Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η «Εβίτα» για 3 βράδια στη Θεσσαλονίκη

Η ροκ όπερα έρχεται για να μας διηγηθεί τη σύντομη, αλλά έντονη ζωή της Εβίτα Περόν

ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Την πολυβραβευμένη ροκ όπερα των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber «Εvita», ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά μιούζικαλ, με σημαντική όσο και επιτυχημένη διεθνή διαδρομή, με τη Νάντια Μπουλέ στον ομώνυμο ρόλο, θα δούμε για τρεις μοναδικές παραστάσεις, στις 31/5, 1 και 2 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Το μιούζικαλ είναι σαν ένα τρίαθλο. Είναι τρεις μαγικές πράξεις που πρέπει να ενωθούν σε μία και να φτιάξουν μια ενιαία οντότητα. Η προσέγγισή μας ήταν περισσότερο στο συναισθηματικό υπόβαθρό. Θα δείτε μια ευάλωτη Εβίτα, μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση», σημείωσε σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης μας ο Δημήτρης Μαλισσόβας που υπογράφει τη σκηνοθεσία. Πρόσθεσε πως η συνεργασία με τη Νάντια Μπουλέ ήταν μια αποκάλυψη γιατί ερμήνευσε έναν πραγματικά δύσκολο ρόλο, έχει την κατάλληλη ηλικία, ταλέντο στη φωνή, ξέρει χορό και έχει μεγάλο υποκριτικό ταλέντο.

Μάλιστα είπε πως «η Μπουλέ τραντάζει το σανίδι», στην παράσταση. Στο πλευρό της είναι 35 άτομα επί σκηνής.

Στην ιστορία γέννησης του συγκεκριμένου μιούζικαλ αναφέρθηκε ο Αλέξιος Πρίφτης που έχει κάνει τη μουσική διδασκαλία και έχει τη διεύθυνση ορχήστρας. Είπε πως ήταν η επόμενη δουλειά μετά το Jeasus Christ Super Star και η ιδέα γεννήθηκε στον Tim Rice όταν άκουσε στο ραδιόφωνο κάτι για τη ζωή της Εβίτα. «Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1978 και η πορεία του συνεχίζεται σε διάφορες σκηνές. Για μένα ήταν ένα από τα πέντε έργα που θα ήθελα να κάνω στην καριέρα μου. Και είμαι τυχερός που αυτό έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δουλέψαμε σκληρά για να το φέρουμε εις πέρας. Και θα παρουσιάσουμε το έργο ατόφιο, χωρίς καμία αλλαγή ή έκπτωση», σημείωσε.

Η κυρία Μπουλέ από την πλευρά της είπε πως μπορεί πολλές φορές να ένιωσε πως δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει όμως πρόσθεσε πως η παράσταση αύτη ήταν πρόκληση και πως η αγάπη της για την τέχνη της έδωσε δύναμη για να συνεχίσει.

Σχολίασε πως η Εβίτα ήταν πολιτικό πρόσωπο. «Αν και δεν πήρε πολιτική θέση, ασκούσε πολιτική 100% πίσω από τον Περόν. Οι παροχές που έδινε δίχως καμία οργάνωση άφησαν πίσω της ένα μεγάλο χρέος», σχολίασε η γνωστή ηθοποιός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει συνέχεια με κάποιο άλλο μιούζικαλ είπε πως σίγουρα είναι στις προθέσεις της. «Υπάρχουν πολλά έργα που δεν είναι γνωστά στο ελληνικό κοινό και ίσως είναι ευκαιρία να ανοίξουμε τα αυτιά μας και σε νέα ακούσματα», σημείωσε, τονίζοντας πως θα συνεργαστεί εκ νέου με τον κύριο Μαλισσόβα.

Είσοδος: 30, 25, 20,  15€, Φοιτητικό-παιδικό-ανέργων – ΑΜΕΑ 10€, Μειωμένης ορατότητας Κανονικό 10€.

Προπώληση: εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων: Δευτέρα – Σάββατο, 10:00 - 18:00, Τηλέφωνα εκδοτηρίων: 2310 895938-9), Εκδοτήρια πλατεία Αριστοτέλους (Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, 10:00 - 15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10:00 . - 14:00 και 17:30 - 20:00). Γ. Ηλεκτρονικά,  http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=1930 .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Την διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκάφος της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε τη διαδρομή συνοριακής περιπολίας στο Δέλτα του Έβρου
Σχοινάς: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται και είναι ασφαλή»