Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Με 30.000 τίτλους βιβλίων έρχεται το Φεστιβάλ Βιβλίου!

Από τις 2 Ιούνιου παρέα με χιλιάδες βιβλία και τα γουρλίδικα μπουρίνια

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Με περισσότερους από 30.000 τίτλους βιβλίων, 200 εκδότες και 100 εκθετήρια το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου της πόλης μας υποδέχεται παλιούς και νέους βιβλιόφιλους στην Παραλία από 2 έως 18 Ιουνίου. Τα εγκαίνια έχουν οριστεί το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 20.30 στο χώρο εκδηλώσεων (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Πέρυσι το επισκέφθηκαν περί τους 400.000 επισκέπτες, και το 25% από αυτούς ήταν από γειτονικές περιοχές της πόλης μας. «Περιμένουμε ανάλογο αριθμό και φέτος», σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. Πρόσθεσε δε πως τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει μια στροφή προς το βιβλίο με τις πωλήσεις των tablet να έχουν σημειώσει πτώση. Χαριτολογώντας για τον άστατο καιρό και τις βροχές που συνήθως ξεσπούν την περίοδο διεξαγωγής του Φεστιβάλ Βιβλίου ο κ. Μπαρμπουνάκης τόνισε: «Τα μπουρίνια είναι το γούρι μας. Μας κράτησαν 36 χρόνια. Και κάθε χρονιά με το που στήνουμε τα περίπτερα-εκθετήρια αρχίζουν τα αστεία πως μαζί με το Φεστιβάλ θα αρχίσουν και οι βροχές».

Να σημειωθεί πως φέτος συμμετέχουν με εκδηλώσεις όλοι οι δήμοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Πόλης. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του» και τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του και στο πλαίσιο του κζ΄ Πνευματικού Μαΐου, θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές-ποιητικές βραδιές, θεατρικές και μουσικές -χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις στον χώρο.

Χωρίς κρατική χρηματοδότηση

«Έχουν περάσει 25 χρόνια από την τελευταία φορά που πήραμε κάποια χρηματοδότηση για το Φεστιβάλ Βιβλίου από το κράτος. Τα έξοδα για τη διεξαγωγή τα καλύπτουν οι εκδότες και συνεχίζουμε να τα καταφέρνουμε παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Το βιβλίο αντιστέκεται παρά τις δυσκολίες και την αντιπαλότητα που υπάρχει από τα ηλεκτρονικά μέσα. Και ελπίζουμε να συντροφεύει τους αναγνώστες στις δικές τους στιγμές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα λειτουργεί Δευτέρα -Σάββατο 18.30 έως 23.00 και τις Κυριακές και 11.00 έως 13.30 και 18.30 – 23.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες
Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος, σχεδόν όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της...
Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες