβαση στους παραπάνω πολιτιστικούς προορισμούς.

«Μέσα σε μια δύσκολη εποχή ο κ. Κιούκας αποφάσισε να επιχειρήσει. Στην εταιρεία χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο ως εργαλείο για να φτάσουμε το μήνυμα του πολιτιστικού τουρισμού της Μακεδονίας και της Ελλάδας εν γένει σε όλους τους επισκέπτες. Θα μπορούν μέσω ίντερνετ να κλείσουν θέση σε έναν από τους τρεις προορισμούς μας και να τους επισκεφθούν χωρίς κόπο. Να κάνουν ένα road trip στην ιστορία», δήλωσε η κυρία Ελένη Σπανοπούλου, δημοσιογράφος με καταγωγή από τη Βέροια, και μέλος της ομάδας του AMMONexpress. Όπως εξήγησε, μέχρι πρόσφατα για να φτάσει κανείς πχ στη Βεργίνα θα έπρεπε να πάει με ΚΤΕΛ ως τη Βέροια και από εκεί να πάρει άλλο λεωφορείο. Και αν κανείς επέλεγε να μεταβεί με το αυτοκίνητό του θα έπρεπε να συνυπολογίσει βενζίνες και διόδια. Τώρα, όπως είπε, το ταξίδι γίνεται πολύ πιο απλά και πιο οικονομικά. Οι τιμές είναι 9,99€ για Βεργίνα, 19,99€ για Μετέωρα και 34,99€ για Άγιον Όρος.


Μάλιστα οι εκδρομές θα γίνονται ακόμη κι αν υπάρχει έστω και ένας επιβάτης, σημείωσαν τα μέλη της ομάδας.

Η αφετηρία είναι από το Λευκό Πύργο και αφού γίνουν κάποιες ενδιάμεσες στάσεις (σε Μακ. Παλλάς. Άγαλμα Βενιζέλου, Holiday Inn και The Met) τα πούλμαν της εταιρείας ξεκινούν το ταξίδι τους στον Πολιτισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες on line κρατήσεις έχουν, ήδη, γίνει ((από ΗΠΑ, Κύπρο και Γερμανία)
 και τα πρώτα ταξίδια έχουν πραγματοποιηθεί στη Βεργίνα .

Για Μετέωρα και για την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος μέσω Ουρανούπολης,

οι εκδρομές ξεκινούν στις 2 και 3 Ιουνίου αντίστοιχα.

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται καθημερινά, προς  Βεργίνα/Αιγές, ενώ στα Μετέωρα, 4 ημέρες την εβδομάδα και την Ουρανούπολη και 3 ημέρες την εβδομάδα, για όλη την τουριστική περίοδο αρχικά, με στόχο να συνεχιστούν στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Προς το παρόν το www.ammonexpress.gr «μιλάει» ελληνικά και αγγλικά. Σύντομα θα προστεθούν τα γερμανικά και τα ρωσικά, ενώ μελλοντικός στόχος είναι να μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σε 7-8 γλώσσες.

Τη χαρά του για τη νέα αυτή υπηρεσία εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Θάνος Αλέξανδρος, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Σπύρος Πέγκας είπε πως «πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία», και συμπλήρωσε πως σιγά σιγά βλέπουμε μια κινητικότητα που μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Τις ελπίδες τους πως η προσπάθεια αυτή θα πετύχει εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης κ. Βύρων Θεολόγης. Ειδικότερα ο τελευταίος υπογράμμισε πως είναι εύστοχη και η επιλογή του ονόματος που παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο.

Τέλος ο κ. Αλέξης Κωστάλας που βρέθηκε στην παρουσίαση είπε πως η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια αντίδραση στη μιζέρια που υπάρχει, και μια άλλη πρόταση στη συνηθισμένη ιδέα που έχουμε για τον τουρισμό, του «λίγο θάλασσα, λίγο ήλιο και το αγόρι/κορίτσι μου». «Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα», σχολίασε.

«Φεύγοντας ο επισκέπτης θα έχει γνώσεις και μνήμες. Και θα παίρνει και δώρο σπόρους μάραθου για να τους φυτέψει, να θυμάται το ταξίδι του και να επιστρέψει μια μέρα στην Ελλάδα», σημείωσε η κα Σπανοπούλου.

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)

Τύπος Θεσσαλονίκης9023: Η ταινία τρόμου που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη πάει San Diego

Πολιτισμός18 Jun 201819.40

Θα προβληθεί στην κατηγορία Suspense/Horror στο Comic-Con International -Συνέντευξη με τους δημιουργούς της 

Θεσσαλονίκη: Αναβολή της παράσταση «Συνοικία Ασμάτων»

Πολιτισμός18 Jun 201818.10

Με Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Ελένη Τσαλιγοπούλου –Τι ισχύει με τα εισιτήρια


Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο συγγραφέας και νομικός Μάκης Τρικούκης

Πολιτισμός18 Jun 201814.00

Είχε διατελέσει και πρόεδρος του δ.σ. του ΚΘΒΕ - Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του 

Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται για 1 εβδομάδα το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Πολιτισμός18 Jun 201813.10

Θα συνεχίσει να βρίσκεται στην παραλία του Λευκού Πύργου μέχρι και την Κυριακή 24 Ιουνίου

Ξεκινά σήμερα το «The/saloniki Sound Festival» - Δείτε όλο το πρόγραμμα

Πολιτισμός18 Jun 201811.50

Με περισσότερα από 15 συγκροτήματα και Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Θεσσαλονίκη: Με δωρεάν συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ ξεκινά το καλοκαίρι των μαθητών

Πολιτισμός18 Jun 201811.40

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση-συναυλία για τους μαθητές διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Θεσσαλονίκη: Σήμερα πάμε σινεμά... στο Μέγαρο Μουσικής!

Πολιτισμός18 Jun 201800.50

Ακόμη μία μαγική βραδιά από το "Σινεμά με θέα 2018"

Ο Γιάννης Χαρούλης... "δονεί" σήμερα τη Θεσσαλονίκη!

Πολιτισμός18 Jun 201800.32

Μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης


ΜασούτηςΕΛΠΕΔΕΘTyposthes.gr - Twitter

Θέατρο ΤπαρτυTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία